arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » Overweeg je een dakkapel? Denk aan deze aandachtspunten!
Overweeg je een dakkapel Denk aan deze aandachtspunten!

Overweeg je een dakkapel? Denk aan deze aandachtspunten!

Het is enorm interessant om je woning ruimer te maken met een dakkapel. Maar waar moet je op letten? Lees in deze tekst enkele tips en tricks om een weloverwogen keuze te kunnen maken!

Vaak is vergunningsvrij mogelijk

Voor iedere woning is er een passende onderhoudsvrije kunststof dakkapel. Online kun je makkelijk afbeeldingen vinden van dakkapellen met een puntdak, nokverhoging, dakkapel met een schuin of plat dak. Maar vaak komt gelijk de vraag, kan een dakkapel plaatsen zonder bouwvergunning?

Een heel eenvoudige methode om dit te ontdekken is rondkijken in de wijk waar je verblijft. Misschien valt het je op dat alle dakkapellen aan de achterzijde van de woning staan? Dat die allemaal een meter van de buren afstaan? Ook een meter onder de nok en een halve meter boven de goot? Als dit het geval is kun je ervan uitgaan dat het op die manier vergunningsvrij kan, want niemand heeft zin om vierhonderd euro neer te tellen voor een bouwvergunning.

Met die kennis kun je jezelf richten op de specifieke soort dakkapel, en online zijn daar genoeg afbeeldingen van te vinden.

Tips voor het isoleren van de zolder

Tips voor het isoleren van de zolder

Tezamen met rondkijken in de wijk of het bekijken van online afbeeldingen, zal je voldoende kennis hebben om die smalle donkere zolder om te toveren tot een grote lichte kamer. De dakkapel is in één dag te plaatsen, echter reken maar voor de hele verbouwing een weekje.

Je hebt immers de kans om de zolder eens mooi af te werken, en als je toch bezig bent is het belangrijk om deze meteen goed te isoleren. Als het hoog zomer te warm is op zolder, dan heb je weinig aan de extra kamer. Bij een slecht geïsoleerde zolder stook je in de winter letterlijk voor buiten, want warme lucht stijgt, en bij een slecht geïsoleerde zolder gaat het door het dak naar buiten.

Op de dag van het plaatsen maakt de dakkapellen specialist vaak een gat in het dak. Hierna komt er een vrachtwagen met de dakkapel en een hijskraan. Een kleine tip is om alle spullen op de zolder te leggen met je hijskraan, voor je begint met het plaatsen van de dakkapel. Al het materiaal om te isoleren en af te timmeren maar ook de vloerbedekking kan nog best wat wegen, en met deze tip heb je het op zolder zonder iets via de trap te tillen.

Tot slot

De timmerlieden maken na het plaatsen van de dakkapel het dak dicht. Een dakkapel plaatsen kun je dan ook het beste laten doen op een droge dag. Daarna komt het afwerken van de zolder, dat is een leuk doe-het-zelf-klusje wat je in een week tijd kan voltooien.


Reageer

Lees ook:

6 stappen voor het schilderen van je trap >
Houten wandpaneel dat ook zorgt voor een unieke uitstraling >
Houten trapleuning kopen? Hier moet je rekening mee houden >
Houten schutting maken van rabat >
Zo maak je het huis levensloopbestendig >
Een polypropyleen zwembad: wat is dat? >
Voordelen van een mooie laminaat vloer >
Wat zijn de meest voorkomende oorzaken van brand in een woning? >
Welke soorten kunststof gevelbekleding zijn er? >
Foto’s maken voor de verkoop van je woning? Dit zijn goede tips >
Welke vloer is de beste voor jouw woning? >
4 tips voor het kopen van zonnepanelen >
Deze extraatjes maken van jouw woning een echte thuishaven >
Wanneer een schilder inschakelen? >
Dit zijn de voordelen van een scheidingswand in de woonkamer >

Terug naar overzicht >>