arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » Je dak laten bedekken door een dakdekker
Je dak laten bedekken door een dakdekker

Je dak laten bedekken door een dakdekker

Wist je dat het niet verstandig is om zelf je dak op te gaan om herstelwerkzaamheden uit te voeren? Natuurlijk snappen mensen dat je een geheel nieuw dak beter door een professional kunt laten aanbrengen, maar ook kleinere klusjes, zoals het verhelpen van een lekkage, kun je beter niet zelf doen. Waarom niet? Dat lees je hier.

Waarom een professionele dakdekker inschakelen

Het dak beschermt je huis tegen vocht en vuil, maar enkel als het op correcte wijze is aangebracht. Er komt meer bij kijken dan enkel het aanbrengen van de dakpannen, want ook de constructie onder het dak en het isolatiemateriaal moeten in orde zijn. Bij een lekkage bijvoorbeeld, is het doorgaans niet voldoende om enkel de pannen recht te leggen. Er kan altijd vocht onder terecht komen, met allerlei nare gevolgen voor het plafond en de binnenmuren.

De werkzaamheden van een dakdekker

De werkzaamheden van een dakdekker

Veel mensen denken dat je dakdekkers enkel kunt inschakelen voor het aanbrengen van een nieuwe dakbedekking. Natuurlijk is dit de specialiteit van deze professional, maar dakdekkers doen nog veel meer dan dat. Denk bijvoorbeeld aan het installeren van regenpijpen en dakgoten of andere afvoeren. Ze kunnen tevens het loodwerk of zinkwerk aan het dak repareren of aanbrengen, het dak van binnenuit isoleren en houtrot behandelen aan de delen onder de buitenste dakbedekking. Althans, er zijn veel dakdekkers die dat doen.

Veel van deze werkzaamheden zijn specialisaties, waardoor het kan zijn dat de dakdekker in jouw regio ze niet voor je kan verzorgen. Bij deze dakdekker IJmuiden kun je bijvoorbeeld terecht voor alle standaard werkzaamheden aan het dak en toebehoren, terwijl een andere dakdekker misschien is gespecialiseerd in rieten daken.

Het belang van goed dakonderhoud

Wist je dat het belangrijk is om je dak elk jaar te laten inspecteren? Dit kan namelijk veel problemen voorkomen. Een lekkage heeft vaak verstrekkende gevolgen, en vaak begint zoiets heel klein. Door dit soort kleine problemen, zoals dakgootverstoppingen tijdig op te sporen, kun je heel wat narigheid voorkomen. Wanneer je op jaarlijkse basis een dakinspectie laat uitvoeren, zal de dakdekker allerlei zaken controleren. Liggen de pannen bijvoorbeeld nog recht? Sluit het zinkwerk goed aan op het dak? Zitten er niet teveel vuil en bladeren in de regenpijp?

Als je al dit soort zaken op tijd laat controleren, bespaar je bovendien op de kosten. Is er reeds een lekkage ontstaan? Dan zal de rekening om dit te laten herstellen immers een stuk hoger uitvallen dan die jaarlijkse inspectie. Reden genoeg om je dak elk jaar door een erkende dakdekker te laten controleren, het liefst net na de herfst.


Reageer

Lees ook:

Met deze tips verwerk je duurzaamheid in het interieur van jouw woning >
5x redenen om voor glasvezel internet te kiezen >
Zo houd je je keuken opgeruimd en netjes! >
Een fotowand uit een tijdschrift: zo creëer je die zelf >
Welke grootte container heb ik nodig? >
Veel inbraak in jouw buurt? Dit kun je doen! >
DIY klussen: dit gereedschap is onmisbaar >
Verhuizen: welke voorbereidingen moet je treffen? >
Hier moet je rekening mee houden bij de keuze voor een hypotheek >
3 x klussen in huis die je beter kunt uitbesteden >
Kan de juiste kraan ervoor zorgen dat je minder water verbruikt? >
Waar kun je Unipanel allemaal voor gebruiken? >
Is jouw woning weer aan een verfbeurt toe? >
5 tips voor het onderhoud van een zandbak >
Tips voor het duurzaam scheiden van afval >

Terug naar overzicht >>