arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Inspiratie » Kerstverlichting voor buiten: welke opties heb je voor feestverlichting buitenshuis?
Kerstverlichting voor buiten: welke opties heb je voor feestverlichting buitenshuis?

Kerstverlichting voor buiten: welke opties heb je voor feestverlichting buitenshuis?

Pak je met de kerstdagen ook graag uit als het aankomt op de verlichting? Al die lampjes zijn toch zo gezellig in de decembermaand! Om er écht een spektakel van te maken, heb je niet alleen binnenshuis-, maar ook buitenshuis lampjes hangen. Je hebt veel opties voor mooie kerstverlichting voor buiten! Dít zijn onze tips en ideeën.

Kerstverlichting voor buiten: opvallende kerstfiguren

Kerstverlichting buitenshuis valt direct op. Het maakt dat alle voorbijgangers kunnen genieten van een fraai aanzicht als ze langs je woning komen. Dit maakt het zo leuk om uit te pakken met kerstverlichting voor buiten, omdat het bijdraagt aan dat ultieme kerstgevoel. En als je zelf weer thuis komt na een lange dag, ervaar je direct dat vrolijke gevoel zodra je bij je huis arriveert. Zéker als je een kerstfiguur met verlichting in de tuin of aan de buitenzijde van je woning plaatst. Zo’n figuur valt namelijk enorm op! Zet een figuur in je tuin, of denk juist aan het bevestigen van een figuur aan de buitenmuur, naast de voordeur bijvoorbeeld. Qua vorm zijn er allerlei opties. Sneeuwvlokken, kerststerren en 3D kerstballen: het sluit allemaal aan op het winterse thema. Het ziet er extra fraai uit om meerdere figuren naast elkaar te plaatsen, met verschillende groottes of een verschillend thema.

Vlaggenmast kerstverlichting in de tuin

Heb je al eens van vlaggenmast kerstverlichting gehoord? Dit is een grote vlaggenmast die je in de tuin plaatst, met daaraan verschillende lichtjes die samen de 3D vorm van een kerstboom weergeven. Zo heb je dus een enorme verlichte boom in de tuin staan, met honderden of zelfs duizenden lampjes erin. Er zijn veel soorten vlaggenmast kerstverlichting types om uit te kiezen. Denk bijvoorbeeld na over de ideale hoogte van de boom voor jouw tuin – 6 meter, 8 meter, 10 meter of 12 meter. Het ligt er maar net aan hoe groot je tuin is, en hoe hoog de boom er voor jou idealiter uitziet. Dan is er nog de keuze uit verschillende soorten verlichting. Ga je voor klassieke verlichting in een warme gele of een zachte witte kleur? Of pak je liever nog meer uit, met multicolor lampjes? Dat wordt nog moeilijk kiezen!

Kerstboom met verlichting op paal

Vlaggenmast kerstverlichting neemt behoorlijk wat ruimte in beslag in de tuin. Ben je op zoek naar een wat subtielere vorm van verlichting buitenshuis, maar vind je het idee van zo’n verlichte kerstboom wel charmant? Dan is er een mooi alternatief: een kerstboom met verlichting op een paal! Zo creëer je ook een 3D lichtjesboom buitenshuis, met een hoogte van 1,5 meter, 2 meter, 3 meter of 4 meter. Dit is ideaal in een wat kleinere tuin, of in combinatie met andere decoratiestukken buitenshuis. Zo’n kleinere boom bestaande uit lampjes ziet er nog altijd heel gezellig uit – en ook hier heb jij het weer voor het zeggen over het type lampjes dat je graag ziet.

Lichtsnoer in een natuurlijke boom

Een traditionelere vorm van een boom met lampjes? Je kunt een lichtsnoer in een natuurlijke boom hangen! Als je al een mooie boom in de tuin hebt staan, is dit uiteraard tevens een leuke manier van decoreren. Wikkel een lichtsnoer om de boomstam heen, en vervolgens om de takken. Zeker als je een naaldboom in de tuin hebt staan, is dit al helemaal passend bij het winterse thema. Al kun je een lichtsnoer ook aan elke andere boom bevestigen: met een beetje fantasie is het net alsof het om een echte kerstboom gaat. Die lampjes laat je ’s avonds lekker aan staan, voor een enorm gezellig uitzicht. Of je dit idee nu in de voor- of in de achtertuin realiseert: het staat altijd beeldig. Mocht je meerdere bomen op een rijtje hebben staan in de tuin, dan kun je er zelfs voor kiezen om ze allemaal te decoreren met lampjes. Met een slimme boomverlichting set kies je het ideale type verlichting per boom: dit is afhankelijk van de hoogte van de boom.

Kerstkrans ophangen

Van een kerstkrans aan de voordeur wordt toch iedereen blij? Als je eens iets anders wilt, kun je de krans ook voor het raam hangen. Of haal meerdere kransen in huis, zodat je ze op verschillende plekken kwijt kunt. Het is daarbij mooi om voor een kerstkrans met verlichting te kiezen: zo valt die krans ook nog op als het buiten donker is. Denk aan een krans met vele kleine lampjes erin, voor een enorm sfeervolle uitstraling.

Lichtgordijn aan de gevel

Lichtgordijn aan de gevel

Wil je kerstverlichting kwijt aan de gevel? Dan denken we meteen aan een lichtgordijn! Zo’n lichtgevend gordijn trekt absoluut de aandacht, dankzij de vele lampjes. Deze vorm van kerstdecoratie in de tuin zal niemand ontgaan, aangezien het hiermee net lijkt alsof je in een kerstpaleis woont. Je kunt ervoor kiezen om een gordijn aan een gedeelte van de gevel te bevestigen – tussen de voordeur en een raam bijvoorbeeld. Of laat het gordijn juist grotendeels rond het gehele huis lopen, of langs één zijde van de woning. Je kunt het aanzicht zo spectaculair maken als je zelf wilt! We kunnen je in ieder geval één ding verzekeren: kerstverlichting voor buiten maakt een waar feest van de decembermaand.


Reageer

Lees ook:

Zo creëer je een gezellige sfeer met accentverlichting >
Tips voor een handige indeling in huis >
3 simpele tips om jouw woonkamer een kleine make-over te geven >
DIY met led strips: creatieve ideeën voor het gebruik van led strips in je interieur >
Zo zorg je voor een landelijk interieur >
Interieur inspiratie: dít zijn de banken trends van 2023 >
Alles wat je moet weten over het stylen van je huis >
Dit zijn mooie alternatieven voor verse bloemen >
Inspiratie voor een luxe badkamer >
Tips voor het maken van een plantenwand >
9 redenen waarom een PVC vloer in de badkamer een goed idee is >
Plekken in huis opleuken met fotolijsten >
Met deze tips verwerk je duurzaamheid in het interieur van jouw woning >
Veel inbraak in jouw buurt? Dit kun je doen! >
Is een waterbed geschikt voor mij? >

Terug naar overzicht >>