arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Deze elementen mogen niet ontbreken in een luxe badkamer

Deze elementen mogen niet ontbreken in een luxe badkamer

We dromen allemaal van een prachtige badkamer met alles erop en eraan. Van een grote inloopdouche tot een vrijstaand bubbelbad. Ben jij van plan om binnenkort jouw verouderde badkamer een make-over te geven? Dan mogen de onderstaande elementen zeker niet ontbreken! Hiermee creëer je zonder twijfel een hele luxe sfeer.

Dubbele wastafel

Met een dubbele wastafel in de badkamer hoef je nooit meer op je beurt te wachten. Je hebt een eigen plekje waar je altijd terecht kunt. Alle producten die je dagelijks gebruikt kun je aan jouw kant van het badkamermeubel opbergen. Zo raak je ook veel minder snel spullen kwijt.

Hangend toilet

Een groot toilet kan nogal lomp overkomen in de badkamer. Kies daarom liever voor een hangend toilet met een strak design. Er zijn zelfs luxe hangtoiletten te koop met een bijzondere kleur. Denk aan een mat zwart toilet van keramiek of een grijs exemplaar met de uitstraling van natuursteen. Op deze manier wordt een praktisch voorwerp ineens een mooie toevoeging aan je badkamer.

Glazen douchewand

Zeg het oude douchegordijn vaarwel en vervang het voor een luxe douchewand van glas. Dit ziet er pas echt chic uit! Bovendien laat dit doorzichtige materiaal de badkamer meteen een stuk ruimtelijker lijken. Dat is natuurlijk altijd fijn meegenomen. Je kunt een glazen wand laten plaatsen bij de inloopdouche, maar ook bij een bad douche combinatie.

Stijlvolle decoratie

Geef de badkamer een persoonlijke twist door stijlvolle decoratie toe te voegen. Je kunt bijvoorbeeld een paar mooie planten uitkiezen of kaarsen (op batterij) op het kastje neerzetten. Denk daarnaast aan een luxe wasmand, een moderne prullenbak en chique opbergmanden. Koop ook een aantal dikke handdoeken in een neutrale tint. Dit ziet er mooier uit dan allerlei verschillende handdoeken met felle kleuren en prints.

Grote spiegel met verlichting

Hang een grote spiegel boven de wastafel met ingebouwde verlichting. Dit heeft een heel luxe effect. Heb je een geweldige spiegel gevonden, maar zitten er geen lampen in? Dan kun je ook extra spots laten plaatsen voor hetzelfde resultaat. Zorg er wel voor dat het licht niet alleen van boven komt, maar ook van de voorkant. Anders krijg je heel veel harde schaduwen op je gezicht. Dit is niet handig tijdens het opmaken of scheren.

Vloerverwarming

Tot slot kun je het jezelf nog aangenamer maken met vloerverwarming in de badkamer. Dan krijg je nooit meer koude voeten als je het bad of de douche uitstapt. Kies voor een strakke ondergrond (bijvoorbeeld grote tegels of een gietvloer) die geschikt is voor vloerverwarming.


Reageer

Lees ook:

Veilig en streeploos de buitenramen schoonmaken >
Een oude woning met een moderne uitstraling: zo doe je dat >
Een bank in een felle kleur: verschillende voorbeelden >
Zo voorkom je dat het ’s winters te donker is in huis >
Deze accessoires kun je kwijt bij de eettafel >
Dit zijn goede plekken in huis voor planten >
Een kleine eettafel uitkiezen: let hierop >
6 onmisbare items voor een Oosterse sfeer in huis >
Een gezellig plateau vol accessoires op tafel: voorbeelden en inspiratie >
Met deze items vertaal je de winter in huis >
Tips voor het uitkiezen van uniek beddengoed >
Gezellige relaxhoek inrichten voor de knusse winterperiode >
Zoveel mensen, zoveel verschillende types keukens >
Bijzondere plekken in huis voor planten >
Zo zorg je voor een opgeruimde wasruimte in huis >

Terug naar overzicht >>