arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Inspiratie » Moderne kerstversiering? Hier kun je aan denken: van kerstbomen van hout tot Scandinavische kerstdecoraties
Moderne kerstversiering Hier kun je aan denken van kerstbomen van hout tot Scandinavische kerstdecoraties

Moderne kerstversiering? Hier kun je aan denken: van kerstbomen van hout tot Scandinavische kerstdecoraties

Kerstversiering kent eigenlijk een vrij ouderwets jasje. Dat is niet zo gek: we vieren het feest al decennia lang, maar aan de styling is door de tijd heen maar weinig veranderd. Toch is het ook zeker een optie om voor moderne kerstversieringen te kiezen! Past dit veel beter bij jouw interieur? Dan heb je wellicht wel baat bij onze tips.

Kerstbomen van hout

Om meer aansluiting te vinden op het moderne interieur, kiezen steeds meer mensen voor een alternatieve kerstboom. Zo’n alternatief kent namelijk een eigentijdser en eigenzinniger jasje – dat staat wel anders in de woonkamer dan de traditionele kerstboom die we nu allemaal wel een keertje gezien hebben. Er zijn juist veel meer opties om uit te kiezen! Houten kerstbomen zijn bijvoorbeeld een geliefde keuze, aangezien ze dankzij het minimalistische jasje goed aansluiten op de moderne stijl. Daarom zijn kerstbomen van hout zo populair als alternatieve kerstboom: hiermee haal je de kerstversiering echt naar het jaar 2021 toe.

Of je de houten kerstboom nu in licht- of donkerkleurig hout uitkiest: het is aan jou om te bepalen wat er het best in jouw interieur staat. Je haalt absoluut een stoere eyecatcher in huis met zo’n houten boom! Hang er kerstballen en andere decoratiestukken in, evenals kerstverlichting. De boom oogt zo nog altijd enorm gezellig – dat is uiteraard een belangrijk kenmerk van de kerst styling in huis.

Kerstversiering in lichte en rustige kleuren

Kerstversiering kan al snel behoorlijk over the top zijn. Dit past echter niet zo goed bij de moderne interieurstijl, die juist wordt gekenmerkt door een minimalistische en rustgevende look. Probeer dit rustige karakter daarom ook in je kerstdecoratie terug te laten komen. Less is more! Je hoeft bijvoorbeeld niet per se de typische kerstkleuren terug te laten komen, die nogal schreeuwerig zijn: goud, zilver, groen en rood. Kies liever voor de pastelvarianten van deze kleuren, als je toch bij het traditionele hoekje wilt blijven. Lichtrood oogt bijvoorbeeld al heel anders dan felrood.

Daarnaast is het een idee om kerstdecoratie in andere kleuren te zoeken. Ga voor de kleuren die hand in hand gaan met de moderne woonstijl. We denken direct aan wit, zand, beige en bruin. Je kunt hierbij natuurlijk wel een paar accessoires in het goud combineren, mocht je bijvoorbeeld nog gouden kerstballen hebben liggen. Maar zorg er in ieder geval voor dat het geheel subtiel en rustgevend blijft. Het kleurgebruik speelt hierin een aanzienlijke rol.

Minimalistische kerstdecoratie

Minimalistische kerstdecoratie

Dat rustgevende karakter kun je ook terug laten komen door voor minimalistische kerstdecoratie te kiezen. Je hoeft simpelweg niet alles uit de kast te halen om toch voor een kerstsfeer in huis te zorgen. In plaats van een enorme kerstboom, volstaat ook een kleinere boom – of je nu voor een traditionele of een alternatieve boom kiest. Hang de kerstboom niet bomvol, maar kies voor een paar favoriete decoratiestukken. Als je de kerstdecoratie te druk maakt, is het in de praktijk vaak zo dat je er eigenlijk helemaal niet zo blij van wordt. En dat is zonde! De kerstspullen die je in huis hebt en dit jaar misschien niet gebruikt, kunnen het jaar erop weer een plekje krijgen.

Scandinavische kerststijl

De Scandinavische interieurstijl is enorm populair. Deze stijl wordt immers ook wel gezien als enorm modern. Wat we in deze stijl tevens weer voorbij zien komen? Dat stukje rust en eenvoud. Ga daarom ook op zoek naar Scandinavische kerstdecoratie, om helemaal bij dit gevoel te kunnen blijven. Hoe Scandinaviërs hun woningen decoreren met kerst? Er komen veel natuurlijke elementen terug in de versieringen. Maak bijvoorbeeld zelf een winters stukje, met takjes, bladeren, dennenappels en besjes die je in eigen tuin of in de straat vindt. Zo eenvoudig kan het al zijn om voor decoratie te zorgen: we moeten vooral niet te ingewikkeld denken.

Dat stukje natuur kun je ook op een iets minder letterlijke manier terug laten komen. Je kunt tevens denken aan andere natuurlijke materialen. Pak de kluit van de kerstboom in met een stuk bruin papier of een rotan mand, leg een jute vloerkleed onder de boom neer en hang aan de muur kerststerren van papier of karton. Nog een symbool uit de natuur om weer te geven in huis? Het rendier! Ga bijvoorbeeld op zoek naar een poster van een rendier, om aan de muur te hangen. Dit past ook perfect bij het kerstthema.

Lichtjes en lampjes komen tevens veelvuldig voorbij in de wereld van Scandinavische kerstdecoratie. Het is in deze landen ’s winters immers vroeg en lang donker – de lampjes brengen warmte en gezelligheid. Dit past direct goed in het straatje van tijdloze kerstversiering, omdat het simpelweg nooit gaat vervelen. Hang lampjes in de kerstboom, aan de muur en verwerk dit in een kerstkrans of een winters stukje. Welk type verlichting je kiest? Ga voor sfeervolle verlichting, in warm wit of zacht geel. Hiermee zit je altijd goed! Iedere avond in de decembermaand kun je weer met veel plezier genieten van dat stijlvolle aanzicht, vol sfeer.


Reageer

Lees ook:

Waarom kiezen voor een geïsoleerde garagedeur? >
Seizoensgebonden verlichting in je huis en tuin >
Hoe je een gezond werkritme ontwikkelt >
Maak jouw kleine hal optisch groter en ruimtelijker >
Dit zijn de voordelen van camerabeveiliging thuis >
Dit wil je weten voor je een huis koopt >
Een introductie tot woningontruimingen >
Energie besparen doe je zo! >
Voorstrijken van stucwerk: belang, technieken en productadvies >
Je woning beveiligen met de juiste sloten >
Hoe krijg je meer zonlicht in je woning? >
Thuiswerken in stijl? Zo creëer je jouw eigen droomkantoor! >
De grootste dingen die je kunt doen om je woning een make-over te geven >
Het belang van een goede meterkast in een huis >
Traplift kopen vs. huren: wat is de beste optie? >

Terug naar overzicht >>