arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Kerstdecoratie in de tuin: zo maak je er iets moois van
Kerstdecoratie in de tuin: zo maak je er iets moois van

Kerstdecoratie in de tuin: zo maak je er iets moois van

Kerstdecoratie: we kunnen er geen genoeg van krijgen! En hoewel je misschien de neiging hebt om je woning alleen aan de binnenkant te versieren, is er meer mogelijk dan dat! Ideaal als je nog net wat meer wilt doen aan deze gezellige decembermaand. Kies voor kerstdecoratie in de tuin! In deze blog laten we onze ideeën aan je zien.

Kerstballen in de tuin

Of kerstballen alleen in huis kunnen? Daar is niets van waar! Ze zien er ook beeldschoon uit in de tuin: ze geven echt dat beetje glam aan de decoratie. En dat is natuurlijk waar we voor willen gaan! Hang ze bijvoorbeeld op aan de bomen of struiken die je in de tuin hebt staan – eigenlijk bijna hetzelfde idee als dat je ze binnen aan de kerstboom hangt!

Maar er zijn meer ideeën te bedenken om kerstballen als kerstdecoratie in de tuin te verwerken. Kijk maar eens op de afbeelding hieronder, waar een vogelhuisje is gevuld met de ballen. Wat een sfeervolle look! Op deze wijze zorg je er ook meteen voor dat die kerstballen helemaal integreren met de andere items in de tuin.

Ga voor kerstballen in de tuin

Versier het hek of de schutting in de tuin

Heb je een hek in de voortuin staan? Wat een feest: dat biedt je de mogelijkheid om iedere dag weer met een vrolijk gevoel thuis te komen – mits je deze decoreert met kerstversiering in de tuin! Ook een schutting in de achtertuin leent zich hier goed voor. Aan de slag maar met het decoreren!

Wat je kwijt kunt aan het hek of de schutting? Er is van alles te bedenken – je mag hierbij dan ook behoorlijk uitpakken. Dat zorgt alleen maar voor een gezelliger resultaat! Ga bijvoorbeeld aan de slag met lampjes, dennentakken en linten. Hieronder zie je een mix van dit alles bij elkaar. Beeldschoon, nietwaar?

Kerstdecoratie in de tuin: zo maak je er iets moois van

Verlichting aan de buitenkant van het huis

Hoewel je natuurlijk kunt gaan voor verlichting aan het hek of de schutting, is er ook de optie om je huis hier aan de buitenkant mee te versieren. Hang lichtslingers op langs bijvoorbeeld de muur of de dakgoot. Een ander idee? Hang lampjes op langs de grenzen van de ramen.

Zo geeft je woning licht in de decembermaanden – een teken waaruit meteen duidelijk wordt dat je een sfeervolle woning hebt. Dit kun je natuurlijk ook goed combineren met verlichting aan het hek: deze twee ideeën ondersteunen elkaar!

Tips om je huis te decoreren in december

De kersttafel buiten

Onze laatste tip voor kerstdecoratie in de tuin is het maken van een kersttafel die je buiten neerzet. Dit idee ken je waarschijnlijk wel van binnenshuis: plaats een tafel, en zet daar allerlei gezellige tafereeltjes op. Bloemstukken, grote vazen, kerstballen, kaarsen en andere accessoires – bedenk zelf een creatief idee!

Naast binnen, kun je een tafel als deze ook heel goed buiten neerzetten! Zeker als je een afdakje hebt in de tuin – dan gebeurt er immers niets met de spulletjes die erop staan. Zorg voor een plekje in het zicht door het raam, en genieten maar! Met kerstdecoratie in de tuin maak je de look voor de feestmaand helemaal af.

Kerstdecoratie in de tuin: de kersttafel


Reageer

Lees ook:

Duurzaam het regenwater beheren >
Winterse woonkamer inrichten: zo maak je het er ultiem gezellig >
De leukste fotowand ideeën >
Olijfboom binnen: hoe kun je de plant het best verzorgen? >
Leuke cadeaus voor een housewarming: 7 toffe tips om te geven >
Een strakke én warme tuin met kunstgras >
Openslaande deuren zorgen voor meer ruimte: lees er hier alles over! >
Duurzamer wonen: 5 slimme tips en tricks >
4 tips voor een tuin waar je het hele jaar van geniet >
De juiste gordijnen voor de kinderkamer kiezen: 4 tips en tricks >
Tips voor het kopen van een vloerkleed voor in je interieur >
5x dingen die jouw tuin ongetwijfeld gezelliger maken >
Wat zijn de meest tijdloze kleuren voor de woonkamer? >
Terracotta in je interieur: 6 leuke ideeën! >
Moestuin beginnen? Dit zijn de 5 belangrijkste tips en tricks! >

Terug naar overzicht >>