arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Tuin » Kunstgras voor een strakke tuin
Kunstgras voor een strakke tuin

Kunstgras voor een strakke tuin

Je zult misschien niet direct aan een kunstgrasmat denken wanneer je denkt aan een moderne, strakke tuin. Toch is een kunstgrasmat enorm populair en wordt het steeds vaker verwerkt in een tuinontwerp. Waarom is kunstgras zo geschikt voor een tuin van deze tijd? We leggen het graag aan je uit.

Waarom kiezen voor kunstgras in een moderne tuin?

Als je denkt aan een strakke, moderne tuin, dan denk je al snel aan strakke lijnen, tegels, stenen en grijstinten. De decoratie vind je dan gauw terug in bijvoorbeeld waterpartijen, moderne bloembakken en tuinmeubels. Toch wordt er steeds vaker gebruik gemaakt van een kunstgrasmat in een moderne, strakke tuin. Dat je van strakke lijnen houdt, betekent namelijk niet dat je geen stukken groen in je tuin kunt leggen.

Altijd strakke lijnen met kunstgras

Wanneer je kiest voor echt gras in je tuin, zul je altijd te maken hebben met veel onderhoud. Ook moet je de weersomstandigheden niet onderschatten, vorst en droogte zorgen ervoor dat je grasveld aangetast wordt. Hetzelfde geldt voor zware objecten die je op je gazon plaatst, bijvoorbeeld een kinderzwembad. Strakke lijnen verdwijnen hierdoor. Met een kunstgrasmat heb je hier geen last van, de lijnen blijven altijd hetzelfde bij kunstgras. Jouw grasveld ziet er dus het hele jaar hetzelfde uit.

Een brandplek in je gazon

Het kan zomaar voorkomen dat je een feestje geeft, de barbecue tevoorschijn haalt, en dat er een ongelukje gebeurt. Voordat je het weet heb je een schroeiplek in je gazon. Met kunstgras heb je het voordeel dat dit heel gemakkelijk te repareren is. Zelf kun je bijvoorbeeld, door gebruik te maken van een stalen borstel, over de schroeiplek heen borstelen. Dit zorgt ervoor dat de plek minder opvalt. Je kunt de brandplek ook laten verwijderen door een specialist.

Geen last van plassen water

Als je een kunstgrasmat in je tuin hebt, heb je nooit meer last van plassen water op je grasveld. Er zitten namelijk allemaal gaatjes in de rug van je grasmat. Overtollig regenwater kan hierdoor gemakkelijk wegstromen.

Een zwembadje plaatsen

Heb je een echte grasmat? Dan weet je zeker dat je door het plaatsen van een zwembad een lelijk gazon gaat krijgen. De druk zorgt ervoor dat het gras platgedrukt wordt en dat het gras verkleurd. Met kunstgras heb je hier geen last van. Als de mooie zomerdagen voorbij zijn en het wordt weer tijd om het zwembad op te ruimen, hoef je alleen maar een borstel over je kunstgrasmat heen te halen om ervoor te zorgen dat de grassprieten weer mooi rechtop gaan staan.

Kunstgras is net echt gras

Kunstgras is net echt gras

Tegenwoordig is kunstgras niet meer te onderscheiden van echt gras. Er zijn namelijk typen kunstgras die een lange graspool hebben, dit zorgt ervoor dat het gras zacht aanvoelt. Ook zijn de grassprieten in verschillende kleuren verkrijgbaar, zodat het net echt lijkt en een speels effect geeft.

Tot slot is kunstgras enorm duurzaam. Het meeste kunstgras wordt gemaakt van materiaal dat milieuvriendelijk is. Je bespaart enorm veel water, omdat je je tuin nooit hoeft te sproeien. Ook wordt de bodem niet verontreinigd door gevaarlijke stoffen.


Reageer

Lees ook:

Plaats snel een goede schutting >
De belangrijkste tuinhuis trends van dit moment >
Plat dak in de stad? Maak een tuindak! >
Wil jij houten of ijzeren erfafscheidingen in je tuin? >
3 tips om je houten tuinmeubilair te onderhouden >
Totaal onderhoud van jouw gazon en tuin >
Een polypropyleen zwembad: wat is dat? >
Wij jij genieten in je eigen buitenspa? >
De echte vakantietuin >
Zo houd jij je zwembad schoon >
Waarom je een veranda zou moeten kopen >
Een vijver waar ook je vissen blij van worden >
Zo kun je optimaal gebruikmaken van je tuinhuis >
De lekkerste kersen haal je uit… je eigen tuin >
Jacuzzi plaatsen in de tuin: houd hier rekening mee >

Terug naar overzicht >>