arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » Zo voorkom je problemen met de aannemer tijdens een verbouwing!
Zo voorkom je problemen met de aannemer tijdens een verbouwing!

Zo voorkom je problemen met de aannemer tijdens een verbouwing!

Heb je al jaren niets meer aan je woning gedaan? Dan ben je misschien van plan om binnenkort te verbouwen. Als het om een ingrijpende verbouwing gaat, is de kans groot dat je dit uitbesteedt aan een aannemer. Je gaat ervan uit dat alles goedkomt, maar helaas zijn er genoeg verhalen bekend van verbouwingen die dramatisch aflopen. Hier zit je uiteraard niet op te wachten. Daarom vertellen wij je hier wat je kunt doen om problemen met de aannemer tijdens een verbouwing te voorkomen.

Neem de tijd om een aannemer te vinden

Doordat er ontzettend veel aannemers zijn, is het niet bepaald lastig om er eentje te vinden. Als je online zoekt op ‘aannemer’ in combinatie met je woonplaats, krijg je waarschijnlijk een groot aantal resultaten. Sommige mensen nemen contact op met de eerste aannemer en laten de verbouwing door deze partij uitvoeren. Dit kan een schot in de roos zijn, maar dit is allesbehalve vanzelfsprekend. Lang niet iedere aannemer is namelijk even bekwaam.

Om de kans op problemen tijdens de verbouwing te voorkomen, is het belangrijk dat je de tijd neemt om een aannemer te vinden. Beperk je niet alleen tot het bekijken van de website, maar ga vooral op zoek naar reviews en beoordelingen van een aannemer. Je ontdekt zo hoe anderen de samenwerking met deze partij ervaren hebben en dat kan je helpen om te bepalen of de aannemer geschikt is. Je kunt eventueel ook mensen in je eigen netwerk vragen of zij een betrouwbare aannemer kennen.

Maak duidelijke afspraken en leg deze vast

Maak duidelijke afspraken en leg deze vast

Heb je een aannemer gevonden aan wie jij de verbouwing uit wilt besteden? Maak dan duidelijke afspraken voordat hij begint. Sommige mensen hebben er een handje van om op basis van goed vertrouwen te werken, maar dit is bij een verbouwing niet aan te raden. Je hebt immers geen poot om op te staan als de aannemer ineens toch besluit om iets anders te doen dan dat is afgesproken.

Om problemen tijdens een verbouwing te voorkomen, is het raadzaam om afspraken vast te leggen in een contract. Vermeld hierin bijvoorbeeld welk werk de aannemer uitvoert, binnen welk tijdsbestek hij dit doet en wat de kosten zijn. Leg ook vast wat de gevolgen zijn als een aannemer zich niet aan de afspraken houdt of als de werkzaamheden vertraging oplopen. Zorg dat zowel jouw eigen handtekening als die van de aannemer onder het contract staat.

Sluit een rechtsbijstandverzekering af

Wil je voorkomen dat je tijdens de verbouwing een conflict krijgt met de aannemer? Dan heb je ook een rechtsbijstandverzekering nodig. Als een aannemer ervan op de hoogte is dat je verzekerd bent voor rechtsbijstand, mag je verwachten dat hij er minder snel met de pet naar gooit. Een juridische strijd kan namelijk grote (financiële) gevolgen hebben voor de aannemer. Bovendien kan het ten koste gaan van zijn reputatie.

Als je nog geen rechtsbijstandverzekering hebt, is het verstandig om er eentje af te sluiten. Doe dit niet vlak voor de verbouwing, want je kunt te maken krijgen met wachttijd. Hierdoor ben je in de eerste maanden nog niet verzekerd voor juridische hulp. Er kan overigens wel sprake zijn van een rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd. Dit is bijvoorbeeld het bij een geschil in het verkeer of over een overeenkomst die tijdens de verzekering gesloten is. Ook bij letselschade ben je direct verzekerd van juridische hulp.


Reageer

Lees ook:

Maak je balkon klaar voor de lente met deze 4 tips! >
Tips om toch aan een woning te komen >
Waar moet je exact naar kijken bij het uitzoeken van een traplift? >
De rol van de makelaar in de omgeving Culemborg >
Maak van je huis een smart home! >
Heb je altijd een woonverzekering nodig? >
Badkamer renovatie kosten >
Wel of geen lichtstraat plaatsen in je woning? >
Het belang van het opmeten van de juiste deurmaat >
Is een bouwkundige keuring verplicht tijdens het aankoop van een woning? >
Met een minimalistisch interieur leef je fijner en in dit artikel lees je waarom dit zo is >
Zwart in je interieur: stijlvol of somber? >
De keuzegids voor een plisséhordeur of een hordeur >
Garagedeur met loopdeur: Gemak en functionaliteit in één >
Draagmuur verwijderen: Een revolutionaire trend in modern wonen >

Terug naar overzicht >>