arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » Je dak laten bedekken door een dakdekker
Je dak laten bedekken door een dakdekker

Je dak laten bedekken door een dakdekker

Wist je dat het niet verstandig is om zelf je dak op te gaan om herstelwerkzaamheden uit te voeren? Natuurlijk snappen mensen dat je een geheel nieuw dak beter door een professional kunt laten aanbrengen, maar ook kleinere klusjes, zoals het verhelpen van een lekkage, kun je beter niet zelf doen. Waarom niet? Dat lees je hier.

Waarom een professionele dakdekker inschakelen

Het dak beschermt je huis tegen vocht en vuil, maar enkel als het op correcte wijze is aangebracht. Er komt meer bij kijken dan enkel het aanbrengen van de dakpannen, want ook de constructie onder het dak en het isolatiemateriaal moeten in orde zijn. Bij een lekkage bijvoorbeeld, is het doorgaans niet voldoende om enkel de pannen recht te leggen. Er kan altijd vocht onder terecht komen, met allerlei nare gevolgen voor het plafond en de binnenmuren.

De werkzaamheden van een dakdekker

De werkzaamheden van een dakdekker

Veel mensen denken dat je dakdekkers enkel kunt inschakelen voor het aanbrengen van een nieuwe dakbedekking. Natuurlijk is dit de specialiteit van deze professional, maar dakdekkers doen nog veel meer dan dat. Denk bijvoorbeeld aan het installeren van regenpijpen en dakgoten of andere afvoeren. Ze kunnen tevens het loodwerk of zinkwerk aan het dak repareren of aanbrengen, het dak van binnenuit isoleren en houtrot behandelen aan de delen onder de buitenste dakbedekking. Althans, er zijn veel dakdekkers die dat doen.

Veel van deze werkzaamheden zijn specialisaties, waardoor het kan zijn dat de dakdekker in jouw regio ze niet voor je kan verzorgen. Bij deze dakdekker IJmuiden kun je bijvoorbeeld terecht voor alle standaard werkzaamheden aan het dak en toebehoren, terwijl een andere dakdekker misschien is gespecialiseerd in rieten daken.

Het belang van goed dakonderhoud

Wist je dat het belangrijk is om je dak elk jaar te laten inspecteren? Dit kan namelijk veel problemen voorkomen. Een lekkage heeft vaak verstrekkende gevolgen, en vaak begint zoiets heel klein. Door dit soort kleine problemen, zoals dakgootverstoppingen tijdig op te sporen, kun je heel wat narigheid voorkomen. Wanneer je op jaarlijkse basis een dakinspectie laat uitvoeren, zal de dakdekker allerlei zaken controleren. Liggen de pannen bijvoorbeeld nog recht? Sluit het zinkwerk goed aan op het dak? Zitten er niet teveel vuil en bladeren in de regenpijp?

Als je al dit soort zaken op tijd laat controleren, bespaar je bovendien op de kosten. Is er reeds een lekkage ontstaan? Dan zal de rekening om dit te laten herstellen immers een stuk hoger uitvallen dan die jaarlijkse inspectie. Reden genoeg om je dak elk jaar door een erkende dakdekker te laten controleren, het liefst net na de herfst.


Reageer

Lees ook:

Het verhogen van comfort in huis >
Hoe kies je de beste beglazingskit? >
De 5 grootste misverstanden over vloerisolatie >
Waarom is de code van je Velux dakraam belangrijk? >
Wanneer is het tijd om jouw garagedeur te vervangen? 5 vragen >
Beleef een fantastisch ontwerp en verminder het galmen, nu bij ARBA Wood >
5 ideeën om je huis meer een thuis te maken! >
Appartement aan expats verhuren? Tips voor tevreden bewoners! >
Welke verzekering heb je nodig voor je eerste woning? >
Drie innovaties om te omarmen; dit zijn ze! >
Een lichtpuntje in huis Het verhaal van een familie en hun VELUX dakraam >
Maatwerk netten: de unieke oplossing voor uw specifieke behoeften >
Serre-uitbreidingen voor bestaande woningen >
De voordelen van op maat gemaakte spiegels >
De schoorsteen vegen: zelf doen of uitbesteden? >

Terug naar overzicht >>