arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Inspiratie » Babykamer inrichten: hoe pak je dat goed aan?
Babykamer inrichten hoe pak je dat goed aan

Babykamer inrichten: hoe pak je dat goed aan?

Is er een kleine op komst? Wat een mooi nieuws! Uiteraard wil je je best doen om een leuke babykamer in te richten. Kun je nog wel wat tips gebruiken? Lees dan snel verder: zó zorg je voor een goede babykamerinrichting.

Gezelligheid op de muur

We beginnen bij de basis: de muren in de kamer. Is het geen leuk idee om hier voor wat gezelligheid te zorgen? Een kille babykamer wil je immers voorkomen. Kies liever voor vrolijkheid, met een leuke kleur op de muur. Blauw, roze, groen, geel of oranje: jij weet zelf het best wat je mooi vindt staan. Je kunt goede muurverf kopen om de make-over te realiseren. Plak alles goed af, en ga aan de slag met de verf – zo zorg je voor een levendige babykamer.

Benodigde meubels

Je hebt verschillende meubels nodig in de babykamer. Denk aan een commode, babybedje en kast voor kleding en andere spulletjes. Je kunt complete sets kopen, zodat de meubels goed bij elkaar passen. Maar het is ook een optie om tweedehands meubels of geleende meubels in huis te halen, om kosten te besparen. Hoewel het met name om de meubels voor de baby gaat, is het tevens prettig om een stoel of fauteuil in de kamer te zetten. Je brengt er immers behoorlijk wat tijd door als ouder: maak het er comfortabel voor jezelf.

Benodigde meubels

Goede gordijnen

Je kindje slaapt veel, ook overdag. Zorg daarom voor goede gordijnen in de babykamer, die verduisterend zijn. Je kindje wordt namelijk sneller wakker als het te licht is – daarom is die verduistering zo belangrijk. Al kun je er ook voor kiezen om meerdere gordijnen op te hangen. Denk aan jaloezieën voor minder inkijk, in combinatie met stoffen gordijnen die je soms sluit. Of ga voor lichte, doorschijnende gordijnen in combinatie met dikke, verduisterende gordijnen.

Genoeg opbergruimte

Let erop dat je genoeg opbergruimte hebt, om alle spulletjes voor de baby een afgeschermd plekje te geven. Speelgoed, kleertjes, pampers en producten voor het badderen: je hebt toch al gauw behoorlijk wat items in gebruik. Het is fijn als je het allemaal goed kunt opbergen, zodat het geen rommeltje wordt in de babykamer.

Accessoires in de babykamer

Tot slot nog een leuk onderdeel: de accessoires! Er zijn veel toffe accessoires voor de babykamer te vinden. Hang bijvoorbeeld wandplanken op, waarop je knuffels en beeldjes kunt plaatsen. Of denk aan leuke posters aan de muur. Een plantje zorgt tevens voor gezelligheid in de babykamer. Maak er een fraai geheel van!


Reageer

Lees ook:

De grootste dingen die je kunt doen om je woning een make-over te geven >
Het inrichten van je tuin in de stijl van je woning >
Hoe creëer je een sfeervolle entree in huis? >
Deze 5 woonaccessoires moet je in huis hebben! >
Zwart in je interieur: stijlvol of somber? >
De beste tips om je bed zo comfortabel mogelijk te maken >
3 tips om je eetkamer om te toveren >
Van leeg naar gezellig: Zo richt jij je nieuwbouwhuis sfeervol in >
Vloerkleed trends voor 2023: Welke stijlen en patronen zijn nu in? >
Interieur veranderen? Lees nu de meubeltrends >
4 tips om een extra gezellige woning te krijgen >
Zo creëer je een gezellige sfeer met accentverlichting >
Tips voor een handige indeling in huis >
3 simpele tips om jouw woonkamer een kleine make-over te geven >
DIY met led strips: creatieve ideeën voor het gebruik van led strips in je interieur >

Terug naar overzicht >>