arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Kerstdecoratie in de tuin: zo maak je er iets moois van
Kerstdecoratie in de tuin: zo maak je er iets moois van

Kerstdecoratie in de tuin: zo maak je er iets moois van

Kerstdecoratie: we kunnen er geen genoeg van krijgen! En hoewel je misschien de neiging hebt om je woning alleen aan de binnenkant te versieren, is er meer mogelijk dan dat! Ideaal als je nog net wat meer wilt doen aan deze gezellige decembermaand. Kies voor kerstdecoratie in de tuin! In deze blog laten we onze ideeën aan je zien.

Kerstballen in de tuin

Of kerstballen alleen in huis kunnen? Daar is niets van waar! Ze zien er ook beeldschoon uit in de tuin: ze geven echt dat beetje glam aan de decoratie. En dat is natuurlijk waar we voor willen gaan! Hang ze bijvoorbeeld op aan de bomen of struiken die je in de tuin hebt staan – eigenlijk bijna hetzelfde idee als dat je ze binnen aan de kerstboom hangt!

Maar er zijn meer ideeën te bedenken om kerstballen als kerstdecoratie in de tuin te verwerken. Kijk maar eens op de afbeelding hieronder, waar een vogelhuisje is gevuld met de ballen. Wat een sfeervolle look! Op deze wijze zorg je er ook meteen voor dat die kerstballen helemaal integreren met de andere items in de tuin.

Ga voor kerstballen in de tuin

Versier het hek of de schutting in de tuin

Heb je een hek in de voortuin staan? Wat een feest: dat biedt je de mogelijkheid om iedere dag weer met een vrolijk gevoel thuis te komen – mits je deze decoreert met kerstversiering in de tuin! Ook een schutting in de achtertuin leent zich hier goed voor. Aan de slag maar met het decoreren!

Wat je kwijt kunt aan het hek of de schutting? Er is van alles te bedenken – je mag hierbij dan ook behoorlijk uitpakken. Dat zorgt alleen maar voor een gezelliger resultaat! Ga bijvoorbeeld aan de slag met lampjes, dennentakken en linten. Hieronder zie je een mix van dit alles bij elkaar. Beeldschoon, nietwaar?

Kerstdecoratie in de tuin: zo maak je er iets moois van

Verlichting aan de buitenkant van het huis

Hoewel je natuurlijk kunt gaan voor verlichting aan het hek of de schutting, is er ook de optie om je huis hier aan de buitenkant mee te versieren. Hang lichtslingers op langs bijvoorbeeld de muur of de dakgoot. Een ander idee? Hang lampjes op langs de grenzen van de ramen.

Zo geeft je woning licht in de decembermaanden – een teken waaruit meteen duidelijk wordt dat je een sfeervolle woning hebt. Dit kun je natuurlijk ook goed combineren met verlichting aan het hek: deze twee ideeën ondersteunen elkaar!

Tips om je huis te decoreren in december

De kersttafel buiten

Onze laatste tip voor kerstdecoratie in de tuin is het maken van een kersttafel die je buiten neerzet. Dit idee ken je waarschijnlijk wel van binnenshuis: plaats een tafel, en zet daar allerlei gezellige tafereeltjes op. Bloemstukken, grote vazen, kerstballen, kaarsen en andere accessoires – bedenk zelf een creatief idee!

Naast binnen, kun je een tafel als deze ook heel goed buiten neerzetten! Zeker als je een afdakje hebt in de tuin – dan gebeurt er immers niets met de spulletjes die erop staan. Zorg voor een plekje in het zicht door het raam, en genieten maar! Met kerstdecoratie in de tuin maak je de look voor de feestmaand helemaal af.

Kerstdecoratie in de tuin: de kersttafel


Reageer

Lees ook:

Schaduwdoek: het perfecte alternatief voor een parasol >
Het inrichten van je tuin in de stijl van je woning >
Met deze zaken moet je rekening houden bij het laten leggen van kunstgras >
De rhododendronhaag: Een natuurlijke pracht voor duurzame tuinarchitectuur >
De juiste tips voor jouw eigen moestuin! >
Schutting: voor meer privacy en het weren van ongedierte >
Vintage verlichting: breng sfeer en karakter in je interieur >
Deze 5 woonaccessoires moet je in huis hebben! >
Tuinstoelen kopen: comfort, stijl en duurzaamheid voor jouw buitenruimte >
De vervelendste soorten ongedierte in de achtertuin en hoe je ze voorkomt >
Voordelen van een lamellen zwembadafdekking >
Maatwerk netten: de unieke oplossing voor uw specifieke behoeften >
Vloerkleed trends voor 2023: Welke stijlen en patronen zijn nu in? >
Zelf een nieuw gazon aanleggen in de tuin: dit zijn de mogelijkheden >
Dit zijn de 4 nieuwste woontrends van het jaar >

Terug naar overzicht >>