arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » Garagedeur met loopdeur: Gemak en functionaliteit in één
Garagedeur met loopdeur: Gemak en functionaliteit in één

Garagedeur met loopdeur: Gemak en functionaliteit in één

Als je op zoek bent naar de ideale manier om je garage maximaal te benutten, dan is een garagedeur met loopdeur een slimme keuze. Ze bieden je zowel gemak als functionaliteit, vooral als je de garage gebruikt om fietsen, motoren of scooters op te slaan. Hetzelfde geldt wanneer je je garage gebruikt als extra entree voor je woning.

Garagedeur met loopdeur, welke opties zijn er?

  1. Garagedeur met losse loopdeur

Als je voldoende ruimte hebt, kan je ervoor kiezen om de garagedeur en loopdeur apart uit te voeren. Op deze manier profiteer je van alle voordelen die een (elektrische) sectionaaldeur te bieden heeft, alsmede de voordelen van een loopdeur.

  • Garagedeur met geïntegreerde loopdeur

Sommige garagedeuren bieden de mogelijkheid om de loopdeur in de garagedeur te integreren. Het euvele hierbij is echter vaak de mate van isolatie. Doordat de loopdeur in de garagedeur zit, is deze automatisch minder geïsoleerd dan wanneer deze los gemonteerd wordt.

  • Openslaande garagedeuren als loopdeur

Een derde optie is om openslaande garagedeuren te plaatsen waarvan één deurpaneel dient als loopdeur. Openslaande garagedeuren bestaan namelijk uit twee losse deurpanelen die afzonderlijk van elkaar geopend kunnen worden. Het openen van één deurpaneel biedt al genoeg ruimte voor het betreden van de garage met de fiets of kinderwagen. Wil je de hele breedte van de garageopening benutten? Dan open je gemakkelijk beide deurpanelen.

Wat zijn de voordelen van een garagedeur met loopdeur?

Wat zijn de voordelen van een garagedeur met loopdeur

Brede doorgang

Een van de grootste voordelen van een garagedeur met loopdeur is dat je de breedte van de loopdeur kunt aanpassen aan je behoeften. Hoe breder de loopdeur, hoe meer ruimte je hebt om gemakkelijk de garage te betreden.

Energiebesparing

Door het handmatig openen van de loopdeur hoef je niet steeds de elektrische garagedeur te openen, hierdoor kan je energie besparen. Daarbij is er minder tijd en ruimte voor de kou om de garage binnen te komen, doordat je slechts één deurpaneel snel opent en sluit.

Isolatie

Een aparte loopdeur of openslaande garagedeur wordt in een eigen kozijn gemonteerd, wat een perfecte aansluiting garandeert. Hierdoor ontstaat een luchtdichte ruimte, wat samen met de isolerende eigenschappen van de deur zorgt voor optimale isolatie.

Kortom, een garagedeur met loopdeur heeft zo zijn voordelen. Het aanpassen van de breedte van de loopdeur naar behoefte, energiebesparing door handmatige opening en sluiting, en optimale isolatie zijn slechts enkele voorbeelden. 


Reageer

Lees ook:

Maandelijks geld besparen? Maak gebruik van deze 5 tips! >
Frisse Lucht, Fris Huis: Hoe Airco’s je Woonstijl Complementeren >
Zo laat je je huis achter na verhuizing! >
De verschillen tussen inductiekookplaten en koken op gas, een moderne keukenrevolutie >
Muurkleur kiezen: Wordt het Taupe of RAL? >
Verkopen van een huis >
Het belang van onderhoud na een eenmalige grondige schoonmaak >
Kies de perfecte voordeur voor je nieuwe huis >
Tips om meer opbergruimte te krijgen in huis >
Tips bij het kopen van een nieuwe bank >
Ontdek de voordelen van draadloze verlichting >
5 toekomstbestendige keuzes voor je woning >
Hoe technologie de wereld van interieurontwerp verandert >
Inspiratie voor een functioneel en stijlvol bureau >
Maak je tuin compleet met een leuk tuinhuisje >

Terug naar overzicht >>