arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Retro vibes in huis met een oranje kleur

Retro vibes in huis met een oranje kleur

Oranje: het is een kleur die we niet vaak voorbij zien komen in het interieur. En dat is wat ons betreft maar zonde! De kleur brengt namelijk gezelligheid in huis. En dat is niet alles: ook ga je voor een retro look met oranje in huis. In deze blog laten we verschillende voorbeelden zien van een oranje interieur.

Een oranje muur

We pakken het meteen groots aan: met een oranje muur! Dat brengt echt een frisse look in je woning, zeker als de muren nu een basic kleur als wit kennen. Durf dus groots te denken – en haal flink wat potten verf in huis.

Je kunt ervoor gaan om alle muren in deze kleur te verven. Wauw! Dat zorgt voor een plaatje. Maar ook kun je bijvoorbeeld voor één oranje muur in de woonkamer kiezen – naast muren die een andere tint kennen. Dat staat bijvoorbeeld mooi achter het tv-meubel of de bank.

Retro vibes in huis met een oranje kleur

Een oranje bank

Over de bank gesproken: ook die kun je in een oranje kleur in huis halen! Misschien niet in combinatie met de oranje muur – dat wordt een beetje teveel van het goede. Maar oranje meubels kun je dan juist weer goed combineren met een boel andere tinten, zoals groen of grijs.

Let goed op de tint waarin je oranje meubelstukken in huis haalt. Zo is het stijlvol om voor een donkere tint te gaan, een beetje roestoranje. Dat gaat ook nog eens samen met een boel andere tinten en staat in ieder interieur! Maar ook lichtoranje kan een goede match zijn, als je het graag zo opvallend mogelijk hebt.

Heerlijk opvallend: een oranje bank in huis

Oranje aan de eettafel

Waar we het hierboven met name over de woonkamer hadden, zijn er natuurlijk meer plekken in huis waar de kleur goed tot recht komt. In de eetkamer of aan de eettafel bijvoorbeeld! Dat wordt nog eens gezellig tafelen.

Op onderstaand beeld is hierbij goed uitgepakt: het oranje tafelkleed steelt de show. Maar het is ook een idee om te gaan voor oranje kussens op de stoelen, of voor oranjekleurig serviesgoed. Om maar wat voorbeelden te noemen!

Retro vibes in huis met een oranje kleur

Oranje accessoires in huis

Een retro interieur met oranje: je kunt het ook terug laten komen in de accessoires in je woning. Dit zien we op onderstaand beeld – is het geen plaatje? Er is duidelijk goed nagedacht over het kleurgebruik in deze ruimte: het is heerlijk vrolijk, maar tegelijkertijd goed in balans. Neem daar dus een voorbeeld aan!

Bij een interieur met oranje accessoires denken we aan kussens op de bank, een tapijt op de vloer, kunstwerken aan de muur en lampenkappen. Vooral de laatste in de rij past perfect bij een retro huisinrichting! Pak goed uit met deze tint.

Haal vrolijkheid in huis met oranje accessoires

Reageer

Lees ook:

De vensterbank stylen: 8x deze woonaccessoires kun je hier goed kwijt! >
Inspiratie: woonaccessoires en decoratie voor de slaapkamer >
Leven met minder plastic in huis: zo pak je het slim aan >
Maak de slaapkamer lenteproof met deze tips >
Dít zijn de voordelen van een slaapkamer op zolder >
Minder afval in de keuken: 6 handige tips! >
Een picknicktafel in de eetkamer: wat zijn de voordelen? >
Alles wat je moet weten over steektrappen >
4 tips bij het uitzoeken van een U bank >
Boxsprings: comfortabel en luxueus >
Zo ga je voor een zachte en elegante look in de badkamer >
Dit zijn de 6 voordelen van een pergola in de tuin >
Zo herken je de keuken van een kookliefhebber >
Wat zijn de voordelen van een meegroeibed? >
Een sauna in huis: dit zijn de 5 voordelen >

Terug naar overzicht >>