arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Zo maak je je huis milieuvriendelijker en duurzamer
Zo maak je je huis milieuvriendelijker en duurzamer

Zo maak je je huis milieuvriendelijker en duurzamer

Het verduurzamen van je woning staat bij veel mensen op de to-do list, omdat het de waarde van je huis direct verhoogd. Daarnaast worden duurzame huizen sneller verkocht. Naast een waarde verhoging zijn er nog veel meer redenen om je woning te verduurzamen, namelijk voor het milieu of voor een lagere energierekening. Er zijn dus genoeg voordelen. Maar hoe kun je dit het beste aanpakken? We geven je graag wat tips om mee te beginnen.

Je gevel van Rockpanel

Als je het groots aan wilt pakken, zal je moeten starten bij de buitenkant van je woning. Voor een strak uiterlijk kun je kiezen voor Rockpanel, bijvoorbeeld voor de gevel of een dakkapel. Rockpanel bestaat tot 50% uit gerecycled materiaal en kan eindeloos worden gerecycled, wat het ontzettend milieuvriendelijk materiaal maakt. Daarnaast heeft het een levensduur van meer dan vijftig jaar, waardoor het ontzettend duurzaam is. Je kunt het ongeventileerd plaatsen doordat het dampdoorlatend is, waardoor je ook een dikkere isolatielaag kunt plaatsen. Kortom, allemaal voordelen wat betreft milieuvriendelijkheid en duurzaamheid.

Verbeter de isolatie van je woning

Verbeter-de-isolatie-van-je-woning

Het verduurzamen van je huis begint bij goede isolatie. Bij oudere woningen zal je moeten beginnen bij het dak, de muren en de vloeren om een grote impact te kunnen maken. Bij nieuwere woningen is het een goed idee om je enkele ramen te vervangen voor dubbele beglazing. Daarnaast kun je kijken naar tochtvermindering en je kunt verlies van warmte verminderen. Niet elke manier zorgt direct voor een enorme verandering, want dit is echt afhankelijk van jouw type woning. Kijk bijvoorbeeld naar spouwmuurisolatie wat je binnen een dag kunt regelen of evalueer of de kruipruimte van je woning geïsoleerd kan worden. Hier zijn ontzettend veel mogelijkheden voor.

Probeer zo zelfvoorzienend mogelijk te zijn

Hoe heerlijk is het als je niet meer volledig afhankelijk bent van je energieleverancier? Je kunt gemakkelijk je eigen stroom opwekken door middel van zonnepanelen, welke zeker in de zomer goed van pas komen. Uiteraard kun je ook voor een zonneboiler kiezen, welke je water verwarmd door energie uit zonlicht. Dit is wel een grotere investering, maar hier zijn enkele subsidies waarvoor je wellicht in aanmerking komt. Het is even een investering, zoals bij alle vormen van verduurzaming, maar je kunt na verloop van tijd echt de vruchten hiervan plukken. Tegelijkertijd ben je met zonnepanelen ontzettend milieubewust bezig!


Reageer

Lees ook:

Leuke cadeaus voor een housewarming: 7 toffe tips om te geven >
Openslaande deuren zorgen voor meer ruimte: lees er hier alles over! >
Duurzamer wonen: 5 slimme tips en tricks >
De juiste gordijnen voor de kinderkamer kiezen: 4 tips en tricks >
Tips voor het kopen van een vloerkleed voor in je interieur >
Wat zijn de meest tijdloze kleuren voor de woonkamer? >
Terracotta in je interieur: 6 leuke ideeën! >
Unieke hoge tafels >
Druk behang op je muren? Zó voorkom je een te rommelige look >
Wat kun je meteen wegdoen als je gaat minimaliseren in huis? >
Populaire tegels in 2021 >
Waarom kiezen voor satijnen beddengoed? Ontdek alle 6 voordelen! >
Dít zijn de 5 tofste vintage planten voor een retro interieur >
Gaan al je kamerplanten dood? Dít doe je mogelijk fout! >
De ronde eettafel: om deze 5 redenen is ‘ie zo populair! >

Terug naar overzicht >>