arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » Uit eten met je date…maar dan thuis!
Uit eten met je date…maar dan thuis!

Uit eten met je date…maar dan thuis!

Het is vaak een dilemma: spreek je thuis af met je date of gaan jullie samen ergens naartoe? De drempel om thuis af te spreken is vaak hoog, omdat de sfeer meteen een stuk intiemer is dan wanneer je op een publieke plek zou afspreken. Aan de andere kant, wanneer je in bijvoorbeeld een restaurant afspreekt kun je minder makkelijk gaan als je het niet leuk vindt. Probeer daarom eens om dit te combineren! Creëer je eigen thuis-restaurant om je date in de watten te leggen. Lees in dit artikel hoe je dit aanpakt. 

Creëer een goede ambiance

Om de sfeer van een restaurant te creëren in je keuken of eetkamer zul je de boel een beetje moeten aankleden om een goede ambiance te creëren. Boots een chic restaurant na door bijvoorbeeld wit tafellinnen op je eettafel te leggen. Besteed ook aandacht aan het servies en bestek. Schaf mooie, diepe borden aan. Vooral stevige borden van aardewerk hebben een goede allure. Daarnaast is het leuk om, net als in een echt restaurant, bestek voor iedere gang neer te leggen. Zorg ook voor goede (sfeer)verlichting en kaarsen.

Be the chef!

Be the chef!

Hier komt het natuurlijk echt op aan: wat zet je op tafel? Verdiep je online of in kookboeken in mogelijke gerechten die je voor je date kunt bereiden. Wel is het verstandig vooraf te peilen wat hij of zij graag eet of wat juist helemaal niet. Je hoeft het natuurlijk niet te verklappen, maar het zou zonde zijn als je date het niet lust. Daarnaast is het aan te raden om bijvoorbeeld voor het voor- en nagerecht iets te kiezen wat je vooraf (deels) al kunt bereiden; het zou jammer zijn wanneer je de hele avond in de keuken staat en je date alleen aan tafel op het eten moet wachten. Ga dan voor een lekkere soep als voorgerecht en bijvoorbeeld tiramisu als nagerecht. Bij het hoofdgerecht kun je natuurlijk wel echt uitpakken. Bedenk vooraf of je goede en voldoende soeppannen en grillpannen hebt. Dit is wel zo fijn als je date even de keuken inloopt om te kijken hoe je het er vanaf brengt. Dan wil je niet in een oude of vieze pan staan te koken.   

Wat drinken jullie?

Op het moment dat je weet wat voor gerechten je gaat bereiden kun je nadenken over wat je wil schenken bij het eten. Loop een goede slijterij binnen en informeer wat er bij jouw gerechten zou passen. Je kunt dan ook wat meer informatie over de wijn vragen zodat je je date er wat over kunt vertellen. Dan maak je zeker indruk! Haal ook wat alcoholvrije dranken in huis voor het geval je date geen alcohol drinkt. 

Wees jezelf

Vergeet vooral niet om jezelf te zijn tijdens de date. Natuurlijk zul je druk bezig zijn om ervoor te zorgen dat het diner vlekkeloos verloopt, maar het is ook belangrijk om jezelf goed te laten zien door echt in gesprek te gaan met elkaar. En onthoud: het is niet erg wanneer er iets mis gaat. Dit heeft ook wel weer iets charmants!


Reageer

Lees ook:

Welke soorten kunststof gevelbekleding zijn er? >
Foto’s maken voor de verkoop van je woning? Dit zijn goede tips >
Welke vloer is de beste voor jouw woning? >
4 tips voor het kopen van zonnepanelen >
Deze extraatjes maken van jouw woning een echte thuishaven >
Wanneer een schilder inschakelen? >
Dit zijn de voordelen van een scheidingswand in de woonkamer >
Buitendeur kopen? Dit zijn goede tips >
Hoe kun je zorgen dat je dit jaar minder geld uitgeeft? >
Voordelen van veilig glas wat er ook nog eens goed uitziet >
Slaap jij wel goed? >
Ik wil mijn muren weer netjes, hoe doe ik dat? >
Elektrische keukenboiler kopen en plaatsen: hier moet je op letten >
Zo kan je duurzamer leven >
3 tips voor het kopen van een traplift >

Terug naar overzicht >>