Home > Blog > Jannetta van der Ziel > Column 11: Van herst naar winter
 

Column 11: Van herst naar winter

 

November telt dertig dagen, maar het dubbele aan wind en regenvlagen, vertelt een oud gezegde ons. November is voor mij de maand waarin we afscheid nemen van het herfstseizoen en ons opmaken voor de winter.

In oktober hadden we nog vele mooie warme dagen en konden we nog lekker genieten van de laatste najaarszon. Wat zal de winter ons brengen dit jaar? Niet alleen buiten breekt een nieuw jaargetijde aan ook binnen zijn de eerste winterprikkels voelbaar. Zo zag ik in de supermarkt, hier in het dorp, dat de lentebok plaatst heeft moeten maken voor het bockbier en dat de stampotten weer prominent op de groenteafdeling gepresenteerd worden. De witte en rosé wijnen zijn in de aanbieding en de mooiste rode wijnen staan verleidelijk vooraan te pronken. Stamppot met rode wijn, ook dat hoort voor mij bij de koudere maanden van het jaar.

Ik vind die wisseling van herfst naar winter altijd wel lekker. Ik besteed daar in mijn winkel ook veel tijd en werk aan. Dit jaar met, net als in de mode, veel roodtinten en verschillende nuances groen. Rood is emotie en kracht. Eén van de meest intense kleuren uit het spectrum. Rood kan schreeuwen maar ook liefhebben. Rood kan je flink  beïnvloeden in een ruimte, dus ga op je gevoel af en ervaar of deze kleur bij jou en de ruimte past. Rood combineert heel goed met groen want groen geeft rust.

Ook de woonartikelen in de winkel worden aan het nieuwe seizoen aangepast. De zomerkussens worden vervangen door kussens van warme en behaaglijke stoffen. Alle sfeerlampen en kroonluchters laat ik in de hele winkel branden en mooie stoere vloerkleden maken van de zithoek een fijn geheel.

Ik bespeur momenteel in het interieur een grote hang naar nostalgie. Deze trend neemt u mee terug in de tijd, vol melancholie en warme herinneringen. De geur van de schone handwas van oma ontmoet vintage, brocante en harige kussens. Retro modellen in meubelen en accessoires worden gecombineerd met accessoires in koper-, brons- en goudtinten. Ook zie je veel opgezette dieren, vogels, vlinders, kevers en torren al dan niet op standaard en vaak onder een glazen stolp gezet. Oude gebruiken lijken soms verloren, maar komen altijd weer terug. Ook zwarte piet zal altijd wel blijven bestaan. www.jannettavanderziel.nl

_URS3638
 
 
 
_URS3683
 
 
 
Reageer