arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Tuin » 4 tips voor een tuin waar je het hele jaar van geniet
4 tips voor een tuin waar je het hele jaar van geniet

4 tips voor een tuin waar je het hele jaar van geniet

Elke dag van het jaar kunnen genieten van je tuin. Dat wilt toch iedereen? Helaas is het vaak zo dat je tuin er in de zomer super bijligt, maar je in de winter toch meer tijd binnen besteedt. Zonde als je het ons vraagt en daarom geven we je in dit artikel 4 tips voor een tuin waar jij het hele jaar van geniet. 

1. Plaats een overkapping

Een overkapping is eigenlijk een verlenging van je woning. Je zit er heerlijk warm en droog bij slecht weer en in de zomer beschermt het je tegen de zon. Wij vinden vooral in de winter een overkapping heerlijk. Het dak van de overkapping houdt de warmte namelijk een beetje vast en dat maakt dat je langer in je tuin kunt zitten. Plaats er een warmtelamp op buitenhaard onder en geniet het hele jaar door van je tuin.

2. Kies mooie en functionele tuinverlichting

Tuinverlichting is essentieel wanneer je ook in het najaar wilt genieten van je tuin. Tuinverlichting zorgt namelijk voor sfeer. Maar let er op dat je naast sfeerverlichting ook functionele verlichting ophangt. Zo zie je waar je loopt en kunnen er geen ongelukken gebeuren. 

3. Kies planten voor het hele jaar 

Natuurlijk wil je dat je tuin in het voorjaar en de zomer in bloei staat. Maar waarom laten we onze tuin in het najaar altijd verslonzen? Er zijn planten, zoals de Pieris en de Tinus, die het hele jaar door mooi staan. En ook planten die het juist in het najaar goed doen, zoals de Herfstaster, Geranium Rozanne en IJzerhard. Combineer planten met elkaar zodat jij het hele jaar geniet van een tuin die in bloei staat. 

4. Combineer tegels met gras

Combineer tegels met gras

Naast planten combineren, is het goed om ook je in je tuin tegels en gras te combineren . Natuurlijk is een terras van tegels makkelijk en onderhoudsvrij, maar met het Nederlandse weer is het niet altijd handig. Regen kan ervoor zorgen dat het water blijft liggen. Wanneer je alleen voor tegels kiest kan dit voor gevaarlijke situaties zorgen omdat het regenwater door de tegels moeilijker wegstroomt. Kies voor een combinatie tussen keramische tegels en gras. Zo kan het regenwater makkelijker wegspoelen en heb je geen last van de nadelen van de regen.

Wij hopen dat jij, na het lezen van deze vier tips, het gehele jaar van je mooie tuin kunt genieten. Met welke tip ga jij meteen aan de slag? 


Reageer

Lees ook:

Een strakke én warme tuin met kunstgras >
5x dingen die jouw tuin ongetwijfeld gezelliger maken >
Terracotta in je interieur: 6 leuke ideeën! >
Moestuin beginnen? Dit zijn de 5 belangrijkste tips en tricks! >
Wel of geen carport nemen? Alle 6 voordelen van een carport op een rijtje! >
Zo houd je de tuin volledig corona veilig voor de buren >
Gazon onderhouden: lees deze tips >
4 redenen om te kiezen voor een overkapping in de tuin >
Zo voorkom je dat ongewilde insecten je tuin overnemen >
Dit zijn de 6 voordelen van een pergola in de tuin >
Nieuw terras aanleggen? Check deze 3 soorten tuintegels >
Een vlonder in je tuin plaatsen >
4x de meest gemaakte fouten bij het inrichten van je tuin >
Gekleurd tuinhout op maat >
Je tuin volledig naar wens inrichten: hoe doe je dat? >

Terug naar overzicht >>