arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Woonkamer » Een lange woonkamer? 5 tips voor de inrichting!
Een lange woonkamer? 5 tips voor de inrichting!

Een lange woonkamer? 5 tips voor de inrichting!

Woonkamers zijn er in alle soorten en maten te vinden. Klein, groot, vierkant, rechthoekig – noem het maar. Heb je een lange woonkamer? Dan kan het in eerste instantie lastig lijken om ‘m mooi in te richten. Je hebt misschien het idee dat het niet echt één geheel wordt. Hoe je het slim aanpakt? Lees onze handige tips!

Meerdere zithoekjes in een lange woonkamer

In een lange woonkamer is er vaak best wat ruimte. We raden dan ook aan om deze ruimte goed te benutten! Hoe je dat doet? Door meerdere zithoekjes in te richten. Bijvoorbeeld aan het ene en aan het andere uiteinde van je woonkamer. Zo voorkom je dat de kamer eigenlijk maar wat leeg staat – zonde natuurlijk. Maak van het ene hoekje de tv-hoek en van het andere hoekje de klets-hoek, om maar wat te noemen.

Indeling van je lange woonkamer: wat is wenselijk?

Waar we het hierboven hadden over een extra zithoek, kun je natuurlijk ook voor iets heel anders kiezen! Denk aan een klein thuiskantoor in een hoek van je lange woonkamer. Of een speelhoek voor je kids: nog zo’n tof idee! Zorg er in ieder geval voor dat er geen leeg, ongebruikt hoekje overblijft – dat is maar wat zonde.

Een lange eettafel

Heb je ook je eettafel in je woonkamer staan? Bij een lange woonkamer is het het mooist om tevens een lange eettafel te hebben. En daarbij is het belangrijk dat je de tafel zo plaatst dat de lengte meegaat met de lengte van de woonkamer. Zo krijg je als het ware een gestroomlijnd effect: de vorm van de tafel past heel logisch in de vorm van de woonkamer. Hoe mooi je bijvoorbeeld een ronde eettafel misschien ook vindt: dit past simpelweg niet goed bij de vorm van je woonkamer. Zet deze lange eettafel het liefst in het midden van de woonkamer, om er een mooi centraal punt van te maken in de ruimte.

Een lange woonkamer inrichten: wanddecoratie

Wanddecoratie is essentieel bij het inrichten van de lange woonkamer. Zo’n lange muur in de woonkamer ziet er anders namelijk al gauw saai uit. Als je de lange wand in je woonkamer goed aankleedt, ‘breek’ je als het ware de kamer op. Decoreer de muren dan ook per hoekje in je woonkamer. Hang bijvoorbeeld mooie posters op boven de bank, zorg voor wandplanken bij de eettafel en hang in het laatste hoekje gezellige foto’s op – om maar wat te noemen. Dat staat meteen beeldig!

Meer wanddecoratie tips? Saaie lege muur in huis? Ga voor wall art met Poster Store!

Veel decoratie in een lange smalle kamer

Over decoratie gesproken! Dat is niet alleen belangrijk aan je muur, maar eigenlijk in de hele woonkamer. Je moet wel slimme keuzes maken bij de indeling van een lange woonkamer, want hoewel de ruimte misschien wat krap lijkt, kun je meer dan je denkt. Kies het liefst voor smalle decoratie, zodat je bijvoorbeeld niet de wandelroutes beperkt. Zorg verder liever voor wat hogere decoratie, zoals een hoge plant – ook zo creëer je weer beter afzonderlijke hoekjes. En dat maakt jouw langwerpige woonkamer hartstikke gezellig!


Reageer

Lees ook:

Het kiezen van een mooie bank >
3 simpele tips om jouw woonkamer een kleine make-over te geven >
Interieur inspiratie: dít zijn de banken trends van 2023 >
Zo verbeter je de akoestiek in de woonkamer >
4 tips om een gezellige woonkamer te creëren >
Zo maak je sfeer in je huiskamer >
Heeft je kamer nog een goede eetkamerset nodig? >
Hoe verander ik mijn woonkamer in een indoor jungle? >
De woonkamer upgraden: hoe zorg je hier voor een luxere uitstraling? >
Wil je hebben! Dít zijn de mooiste voorbeelden van velvet meubels >
Nieuwe vloer kiezen: wat zijn de verschillen tussen een Hongaarse punt en een visgraat vloer? >
Je planten afstoffen? Dít is waarom je dat moet doen! >
Comfortabele woonkamer inrichten: 5 slimme tips >
Winterse woonkamer inrichten: zo maak je het er ultiem gezellig >
De leukste fotowand ideeën >

Terug naar overzicht >>