arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Tuin » Wel of geen carport nemen? Alle 6 voordelen van een carport op een rijtje!

Wel of geen carport nemen? Alle 6 voordelen van een carport op een rijtje!

Als je een eigen oprit hebt, is het natuurlijk wel zo mooi en praktisch om ‘m helemaal naar wens in te richten. Voor autobezitters is het de overweging waard om aan een carport te denken. Zo’n overdekking voor de auto heeft namelijk verschillende voordelen. We zetten ze voor je op een rijtje!

Je auto blijft schoon

Het is een pijnpunt voor veel autorijders: het vuil dat op de auto terechtkomt. Denk aan vogelpoep of kleverige resten uit bomen. Irritant! Met een eigen carport aan huis blijft je auto een stuk schoner. Dat betekent natuurlijk dat jij vervolgens minder vaak hoeft te poetsen. Een heerlijk vooruitzicht!

Wel of geen carport nemen? Alle 6 voordelen van een carport op een rijtje!

Je auto blijft mooier

Niet alleen blijft je auto schoner en hoef je minder vaak te poetsen, daarnaast blijft je auto ook nog eens langer mooi. Dit is een belangrijk voordeel aan een carport! Je auto staat immers veilig bij harde regen, sneeuw en hagel. Ook wordt je auto beschermd tegen uv-straling bij fel zonlicht. Zeker als je van plan bent om lang in dezelfde auto te blijven rijden, is dit een goede motivator voor een carport.

Minder heet in de zomer

Als de auto ’s zomers in het felle zonlicht staat, is het bloedheet bij het instappen. Zo staan de zweetplekken meteen onder je oksels! In een carport staat je auto wat meer in de schaduw: om die reden warmt de auto minder snel op aan de binnenkant. Wel zo comfortabel!

Droog instappen bij regenval

Ook bij regenval geniet je van een carport voordeel: je kunt droog in- en uitstappen! Zeker als de carport tegen bijvoorbeeld de garagedeur bij de garage van je woning is gebouwd. Zo hoef je helemaal niet door de regen te lopen. Toch wel een prettig vooruitzicht.

Wel of geen carport nemen? Alle 6 voordelen van een carport op een rijtje!

Nooit meer krabben

Je hebt het vast een keer meegemaakt: je wilt ’s winters snel wegrijden, maar komt erachter dat je de ramen nog moet krabben. Vervelend! Met een dichte carport is het minder snel koud bij de ruiten van je auto, wat de kans verkleint dat je moet krabben. En als er sneeuw is gevallen, hoef je dat natuurlijk ook niet van de auto te halen.

Carport inrichten naar jouw wensen

Wat betreft de looks van de carport heb je veel voor het zeggen. Er is genoeg om uit te kiezen! Let er ook op welk budget je voor ogen hebt: de ene carport is wat goedkoper dan de andere carport. Een moderne carport is bijvoorbeeld de aluminium carport. Voor een strakke look kun je ook aan een glazen carport denken. Een wat huiselijkere sfeer kies je juist met een houten carport. Ga na wat jij het mooist vindt staan op je oprit!


Reageer

Lees ook:

Hoe haal je het meeste uit een kleine tuin? >
5 voordelen van een veranda >
Schaduwdoek: het perfecte alternatief voor een parasol >
Het inrichten van je tuin in de stijl van je woning >
Met deze zaken moet je rekening houden bij het laten leggen van kunstgras >
De rhododendronhaag: Een natuurlijke pracht voor duurzame tuinarchitectuur >
De juiste tips voor jouw eigen moestuin! >
Schutting: voor meer privacy en het weren van ongedierte >
Tuinstoelen kopen: comfort, stijl en duurzaamheid voor jouw buitenruimte >
De vervelendste soorten ongedierte in de achtertuin en hoe je ze voorkomt >
Voordelen van een lamellen zwembadafdekking >
Maatwerk netten: de unieke oplossing voor uw specifieke behoeften >
Zelf een nieuw gazon aanleggen in de tuin: dit zijn de mogelijkheden >
Tips voor het kiezen en aanleggen van opritbestrating >
Een betoverend terras: natuurlijke schoonheid met bomen en planten >

Terug naar overzicht >>