arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Badkamer » Welke stijl geef jij jouw badkamer?
Welke stijl geef jij jouw badkamer

Welke stijl geef jij jouw badkamer?

Krijg je binnenkort de sleutels van jouw nieuwbouwhuis en moet je de badkamer nog inrichten? Of staat er een verbouwing van de badkamer op de planning? Grote kans dat je dan volop inspiratie aan het opdoen bent om te kijken welke stijl je in jouw badkamer gaat doorvoeren. In dit artikel willen we je graag een beetje opweg helpen en vertellen we je graag welke stijlen er zijn voor de badkamer en waar je op moet letten.

Moderne badkamer

Houd jij van een strak en overzichtelijk interieur? Kies dan voor een moderne badkamer met een ruimtelijke sfeer en strakke lijnen. Een moderne badkamer kenmerkt zich met strakke meubels en sanitair zoals een luxe inloopdouche. Strakke meubels hebben een luxe uitstraling, maar kan al snel koel en kil overkomen. Dit kun je tegengaan door de juiste accessoires en verlichting. Kies bijvoorbeeld voor inbouwspots badkamer voor een ontspannen sfeer in de badkamer. 

Landelijke badkamer

Landelijke badkamer

Is landelijk meer jouw ding en wil je deze sfeer ook in jouw badkamer doorvoeren? Kies dan voor meubels en sanitair die warmte en gezelligheid uitstralen. Kies voor een combinatie van hout en beton om een warme sfeer te creëren. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een houten meubel met een grote betonnen wasbak. Voeg daar een nostalgische kraan aan toe en creëer binnen no-time een landelijke badkamer.

Klassieke badkamer

In klassieke badkamers wordt gebruik gemaakt van zachte kleuren, houten meubels met ornamenten en sanitair dat sierlijk afgewerkt is. Er hangt een nostalgische sfeer en het straalt warmte, gezelligheid en rust uit. Kies voor massief houten badkamermeubels die op klassieke pootjes staan. Heb je een vrij ruime badkamer en kun je hier een bad in kwijt? Kijk dan voor een vrijstaand bad op pootjes in Engelse stijl.  

Relax badkamer

De badkamer is natuurlijk een plek waar je heerlijk tot rust wilt komen. Hoe fijn zou het zijn om na een dag hard werken tot rust te komen in een ware wellness badkamer met sauna of jacuzzi? Je kunt thuis je eigen wellness badkamer creëren, maar je hebt dan wel wat ruimte nodig. Zo kun je een sauna of whirlpool bouwen in de badkamer, maar die nemen natuurlijk best wel wat ruimte in beslag. Dit is dus niet in elke badkamer mogelijk. Vind je het belangrijk dat jouw spieren ‘s avonds goed tot rust kunnen komen? Zorg dan voor een infraroodsauna. Dit is namelijk heel goed voor je bloedsomloop.

Welke stijl kies jij?

We zijn benieuwd welke stijl jij in jouw badkamer wilt creëren en hopen dat je iets gehad hebt aan onze tips.


Reageer

Lees ook:

De unieke kenmerken van een Engelse badkamer >
Neem deze trends mee in het ontwerp van je nieuwe badkamer >
Hoe knap je een oude badkamer op? >
Badkamermeubels van hoge kwaliteit: 5 redenen waarom ze het waard zijn >
Praktische tips voor het renoveren van je badkamer >
Hoe je de beste douchewanden & douchedeuren uitkiest >
Wat zijn de laatste trends op het gebied van badkamerspiegels? >
Hoe kies je de juiste wastafel voor in jouw badkamer? >
Inspiratie voor een luxe badkamer >
9 redenen waarom een PVC vloer in de badkamer een goed idee is >
Ondanks hoge gasprijzen toch lekker in bad? Volg deze tips! >
5 tips voor een kleine badkamer >
Dit zijn de badkamertrends van deze zomer >
De voordelen van een inloopdouche >
Je badkamer groter laten lijken? Zo pak je het aan >

Terug naar overzicht >>