arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » DIY klussen: dit gereedschap is onmisbaar
DIY klussen dit gereedschap is onmisbaar

DIY klussen: dit gereedschap is onmisbaar

Er werd nooit eerder zoveel geklust als tijdens het begin van de coronapandemie. Mensen hadden veel vrije tijd doordat vrijetijdsbestedingen bijna niet mogelijk waren en reistijd naar werk wegviel, en klussen die uitgevoerd moesten worden vielen extra op doordat mensen meer thuis waren. Bovendien was er ook opeens veel geld beschikbaar voor kluswerkzaamheden. Het is dan ook niet gek dat in 2021 iedereen uitgeklust leek en minder mensen nieuwe DIY-projecten startten. Opvallend genoeg is in 2022 alweer een stijgend aantal mensen thuis aan de slag gegaan. Onder meer vanwege de wens te verduurzamen vanwege de gestegen energieprijzen en de gestegen kosten bij uitbesteding. Heb je een doe-het-zelf-project en heb je een gids nodig over gereedschap? Hier vind je enkele nuttige tips.

Geduld, tijd en gereedschap (in een gereddschapskoffer)

Voor klussen hoef je echt niet superhandig te zijn. Het meest belangrijk: geduld, tijd, een goede voorbereiding en het juiste gereedschap. Bij dit laatste speelt ook nog een andere belangrijke kwestie. Want hoe berg je het gereedschap goed op?

Wil je voorkomen dat je veel tijd kwijt bent met het zoeken naar het juiste gereedschap? Of voorkomen dat je zelfs per ongeluk gereedschap weggooit tijdens een klus? Zorg dan voor een overzichtelijke opslag ervan in een gereedschapskoffer. Een zeer handige multifunctionele gereedschapskoffer vind je bijvoorbeeld bij Engelbert Strauss. Zij bieden zowel gevulde koffers aan met allround of klusspecifiek gereedschap, als lege gereedschapskoffers die je kunt vullen met je eigen gereedschap mocht je dat al hebben. In ieder geval geldt: in een gereedschapskoffer is het gereedschap duidelijk gesorteerd, gemakkelijk en beschermd te vervoeren en altijd bij de hand.

Is de schuur ook jouw ideale werkplaats om te klussen? Met deze tips houd je je schuur opgeruimd.

DIY klussen: dit is je basisuitrusting

DIY klussen dit is je basisuitrusting

Voor veel klussen in huis heb je echt geen hele ingewikkelde en professionele spullen nodig. Een bepaalde basisuitrusting is echter wel onmisbaar. Welk gereedschap moet je in huis hebben voor DIY in ieder geval?

  • Schroevendraaiers (een kleine voor elektrische apparatuur, een platte en een kruiskopschroevendraaier);
  • Rolmaat;
  • Boormachine met boorsetje;
  • Hamer;
  • Hobbymes / Stanleymes;
  • Tang;
  • Potlood; en een
  • Zaag.

Vergeet tot slot ook niet de kleine klusmaterialen zoals spijkers, schroeven en pluggen, bouten en moeren, kit en lijm.

Klussen: je kunt het!

Iets vrij simpels zoals een andere lamp ophangen of nieuwe meubels monteren? Iets ingewikkelders zoals een muur behangen of deze in een andere kleur schilderen? Of echt een meer uitgebreide klus zoals de renovatie van het een huis met het vervangen van de keuken of de badkamer of het plaatsen van isolatiemateriaal? Hoewel veel mensen hun eigen kluskunsten onderschatten, hoef je er echt niet twee rechterhanden voor te hebben. Succes, je kunt het!


Reageer

Lees ook:

Met deze tips verwerk je duurzaamheid in het interieur van jouw woning >
5x redenen om voor glasvezel internet te kiezen >
Zo houd je je keuken opgeruimd en netjes! >
Een fotowand uit een tijdschrift: zo creëer je die zelf >
Welke grootte container heb ik nodig? >
Veel inbraak in jouw buurt? Dit kun je doen! >
Je dak laten bedekken door een dakdekker >
Verhuizen: welke voorbereidingen moet je treffen? >
Hier moet je rekening mee houden bij de keuze voor een hypotheek >
3 x klussen in huis die je beter kunt uitbesteden >
Kan de juiste kraan ervoor zorgen dat je minder water verbruikt? >
Waar kun je Unipanel allemaal voor gebruiken? >
Is jouw woning weer aan een verfbeurt toe? >
5 tips voor het onderhoud van een zandbak >
Tips voor het duurzaam scheiden van afval >

Terug naar overzicht >>