arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Nederlanders investeren massaal in een kantoor aan huis
Nederlanders investeren massaal in een kantoor aan huis

Nederlanders investeren massaal in een kantoor aan huis

Sla een willekeurige plaatselijke krant open en je zal direct een aantal verleende bouwvergunningen zien voor het plaatsen van een dakkapel op zolder. Een groot aantal Nederlandse huishoudens investeert in hun woning. Niet iedereen kiest voor een dakkapel; ook een dakraam met bijvoorbeeld bijpassend Velux rolgordijn is populair! Er zijn verschillende redenen aan te wijzen voor de renovatiedrift van veel mensen. Het feit dat er de komende jaren hybride gewerkt zal worden is er een goed voorbeeld van. Mensen zien de noodzaak van een passend kantoor aan huis steeds vaker in. De tijd dat men aan de keukentafel zat met een laptop is voorbij. Een goede ontwikkeling, daar het werken aan een normale tafel bepaald niet bevorderlijk is voor de rug en nek.

Renoveren van een zolderkamer voor een nieuw kantoor

In hun zoektocht naar een geschikte plek voor een kantoor aan huis, komen veel mensen uit bij de zolderruimte. De ruimte wordt door veel gezinnen gebruikt als opslag of is bijvoorbeeld een grote logeerkamer. Het maakt dat er voldoende mogelijkheden zijn om de ruimte op te splitsen in twee losse kamers. Het kantoor is er vaak één van. Door een dakraam of bijvoorbeeld dakkapel te plaatsen is er al snel voldoende licht en frisse lucht om er dagelijks geconcentreerd te kunnen werken. Door de ramen te voorzien van een rolgordijn verduisterend, kan de ruimte ook als logeerkamer gebruikt worden.

Klussen worden vaker zelf uitgevoerd

Opvallend is dat een steeds groter aantal huishoudens een dergelijke renovatie van de zolderruimte zelf uitvoert. Niet langer worden dergelijke klussen uitbesteed aan een dure timmerman. Niet alleen de kosten is een reden om een renovatie zelf uit te voeren. Denk ook aan het feit, dat timmermannen schaars zijn. Ze hebben lange wachtlijsten, waarop niet iedereen wil wachten. Daarbij hebben Nederlanders momenteel meer tijd dan voor de pandemie. De één profiteert van het feit dat er niet gereisd hoeft te worden in de ochtend en middag. De ander werkt voor een werkgever welke de deuren gesloten moet houden in de huidige tijd. Deze extra vrije tijd wordt door mensen gebruikt om zich te verdiepen in een nieuwe hobby. Het uitvoeren van klussen in huis is er een voorbeeld van.

Klussen worden vaker zelf uitgevoerd

Werknemers willen weer naar kantoor

Veel werknemers kijken uit naar het moment waarop zij weer naar kantoor kunnen. Begin van het najaar in 2021 was dit even mogelijk. Het contact op de werkvloer is heel anders dan via de digitale communicatiemiddelen die nu veelvuldig gebruikt worden. Informeel contact, zoals het gesprek bij de koffieautomaat van voor de pandemie, is er momenteel veel minder tussen collega’s. Nog onduidelijk is wanneer dergelijke versoepelingen verwacht mogen worden. De kans lijkt groot, dat eerst winkels de deuren weer zullen mogen openen. Iets waar eveneens erg naar uit wordt gekeken.


Reageer

Lees ook:

De unieke kenmerken van een Engelse badkamer >
Het belang van investeren in een kwalitatieve boxspring >
Van rustiek tot modern: houten keukens passend bij elke woonstijl >
Veelgemaakte misvattingen over keukeninrichting en -gebruik >
Ontdek de wereld van marmeren keukens >
Neem deze trends mee in het ontwerp van je nieuwe badkamer >
De beste keukenindelingen voor elk type woning >
Tijdloze elegantie voor jouw slaapdomein >
Hoe knap je een oude badkamer op? >
5 tips voor het personaliseren van je slaapkamer >
Tijd voor een nieuwe keuken? Dit zijn 4 tips voor een efficiënte keuken transformatie >
Goedkoop en smaakvol: betaalbare keukentrends van 2023 >
De beste tips om je bed zo comfortabel mogelijk te maken >
Badkamermeubels van hoge kwaliteit: 5 redenen waarom ze het waard zijn >
Het verschil in charme van luxe en goedkopere houten keukens >

Terug naar overzicht >>