arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Woonkamer » 6 tips voor het inrichten van een kleine boekenkast

6 tips voor het inrichten van een kleine boekenkast

Heb je een klein huis maar ben je wel fan van boeken? Dan is een kleine boekenkast een ideale uitkomst! En die kun je ook nog eens heel mooi inrichten: laat zo’n boekenkast een stralende toevoeging aan je interieur vormen. In deze blog lees je hoe je dat slim aanpakt!

Een diepe boekenkast: twee rijen achter elkaar

Heb je veel boeken, maar alleen plek voor een kleine kast? Dan is het slim om een diepe kast aan te schaffen. Zo kun je namelijk twee rijen achter elkaar plaatsen – en dus het dubbele aantal boeken kwijt in die kast! Ideaal, want zo kun je wel gewoon al je boeken bij elkaar opbergen. Je hoeft niet een deel in dozen weg te stoppen op zolder bijvoorbeeld! Wel zo’n fijne gedachte natuurlijk, voor alle boekenfans onder ons.

6 tips voor het inrichten van een kleine boekenkast

Stapel boeken op in de hoogte

Een tip voor kleine boekjes: stapel ze op in de hoogte! Zo kun je er veel meer kwijt in je kleine boekenkast – en dat is natuurlijk wel zo ideaal. Dit geldt eigenlijk voor alle boekjes die niet tot de bovenkant van een vakje in je kast komen: door ze te stapelen, kun je tot veel hoger komen. En dat bespaart ruimte!

Niet alleen boeken in je boekenkast

Hoewel bovenstaande tips voor een kleine boekenkast inrichten er juist om gaan om zoveel mogelijk boeken in je kast kwijt te kunnen, raden we toch aan om niet alleen maar boeken in je kast te stoppen. Zo ziet de kast er namelijk wel heel eentonig uit. Om echt voor een mooi klein boekenkastje in je woonkamer te zorgen, zet je er ook wat accessoires in. Een plantje bijvoorbeeld, of een klokje of fotolijstje. Die afwisseling is heel fraai!

Een boekenkast indelen: tips voor een mooi klein boekenkastje

Kleine boekenkast sorteren op kleur

Een trendy manier om je boekenkast in te richten? Sorteer ‘m op kleur! Alle rode boeken bij elkaar, alle groene boeken bij elkaar – enzovoorts. Dat zorgt voor een net geheel, zonder saai te zijn. Sterker nog: dit valt nog meer op dan wanneer je je boeken gewoon random naast elkaar plaatst. Laat die boekenkast shinen!

Boekenkast indelen op volgorde van hoogte

Niet alleen sorteren op kleur is een optie, maar ook sorteren op hoogte! Van kleine boeken tot grotere boeken: als je ze op deze volgorde naast elkaar plaatst, ga je ook zeker voor een overzichtelijk geheel. Een ideale manier voor je boekenkast rustig inrichten! En dat is absoluut een mooie look om voor te gaan.

Geen kast, maar een klein boekenrek

Ten slotte is het een idee om geen kleine boekenkast te kiezen, maar een klein boekenrek. Zo spaar je nog meer ruimte uit! En aan de muur is eigenlijk altijd nog wel een plekje over – hang een leuke houten plank op, waar je je boeken op uitstalt. Meerdere planken onder of naast elkaar is ook een idee, voor een speelser effect.

Meer lezen! Een open kast inrichten? 5x handige tips!


Reageer

Lees ook:

Vintage verlichting: breng sfeer en karakter in je interieur >
Deze 5 woonaccessoires moet je in huis hebben! >
Vloerkleed trends voor 2023: Welke stijlen en patronen zijn nu in? >
Het kiezen van een mooie bank >
Dit zijn de 4 nieuwste woontrends van het jaar >
Wat zijn de laatste trends op het gebied van badkamerspiegels? >
3 simpele tips om jouw woonkamer een kleine make-over te geven >
Kuipstoelen blijven dé perfecte stoelen voor aan de eettafel >
Interieur inspiratie: dít zijn de banken trends van 2023 >
Interieurstijlen voor de eetkamer >
Een fotowand uit een tijdschrift: zo creëer je die zelf >
Zo verbeter je de akoestiek in de woonkamer >
4 tips om een gezellige woonkamer te creëren >
Zo maak je sfeer in je huiskamer >
Heeft je kamer nog een goede eetkamerset nodig? >

Terug naar overzicht >>