arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » Het belang van het opmeten van de juiste deurmaat
Het belang van het opmeten van de juiste deurmaat

Het belang van het opmeten van de juiste deurmaat

Het kiezen van de juiste deur voor uw woning is belangrijk, niet alleen voor de esthetiek, maar ook voor de functionaliteit en het comfort. Om ervoor te zorgen dat de deur goed past in uw kozijn, is het belangrijk om de juiste maat van de deur te bepalen voordat u deze bestelt. Bij maatwerk deuren is het extra belangrijk om meteen de juiste maat door te geven, omdat deze niet geruild kunnen worden. In dit artikel leggen we uit hoe u de maat van een deur opmeet, zodat u zeker weet dat u de juiste keuze maakt.

Stompe deuren opmeten: de sponningmaat bepalen

Bij stompe deuren kunt u de maat van uw oude deur nemen of de binnenkant van uw kozijn meten (de sponningmaat). Om de sponningmaat van een stompe deur te meten, zijn er verschillende stappen die u kunt volgen. Meet op meerdere punten de hoogte en breedte van de deur en zorg ervoor dat deze gelijk zijn. Als de deur niet gelijk is, meet dan de sponningmaten van het kozijn in plaats daarvan. Door de sponningmaat te bepalen, kunt u de benodigde breedte en hoogte van de deur berekenen.

Opdekdeuren opmeten: rekening houden met de opdekrand

Bij opdekdeuren meet u de breedte maat van de deur zonder opdekrand en de hoogte van de deur met opdekrand. Het is belangrijk om te weten dat opdekdeuren iets kleiner zijn dan stompe deuren, omdat ze niet helemaal in het kozijn vallen. Houd hier rekening mee bij het opmeten van uw deur en bestel de juiste maat om te voorkomen dat de deur niet goed in uw kozijn past.

Tips voor het correct meten van de deurmaat

Tips voor het correct meten van de deurmaat

Om de deurmaat correct te meten, volgt u de volgende stappen. Allereerst bepaalt u of u een stompe of een opdekdeur wilt toepassen en in welke hoogte. Meet altijd in de sponning en houd rekening met een vrije ruimte onder de deur voor de toepassing van een stofdorpel. Daarnaast is het belangrijk om de maat van de sparing te controleren en het kozijn volkomen haaks en goed ‘te lood’ te stellen tijdens het plaatsen. Door zorgvuldig te meten en rekening te houden met deze factoren, zorgt u ervoor dat u de juiste deur bestelt en dat deze perfect past in uw kozijn.

De minimalistische uitstraling van een voordeur zonder kozijn

Een deur zonder kozijn heeft een minimalistische uitstraling en biedt flexibiliteit bij het ontwerpen van uw interieur. Het kan worden gecombineerd met verschillende stijlen en thema’s en zorgt voor een naadloze overgang tussen de deur en de wand. Daarnaast is het een ruimtebesparende oplossing omdat er geen extra ruimte nodig is voor een kozijn. Een deur zonder kozijn kan op verschillende manieren functioneren, zoals met een onzichtbaar kozijn dat in de muur is verborgen of als een taatsdeur die om een verticale as draait. Het gebruik van speciale taatsscharnieren is belangrijk om veiligheid en stabiliteit te waarborgen. Naast binnendeuren kunnen ook voordeuren zonder kozijn worden besteld, waardoor een naadloze overgang van de deur naar de voorgevel van het huis ontstaat. Het is belangrijk om te zorgen voor goede isolatie om energiekosten laag te houden.

Waar kunt u deuren zonder kozijn bestellen?

Greenbasic is een online leverancier van plaatmateriaal en biedt op maat gemaakte deuren zonder kozijn aan. Deze frameloze deuren geven uw woning een eigentijdse uitstraling en kunnen worden besteld via de Greenbasic webshop. Naast deuren zonder kozijn biedt Greenbasic ook klassieke deuren met kozijn aan, bijvoorbeeld van eikenhout. Eiken deuren zijn duurzaam, stevig en geven een natuurlijke en warme uitstraling aan het interieur. Eiken deuren zijn bestand tegen temperatuurschommelingen. Door het ruime aanbod aan deuren en het gemak van online bestellen, kunt u eenvoudig de perfecte deur vinden die past bij uw wensen en interieur.


Reageer

Lees ook:

Renovatieprojecten die je huis meer waarde geven >
De kleuren van kunststof kozijnen: Hoe kies je de perfecte tint voor je huis? >
Voorkom rugpijn met een ergonomische bureaustoel >
Zelf in je woning klussen? Het belang van de juiste werkuitrusting >
Duurzaam verwarmen met een Warmteterugwin unit >
Hoe houd je een woning koel? >
Waarom kiezen voor een geïsoleerde garagedeur? >
Seizoensgebonden verlichting in je huis en tuin >
Hoe je een gezond werkritme ontwikkelt >
Dit zijn de voordelen van camerabeveiliging thuis >
Dit wil je weten voor je een huis koopt >
Een introductie tot woningontruimingen >
Energie besparen doe je zo! >
Voorstrijken van stucwerk: belang, technieken en productadvies >
Je woning beveiligen met de juiste sloten >

Terug naar overzicht >>