arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Keuken » Hoe kun je je voorraadkast overzichtelijk indelen? 6 tips en tricks!
Hoe kun je je voorraadkast overzichtelijk indelen? 6 tips en tricks!

Hoe kun je je voorraadkast overzichtelijk indelen? 6 tips en tricks!

Je hebt ‘m nu eenmaal nodig in je huis: de voorraadkast! Een groot pijnpunt is echter dat deze kast snel een rommeltje is. Hoe kun je de voorraadkast slim indelen om dit te voorkomen? We delen onze tips: zo kun je het overzicht bewaren!

Stop producten in potten en bakken

Onze belangrijkste voorraadkast tip: haal de producten uit de originele verpakking, en stop ze in glazen of plastic potten en bakken. Originele verpakkingen zijn namelijk enorm druk, met verschillende kleuren, prints en letters. Rustige potten en bakken zorgen direct voor een andere uitstraling in de voorraadkast! Het kost je misschien iets meer moeite, maar het zit in no time in je systeem.

Hoe kun je je voorraadkast overzichtelijk indelen? 6 tips en tricks!

Organiseren voorraadkast: potten en bakken met dezelfde vorm en grootte

Nog een tip wat betreft potten en bakken bij de voorraadkast: kies ze in eenzelfde vorm en grootte. Zo kun je bij een voorraadkast inrichten namelijk goed stapelen, en passen de potten en bakken ook netjes naast elkaar. Je kunt op die manier bijvoorbeeld je voorraadkast indelen met Ikea bakken en potten – de designs zijn precies op elkaar afgestemd.

Voorraadkast tips: noteer informatie

Als je je voorraadkast gaat organiseren met potten en bakken, kun je ook direct een stickertje of post-it opplakken, waarop je informatie over het product opschrijft. Denk aan de inhoud, en de houdbaarheidsdatum. Dat wil je natuurlijk wel kunnen onthouden!

Voorraadkast tips: noteer informatie

Indeling voorraadkast op basis van houdbaarheid

Het is niet voor alle producten even relevant, maar over het algemeen is het slim om aan te houden: je kunt je voorraadkast indelen op basis van houdbaarheid. Zeker als je producten dubbel hebt ingeslagen, zet je het product dat als laatst over de datum gaat achterin. Voorin plaats je juist hetgeen wat sneller op moet, zodat je er direct bij kunt komen! De houdbaarheidsdata kun je ook weer noteren op een stickertje, om deze niet te vergeten.

Voorraadkast indelen: sorteer per productsoort

Wil je nog meer overzicht bij de indeling van de voorraadkast? Sorteer de producten per productsoort. Plaats bijvoorbeeld alle pastasoorten naast elkaar. Zet de soorten rijst bij elkaar. Heb je meerdere soorten suiker? Je kunt ze bij elkaar zetten. Ook de gedroogde kruiden vormen een categorie. Chips kan bij chips; snoep kan bij snoep. Deel je voorraadkast op deze manier in, zodat je voortaan meteen weet in welk hoekje je moet zijn als je naar iets specifieks op zoek bent. Zo hoef je ook niet steeds de hele kast overhoop te halen!

Voorraadkast indelen: sorteer per productsoort

Praktische locatie voor voorraadkast indelen

Denk verder na over de precieze locatie van de voorraadkast. Zo kun je een trapkast slim inrichten met de voorraad: deze ruimte leent zich hier uitstekend voor. Bij de indeling van de voorraadkast onder de trap is het wel slim om te bedenken: hoe ver staat de trap uit de buurt bij de keuken? Als je steeds ver heen en weer moet lopen, kun je de kast soms juist beter wat meer in de buurt van de keuken installeren. Wijs bijvoorbeeld een deel van de keukenkasten aan als voorraadplek. Of plaats een losse voorraadkast in de keuken. Het is per woonsituatie dus net een beetje verschillend wat de beste oplossing vormt!

Meer lezen? Minder afval in de keuken: 6 handige tips!


Reageer

Lees ook:

Maak jouw kleine hal optisch groter en ruimtelijker >
Van rustiek tot modern: houten keukens passend bij elke woonstijl >
De grootste dingen die je kunt doen om je woning een make-over te geven >
Veelgemaakte misvattingen over keukeninrichting en -gebruik >
Het inrichten van je tuin in de stijl van je woning >
Ontdek de wereld van marmeren keukens >
De beste keukenindelingen voor elk type woning >
Hoe creëer je een sfeervolle entree in huis? >
Deze 5 woonaccessoires moet je in huis hebben! >
Tijd voor een nieuwe keuken? Dit zijn 4 tips voor een efficiënte keuken transformatie >
Zwart in je interieur: stijlvol of somber? >
Goedkoop en smaakvol: betaalbare keukentrends van 2023 >
De beste tips om je bed zo comfortabel mogelijk te maken >
3 tips om je eetkamer om te toveren >
Van leeg naar gezellig: Zo richt jij je nieuwbouwhuis sfeervol in >

Terug naar overzicht >>