arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Inspiratie » Alle voordelen van een tv beugel
Alle voordelen van een tv beugel

Alle voordelen van een tv beugel

Staat jouw televisie op een tv-meubel, maar vind je het eigenlijk helemaal niet mooi of praktisch? Hang het scherm dan aan de wand met een tv beugel! Zo’n speciale muurbeugel heeft ontzettend veel voordelen. We hebben 6 positieve punten van een tv beugel voor je op een rij gezet.

1. Met een tv beugel bespaar je ruimte

Door gebruik te maken van een tv beugel, kun je erg veel ruimte besparen. Een groot dressoir of tv-meubel is namelijk niet meer nodig. Een compact kastje voor de mediabox is al voldoende. Dit is ideaal als je in een klein huis woont of als je een scherm wilt ophangen in een kleine ruimte zoals de slaapkamer.

2. Het sluit perfect aan bij een modern interieur

Een tv-scherm aan de muur ziet er direct een stuk moderner uit. Het past daarom heel goed bij een strak en minimalistisch interieur. Ook als je een totaal andere woonstijl hebt, is een tv beugel een echte uitkomst. De tv valt namelijk veel minder op als je het aan de wand bevestigt. Het zal dus ook niet afleiden van jouw romantische, landelijke of retro interieur.

3. Je kunt zelf de ideale hoogte bepalen

Als je een televisiescherm op een tv-meubel zet, ben je afhankelijk van deze hoogte. Bij het gebruik van een tv beugel kun je zelf de ideale hoogte bepalen. We raden aan om het midden van het scherm op ooghoogte te hangen. Op deze manier kun je comfortabel kijken en nekklachten voorkomen.

4. Een tv beugel kan draaien of kantelen

Een tv beugel kan draaien of kantelen

Naast platte tv beugels, zijn er ook draaibare en kantelbare beugels verkrijgbaar. Met deze muurbeugels kun je heel eenvoudig de positie van het scherm veranderen. Gooi dus gerust eens de hele indeling van je woonkamer om. Zet de bank in een andere hoek en verplaats de luxe relaxstoel – je kunt de televisie er zo weer op aanpassen!

5. Een stevige tv beugel is veilig

Als je het tv-scherm aan de muur hangt, loop je niet het risico dat het per ongeluk wordt omgestoten. Het is dus ook een extra veilige keuze. Zeker als je kleine kinderen of speelse huisdieren hebt.

6. Het is verkrijgbaar in verschillende maten en modellen

Wees gerust: zo’n handige tv beugel is verkrijgbaar in veel verschillende formaten. Er is dus ook een geschikt model te vinden voor jouw televisie. Vind je het lastig om zelf een geschikte beugel uit te zoeken? Vraag dan om persoonlijk advies bij een webshop als Vogel’s.


Reageer

Lees ook:

Zo vind je de mooiste eetkamertafel >
Wat te doen als een oudere valt? >
Zorg voor een mooi geheel met verlichting >
Zo koop je kinderbestendig servies >
Maak je droomhuis zelf waar >
De voordelen van kunststof gevelbekleding ten opzichte van hout >
Elektronisch materieel van goede kwaliteit >
Plat dak in de stad? Maak een tuindak! >
De voordelen van een inloopdouche >
5 tips voor het installeren van laminaat >
Ben jij op zoek naar een mooie woning in Enschede? >
6 stappen voor het schilderen van je trap >
Houten wandpaneel dat ook zorgt voor een unieke uitstraling >
Houten trapleuning kopen? Hier moet je rekening mee houden >
Houten schutting maken van rabat >

Terug naar overzicht >>