arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » Je dak laten bedekken door een dakdekker
Je dak laten bedekken door een dakdekker

Je dak laten bedekken door een dakdekker

Wist je dat het niet verstandig is om zelf je dak op te gaan om herstelwerkzaamheden uit te voeren? Natuurlijk snappen mensen dat je een geheel nieuw dak beter door een professional kunt laten aanbrengen, maar ook kleinere klusjes, zoals het verhelpen van een lekkage, kun je beter niet zelf doen. Waarom niet? Dat lees je hier.

Waarom een professionele dakdekker inschakelen

Het dak beschermt je huis tegen vocht en vuil, maar enkel als het op correcte wijze is aangebracht. Er komt meer bij kijken dan enkel het aanbrengen van de dakpannen, want ook de constructie onder het dak en het isolatiemateriaal moeten in orde zijn. Bij een lekkage bijvoorbeeld, is het doorgaans niet voldoende om enkel de pannen recht te leggen. Er kan altijd vocht onder terecht komen, met allerlei nare gevolgen voor het plafond en de binnenmuren.

De werkzaamheden van een dakdekker

De werkzaamheden van een dakdekker

Veel mensen denken dat je dakdekkers enkel kunt inschakelen voor het aanbrengen van een nieuwe dakbedekking. Natuurlijk is dit de specialiteit van deze professional, maar dakdekkers doen nog veel meer dan dat. Denk bijvoorbeeld aan het installeren van regenpijpen en dakgoten of andere afvoeren. Ze kunnen tevens het loodwerk of zinkwerk aan het dak repareren of aanbrengen, het dak van binnenuit isoleren en houtrot behandelen aan de delen onder de buitenste dakbedekking. Althans, er zijn veel dakdekkers die dat doen.

Veel van deze werkzaamheden zijn specialisaties, waardoor het kan zijn dat de dakdekker in jouw regio ze niet voor je kan verzorgen. Bij deze dakdekker IJmuiden kun je bijvoorbeeld terecht voor alle standaard werkzaamheden aan het dak en toebehoren, terwijl een andere dakdekker misschien is gespecialiseerd in rieten daken.

Het belang van goed dakonderhoud

Wist je dat het belangrijk is om je dak elk jaar te laten inspecteren? Dit kan namelijk veel problemen voorkomen. Een lekkage heeft vaak verstrekkende gevolgen, en vaak begint zoiets heel klein. Door dit soort kleine problemen, zoals dakgootverstoppingen tijdig op te sporen, kun je heel wat narigheid voorkomen. Wanneer je op jaarlijkse basis een dakinspectie laat uitvoeren, zal de dakdekker allerlei zaken controleren. Liggen de pannen bijvoorbeeld nog recht? Sluit het zinkwerk goed aan op het dak? Zitten er niet teveel vuil en bladeren in de regenpijp?

Als je al dit soort zaken op tijd laat controleren, bespaar je bovendien op de kosten. Is er reeds een lekkage ontstaan? Dan zal de rekening om dit te laten herstellen immers een stuk hoger uitvallen dan die jaarlijkse inspectie. Reden genoeg om je dak elk jaar door een erkende dakdekker te laten controleren, het liefst net na de herfst.


Reageer

Lees ook:

Frisse Lucht, Fris Huis: Hoe Airco’s je Woonstijl Complementeren >
Zo laat je je huis achter na verhuizing! >
De verschillen tussen inductiekookplaten en koken op gas, een moderne keukenrevolutie >
Muurkleur kiezen: Wordt het Taupe of RAL? >
Verkopen van een huis >
Het belang van onderhoud na een eenmalige grondige schoonmaak >
Kies de perfecte voordeur voor je nieuwe huis >
Tips om meer opbergruimte te krijgen in huis >
Tips bij het kopen van een nieuwe bank >
Ontdek de voordelen van draadloze verlichting >
5 toekomstbestendige keuzes voor je woning >
Hoe technologie de wereld van interieurontwerp verandert >
Inspiratie voor een functioneel en stijlvol bureau >
Maak je tuin compleet met een leuk tuinhuisje >
De opkomst van de aluminium veranda >

Terug naar overzicht >>