arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » Olijfboom binnen: hoe kun je de plant het best verzorgen?
Olijfboom binnen: hoe kun je de plant het best verzorgen?

Olijfboom binnen: hoe kun je de plant het best verzorgen?

Hoewel we ‘m meestal als buitenplant zien, staat ‘ie ook beeldig binnenshuis: de olijfboom! In ons koude kikkerlandje heeft de olijfboom binnen zelfs meer overlevingskans dan buitenshuis. Hoe kun je een olijfboompje binnen het best verzorgen? Dit zijn onze tips!

Olijfboom binnen: standplaats in de zon

Kan een olijfboom binnen? Het antwoord is ja, maar er is wel een belangrijk element om rekening mee te houden: het licht. De olijfboom is een mediterrane boom. Dit betekent dus dat ‘ie het liefst veel zonlicht krijgt – zoveel mogelijk uren per dag. Het kan de olijfboom binnen niet licht genoeg zijn. Zet ‘m daarom op een lichte plek in je interieur, en niet in de schaduw. In de buurt van een raam dus, waar gedurende het grootste deel van de dag de zon op schijnt!

Olijfboom binnen: hoe kun je de plant het best verzorgen?

Olijfboompje binnen: welke kamer in huis?

In welke kamer in huis kun je de olijfboom voor binnen plaatsen? In principe maakt dit natuurlijk weinig uit, als het maar in een lichte kamer is. Het is maar net waar jij de olijfboom binnen het liefst hebt staan! Toch is er nog wel iets om rekening mee te houden: de warmte in de ruimte. Als je de olijfboom in de slaapkamer zet, waar het ’s winters behoorlijk kan afkoelen als de verwarming uit is, maak je de plant niet zo blij. De olijfboom in de woonkamer is daarom de meest gekozen optie, aangezien het hier meestal redelijk warm is – het hele jaar lang.

Verzorging olijfboom binnen

Hoe verzorg je een klein olijfboompje binnen? Qua onderhoud is het eigenlijk een vrij eenvoudig boompje, zolang er maar voldoende licht is. Zorg wel dat de olijfboom genoeg water krijgt: de zonnige plek maakt dat de plant snel uitdroogt. Je kunt de boom over het algemeen het best zo’n twee keer per week wat water geven. Het is geen probleem als de grond wat droog aanvoelt na een paar dagen: als de grond maar niet kurkdroog wordt. Olijfboom binnen of buiten? Buiten kan de plant natuurlijk makkelijker zelf grondwater opnemen. Maar binnen ben jij verantwoordelijk voor het geven van voldoende water.

Olijfboom binnen: hoe kun je de plant het best verzorgen?

Olijfboom in pot binnen: bladeren vallen uit

Heb je een olijfboom binnen in huis en vallen de bladeren uit? Geen nood! Dit betekent niet direct dat het plantje dood gaat, terwijl je dit misschien zou verwachten. Het kan soms zo zijn dat de boom een soort shock krijgt op een nieuwe plek. Geef het niet direct op, maar blijf gewoon water geven. Met een beetje geluk groeien er na een paar dagen weer nieuwe blaadjes aan je olijfplant binnen!


Reageer

Lees ook:

Het verhogen van comfort in huis >
Hoe kies je de beste beglazingskit? >
De 5 grootste misverstanden over vloerisolatie >
Waarom is de code van je Velux dakraam belangrijk? >
Wanneer is het tijd om jouw garagedeur te vervangen? 5 vragen >
Beleef een fantastisch ontwerp en verminder het galmen, nu bij ARBA Wood >
5 ideeën om je huis meer een thuis te maken! >
Appartement aan expats verhuren? Tips voor tevreden bewoners! >
Welke verzekering heb je nodig voor je eerste woning? >
Drie innovaties om te omarmen; dit zijn ze! >
Een lichtpuntje in huis Het verhaal van een familie en hun VELUX dakraam >
Maatwerk netten: de unieke oplossing voor uw specifieke behoeften >
Serre-uitbreidingen voor bestaande woningen >
Vloerkleed trends voor 2023: Welke stijlen en patronen zijn nu in? >
De voordelen van op maat gemaakte spiegels >

Terug naar overzicht >>