arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Woonkamer » 6 tips voor het inrichten van een kleine boekenkast

6 tips voor het inrichten van een kleine boekenkast

Heb je een klein huis maar ben je wel fan van boeken? Dan is een kleine boekenkast een ideale uitkomst! En die kun je ook nog eens heel mooi inrichten: laat zo’n boekenkast een stralende toevoeging aan je interieur vormen. In deze blog lees je hoe je dat slim aanpakt!

Een diepe boekenkast: twee rijen achter elkaar

Heb je veel boeken, maar alleen plek voor een kleine kast? Dan is het slim om een diepe kast aan te schaffen. Zo kun je namelijk twee rijen achter elkaar plaatsen – en dus het dubbele aantal boeken kwijt in die kast! Ideaal, want zo kun je wel gewoon al je boeken bij elkaar opbergen. Je hoeft niet een deel in dozen weg te stoppen op zolder bijvoorbeeld! Wel zo’n fijne gedachte natuurlijk, voor alle boekenfans onder ons.

6 tips voor het inrichten van een kleine boekenkast

Stapel boeken op in de hoogte

Een tip voor kleine boekjes: stapel ze op in de hoogte! Zo kun je er veel meer kwijt in je kleine boekenkast – en dat is natuurlijk wel zo ideaal. Dit geldt eigenlijk voor alle boekjes die niet tot de bovenkant van een vakje in je kast komen: door ze te stapelen, kun je tot veel hoger komen. En dat bespaart ruimte!

Niet alleen boeken in je boekenkast

Hoewel bovenstaande tips voor een kleine boekenkast inrichten er juist om gaan om zoveel mogelijk boeken in je kast kwijt te kunnen, raden we toch aan om niet alleen maar boeken in je kast te stoppen. Zo ziet de kast er namelijk wel heel eentonig uit. Om echt voor een mooi klein boekenkastje in je woonkamer te zorgen, zet je er ook wat accessoires in. Een plantje bijvoorbeeld, of een klokje of fotolijstje. Die afwisseling is heel fraai!

Een boekenkast indelen: tips voor een mooi klein boekenkastje

Kleine boekenkast sorteren op kleur

Een trendy manier om je boekenkast in te richten? Sorteer ‘m op kleur! Alle rode boeken bij elkaar, alle groene boeken bij elkaar – enzovoorts. Dat zorgt voor een net geheel, zonder saai te zijn. Sterker nog: dit valt nog meer op dan wanneer je je boeken gewoon random naast elkaar plaatst. Laat die boekenkast shinen!

Boekenkast indelen op volgorde van hoogte

Niet alleen sorteren op kleur is een optie, maar ook sorteren op hoogte! Van kleine boeken tot grotere boeken: als je ze op deze volgorde naast elkaar plaatst, ga je ook zeker voor een overzichtelijk geheel. Een ideale manier voor je boekenkast rustig inrichten! En dat is absoluut een mooie look om voor te gaan.

Geen kast, maar een klein boekenrek

Ten slotte is het een idee om geen kleine boekenkast te kiezen, maar een klein boekenrek. Zo spaar je nog meer ruimte uit! En aan de muur is eigenlijk altijd nog wel een plekje over – hang een leuke houten plank op, waar je je boeken op uitstalt. Meerdere planken onder of naast elkaar is ook een idee, voor een speelser effect.

Meer lezen! Een open kast inrichten? 5x handige tips!


Reageer

Lees ook:

Wat kun je met washi tape in je interieur? 6 leuke ideeën! >
Tips voor tijdloze en frisse badkamer >
Dit zijn de 5 populairste soorten tafels >
7 tips voor een romantische tuin >
Sierlijsten plaatsen in huis: voorbeelden en inspiratie >
Alle voordelen van vouwgordijnen en plissés >
Een open kast inrichten? 5x handige tips! >
Hoe kun je geld besparen bij een huis kopen? >
8 handige tips voor perfect geverfde muren >
Muurplanken in de slaapkamer? 7x dit kun je erop kwijt! >
Hoe zorg je altijd voor een gezellige look bij de eettafel? >
Fuchsia in huis: verschillende voorbeelden >
Bespaar tijd in het huishouden met een robotstofzuiger >
Design items voor in de woonkamer >
De houten eettafel: 7 prachtige voorbeelden >

Terug naar overzicht >>