Een geslaagde barbecue organiseren: zo doe je dat
Heb jij alweer zin in een zomerse avond met een barbecue? Wanneer je de geur van de houtskolen ruikt, krijg je al honger. Niets zo heerlijk als een uitgebreide maaltijd in de zon. Meestal krijg je bij een barbecue niks te kort. Denk aan verschillende soorten vlees, salades en stokbroden. Ga jij binnenkort barbecueën? Wij geven je tips om de barbecue tot een succes te leiden. Dus nodig je vrienden alvast uit en lees snel verder.
Een tafel vol
Barbecueën doe je niet alleen, dus moet er genoeg plek zijn om al je gasten te verwelkomen. Met een grote houten tuintafel bied je elke gast genoeg ruimte om aan tafel te zitten. Het is hierbij ook belangrijk dat de tafel ruim genoeg is voor al het eten en drinken, dus kies vooral een brede tafel. Denk er aan dat elk bijgerecht in een apart schaaltje wordt geserveerd. Dit kan bijvoorbeeld een groentesalade, stokbrood met kruidenboter of gepofte aardappelen zijn.
Sauzen zijn onmisbaar tijdens een barbecue. Uiteraard heb je naast de standaard mayonaise en ketchup nog veel meer sauzen. Probeer eens knoflook-, chili-, of satésaus om verschillende smaken aan je vlees toe te voegen. Daarnaast kunnen drankjes natuurlijk ook niet missen tijdens een barbecue. Zorg daarom dat het bier en sap goed gekoeld is. Het meest eenvoudige is om een krat bier in de koelkast of een bak met water te zetten. Wil je nog groter uitpakken? Maak dan je eigen cocktails en serveer deze met vers fruit!
Versla de hitte
Een barbecue in de volle zon kan erg heet zijn. Gelukkig zijn er meerdere manieren om schaduw in je tuin te creëren. Net als het vlees, wil jij zelf natuurlijk ook niet verbranden tijdens je barbecue. Een zweefparasol is een goede optie om schaduw boven je tafel te creëren. Je kunt ook een schaduwdoek ophangen of onder een boom gaan zitten. Daarnaast kun je drankjes met ijsklontjes en frisse fruitsalade aanbieden voor wat extra verkoeling.
Kortom, bij het organiseren van een barbecue komt heel wat kijken. Zorg ervoor dat er genoeg ruimte is voor de gasten. Kies verschillende bijgerechten en vleessoorten, zodat iedereen genoeg keus heeft. Denk ook aan verschillende sauzen zodat elk stuk vlees nog lekkerder wordt. Is het de dag van de barbecue erg warm? Zorg dan voor genoeg schaduw in je tuin en vooral aan tafel. Bied koude drankjes en bijgerechten aan voor heerlijke verkoeling.
Reageer