arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Tuin » Zo houd je de tuin volledig corona veilig voor de buren
Zo houd je de tuin volledig corona veilig voor de buren

Zo houd je de tuin volledig corona veilig voor de buren

De 1,5-meter afstand is meer dan een bekend fenomeen en begrip geworden de afgelopen 1,5 jaar. Het is daarin niet alleen belangrijk om afstand te houden, maar ook om rekening te houden met elkaar om de crisis veilig door te komen. Rekening met zowel willekeurigen die je tegenkomt in de supermarkt, een vreemde die je op straat tegenkomt als je buren. Zowel tijdens als na corona is het erg belangrijk om rekening met elkaar te houden. Denkend aan veiligheid, geluidsoverlast en rust. Hoewel je niet meer afstand tussen je tuinen en muren kan creëren om dit te verwezenlijken, zijn er gelukkig wel genoeg opties die ervoor zorgen dat je elkaar niet in de weg zit. Denk bijvoorbeeld aan een schutting in de webshop kopen die makkelijk en snel voor meer privacy zorgt. We delen wat tips met je die zorgen dat je als buren rekening kan houden met elkaar. 

Netjes houden

Een eerste en belangrijke stap is het netjes houden van zowel je voor- als achtertuin. Naast dat dit niet doen bijvoorbeeld kan zorgen dat een overvolle container kan gaan stinken en voor ongedierte zorgt, wil het oog natuurlijk ook wat. Een verwaarloosde, onverzorgde tuin in een mooie buurt is echt een afknapper en een doorn in het oog. Dit geldt dus voor je buren maar natuurlijk ook voor jezelf. Niet alleen afval valt hieronder, maar ook bladeren die van de boom afvallen. Zorg in ieder geval voor een goede communicatie, zodat je weet wanneer jouw buren er last van hebben

Huisdieren

Hoe lief en leuk de beesten ook zijn, vooral voor het baasje waarschijnlijk, kan het zijn dat ze los van jou in een andere stemming zijn. Voor heel wat buren kunnen ze namelijk ook een bron van ergernis zijn. Als je naar je werk gaat, zorg dan bijvoorbeeld dat je jouw hond tevreden achterlaat zodat hij niet de hele dag zit te blaffen. Anticipeer op mogelijke irritaties, pols eens bij je buren of ze geen hinder ondervinden. Je wil natuurlijk geen ‘wanneer de kat van huis is dansen de muizen op tafel’ taferelen. 

Privacy is ook veiligheid

Privacy is ook veiligheid

Hoe aardig je je buren ook mag vinden: op je terras of balkon waar je helemaal tot rust wil komen, heb je liever geen nieuwsgierige oogjes. Bovendien zorgt het ook voor een veiliger gevoel, voor zowel jezelf als jouw buren. Het is ten slotte fijn om buiten te zijn en ongestoord je ding te doen. Zo zou je bijvoorbeeld aan tuinhuizen kunnen denken die hier een oplossing voor bieden, maar met een mooie en goede schutting kom je ook al heel ver. Met enkele houten paletten rond je terras of een houten plaat aan je balkonrand creëer je bijvoorbeeld als snel een afscheiding. Maar ook met riet of bamboe kom je bijvoorbeeld al erg ver. Oneindig veel mogelijkheden in materiaal in ieder geval die allemaal perfect een bijdrage kunnen leveren aan de sfeer van jouw tuin.


Reageer

Lees ook:

Schaduwdoek: het perfecte alternatief voor een parasol >
Het inrichten van je tuin in de stijl van je woning >
Met deze zaken moet je rekening houden bij het laten leggen van kunstgras >
De rhododendronhaag: Een natuurlijke pracht voor duurzame tuinarchitectuur >
De juiste tips voor jouw eigen moestuin! >
Schutting: voor meer privacy en het weren van ongedierte >
Tuinstoelen kopen: comfort, stijl en duurzaamheid voor jouw buitenruimte >
De vervelendste soorten ongedierte in de achtertuin en hoe je ze voorkomt >
Voordelen van een lamellen zwembadafdekking >
Maatwerk netten: de unieke oplossing voor uw specifieke behoeften >
Zelf een nieuw gazon aanleggen in de tuin: dit zijn de mogelijkheden >
Tips voor het kiezen en aanleggen van opritbestrating >
Een betoverend terras: natuurlijke schoonheid met bomen en planten >
Welke bloempotten moet je hebben voor je buitenplanten? >
Waar moet je op letten als je kussens voor buiten koopt? >

Terug naar overzicht >>