arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Woonkamer » Met deze tips kun je ultiem ontspannen in huis

Met deze tips kun je ultiem ontspannen in huis

Het is een van de belangrijkste dingen om te doen in huis: tot rust komen! Ontspannen thuis is van groot belang, bijvoorbeeld voor je gezondheid. En zeg nu eerlijk: er is toch niets heerlijker dan thuiskomen na een lange werkdag en helemaal niets meer te hoeven? Met deze tips ga je voor optimaal thuis ontspannen!

Kies voor kwaliteit

We hebben het al vaker benoemd, maar zeggen het nog maar eens: kies voor kwaliteit. Natuurlijk hoef je heus geen fortuin uit te geven aan de inrichting van je woning, maar bij sommige items is het echt de moeite waard om te investeren. Gun jezelf die luxe – zo beleef je alleen maar meer plezier aan je woning!

Ook als het aankomt op tips om te ontspannen is dit van belang. Haal bijvoorbeeld echt een goede bank, fauteuil en matras in huis. Als het echt comfortabel is om erop te zitten of liggen, kom je namelijk ook beter tot rust. En dat verdien je!

Met deze tips kun je ultiem ontspannen in huis

Een hangmat

Een leuk extraatje, naast een goede bank en een kwalitatief bed? Dat is de hangmat! Denk je daarbij niet ook meteen aan een ultiem ontspannen gevoel? Heerlijk, om daar af en toe eens even in te klimmen. Een goed boek erbij, en jij bent wel even zoet.

Het is dus zeker een idee om een hangmat op te hangen in huis – al die je dit af en toe. Maar als je er de ruimte voor hebt: waarom zou je ‘m niet lekker laten hangen? Het zorgt ook voor een goede afwisseling van zitplek: ook ideaal in de rij van tips om te relaxen.

Het licht is van belang

Het comfort in huis komt niet alleen van de meubels waar je op zit. Ook het licht in huis draagt bij aan dingen om te ontspannen. Daarom mag in deze lijst van ontspannen tips niet ontbreken: ga voor dimbaar en warm licht in je woning.

Het liefst haal je zelfs een lichtinstallatie in huis waarbij je nog meer kunt instellen. De kleur, bijvoorbeeld. Zo kun je ‘m helemaal afstellen op een manier waar jij je prettig bij voelt!

Zo zorg je voor de juiste lichtsituatie in je interieur

Een muziekinstallatie

Wat te doen om te ontspannen? Zet fijne muziek op! Probeer daarmee ook juist te televisie te vermijden – want je komt juist niet echt tot rust met een avond tv kijken. En als er al muziek aanstaat, ga je waarschijnlijk niet zo snel ook de tv aanzetten. Een ideale oplossing dus!

Kruip in die bank of hangmat en luister naar je favoriete artiest. Het is daarbij natuurlijk slim om rustige muziek uit te kiezen. En ook is het verstandig om een goede muziekinstallatie in huis te halen: dan klinkt die muziek je alleen nog maar beter in de oren.


Reageer

Lees ook:

Zo zorg je voor een perfecte nachtrust >
Een smalle en lange kamer inrichten: zó pak je dat aan >
Zo richt je een kleine woonkamer optimaal in >
Samen met het gezin het huishouden doen: bij welke klusjes kunnen kinderen helpen? >
Thuis een leuke speelhoek voor kinderen inrichten: 4 tips >
Je woonkamer een snelle make over geven; zo doe je dat! >
Nieuw bed voor de kinderkamer? 4 opties op een rijtje >
Je woonkamer gezelliger maken: dit zijn de beste tips! >
Hotel chique slaapkamer creëren in 5 stappen >
Grote slaapkamer toch gezellig en knus inrichten >
Wat zijn de meest tijdloze kleuren voor de woonkamer? >
Wat zijn de voordelen van rolluiken? >
Een waterbed kopen? Hier moet je op letten >
Druk behang op je muren? Zó voorkom je een te rommelige look >
Je huis opgeruimd houden met kids: zó pak je het slim aan! >

Terug naar overzicht >>