arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Inspiratie » Met een beperkt budget toch een bijzondere winkelinrichting realiseren
Met een beperkt budget toch een bijzondere winkelinrichting realiseren

Met een beperkt budget toch een bijzondere winkelinrichting realiseren

Bijna iedere startende ondernemer moet op de centjes letten. In de meeste gevallen is er geen bodemloze put, zelfs geen grote zak met geld, maar gaat het om eigen spaargeld of een met veel pijn en moeite verkregen lening van de bank waarmee niet alleen de start van de winkel moet worden gerealiseerd, maar waar ook de eerste periode van moet worden geleefd. Het kost meestal wat tijd voor een winkel echt een succes wordt en genoeg winst gaat geven om een mooi inkomen uit te halen. Tot die tijd geldt dat iedere post waarop bespaard kan worden mooi meegenomen is.

Welke sfeer wil je neerzetten?

Voor je zover bent dat je zaken gaat aanschaffen die met de inrichting van je winkel te maken hebben, zal je eerst moeten weten wat de sfeer is die je erin wilt gaan neerzetten. Ga je voor trendy en modern, met veel donkere materialen en stalen accenten? Licht en ruimtelijk, met veel wit en veel transparantie? Gezellig en warm, met warme tinten en een knusse uitstraling? Industrieel? Chique? Speels?

Welke keuze je maakt heeft deels te maken met het soort producten dat je wilt gaan verkopen, en wie je doelgroep is. Richt je je op een wat oudere doelgroep, dan past een heel speelse inrichting hier vaak niet bij. Wil je dat je winkel vooral betaalbaar is, dan straal je met een hele chique inrichting niet uit wat je bent. Verder speelt natuurlijk ook je eigen smaak en de sfeer die je met de winkel wilt gaan neerzetten een grote rol. Misschien wil je dat het vooral laagdrempelig is om binnen te komen wandelen, dat mensen zich er snel thuis voelen en dat de winkel het gevoel uitstraalt van een huiskamer. Hier past een gemoedelijke, niet al te strakke inrichting in. Let wel op: niet al te strak betekent niet dat het een rommeltje mag zijn. Zelfs achter een winkel met een nonchalante sfeer zit een strak systeem, waarbij alles op de juiste plek te vinden is, en de boel netjes is opgeruimd. Een rommelige winkel, dat is nooit een goed idee.

Welke sfeer wil je neerzetten

Waar vind je de materialen?

Heb je de inrichting de winkel in je hoofd uitgedacht, en zie je het helemaal voor je? Dan is het tijd om op zoek te gaan naar de juiste meubels en accessoires. Dit is het moment dat je scherp moet gaan zijn op je budget, en niet voor het eerste de beste wat je tegenkomt te gaan.

Zeker als je voor een wat meer informele uitstraling gaat, kun je bijvoorbeeld prima kiezen voor tweedehands meubels om de boel in te richten. Houten stellingen worden in de loop der jaren vaak alleen maar mooier, en verschillende maten en materialen kunnen prima worden gecombineerd. Zo richt je de boel overzichtelijk, maar toch betaalbaar en sfeervol in.

Wil je het wat strakker, meer industrieel misschien? Ook metalen stellingen hoeven niet veel te kosten, en zijn een makkelijke manier om al je producten netjes uit te kunnen stallen. Kijk ook voor de verdere accessoires en inrichting verder dan je neus lang is, en ga bijvoorbeeld eens lang bij een kringloopwinkel. Op deze manier richt je jouw winkel niet alleen heel betaalbaar, maar ook heel uniek in.


Reageer

Lees ook:

Zo vind je de mooiste eetkamertafel >
Maak je droomhuis zelf waar >
Lees onderstaande tips om een modern interieur te creëren >
Maak je huis af met de mooiste woonaccessoires >
Heeft je kamer nog een goede eetkamerset nodig? >
Weet jij soms ook niet meer waar je al je kleding moet laten? >
Met deze 3 tips verander je jouw slaapkamer in een luxe hotelkamer >
Deze extraatjes maken van jouw woning een echte thuishaven >
Hoe kun je zorgen dat je dit jaar minder geld uitgeeft? >
Decoreren met een persoonlijke twist: 3 tips >
Vier simpele trucjes voor een luxe badkamer >
Waarom woonaccessoires in huis onmisbaar zijn >
Eetkamer inrichten Vergeet deze meubelen niet! >
Zo creëer je de perfecte sfeer in een kleine woning >
Zo richt jij een sfeervolle eetkamer in >

Terug naar overzicht >>