arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Strepen in de slaapkamer: voorbeelden en inspiratie

Strepen in de slaapkamer: voorbeelden en inspiratie

Wil je een levendige look in de slaapkamer? Leuk! Je komt al een heel eind door een vrolijke print terug te laten komen in de ruimte. De streep bijvoorbeeld: een ware klassieker, en nog altijd een groot succes. Die past namelijk in elke ruimte en bij elke woonstijl! In deze blog geven we verschillende mooie voorbeelden.

Het beddengoed met strepen

We beginnen op het bed in de slaapkamer: laat de streep hier terugkomen! Dit zien we ook op het beeld hieronder – is het geen plaatje? Ga dus op zoek naar beddengoed met zo’n mooie streep erop. Daarbij heb je de keuze uit verschillende soorten strepen: breed of smal bijvoorbeeld. En bepaal ook welke kleuren je het mooist vindt.

Je kunt er daarbij voor kiezen om verschillende soorten strepen in de slaapkamer te halen, zoals we op onderstaand beeld zien. Zo ga je voor een speels effect! Zorg er daarbij bijvoorbeeld voor dat de streep in je dekbedovertrek er anders uitziet dan de streep in je kussensloop. Maar als je liever een minimalistischere look wilt, kan dat natuurlijk ook. Houd de streep in dat geval gewoon hetzelfde!

Strepen in de slaapkamer: voorbeelden en inspiratie

Behang met strepen

Een andere manier om strepen in de slaapkamer terug te laten komen? Ga voor streepjes behang! Dat ziet er enorm gezellig uit. Ook zorg je er zo meteen voor dat een groot gedeelte van de slaapkamer deze print krijgt: de muur is immers een flink oppervlakte. Die streep mag gezien worden!

Bepaal bij behang met strepen hoe breed je de streep wilt hebben. Vind je een brede of juist een smalle streep op behang mooier? Dat geeft verschillende effecten. En je kunt ook nadenken over de kleur. Ga je voor klassiek zwart-wit? Of kies je juist heel andere kleuren, die bijvoorbeeld ook elders in de slaapkamer naar voren komen? De keuze is helemaal aan jou!

Mooi: streepjes behang in de slaapkamer

Een vloerkleed met strepen

Ten slotte is het een idee om een vloerkleed met strepen in de slaapkamer te halen. Dit kan eventueel in combinatie met een van de bovenstaande ideeën, om weer voor een speels resultaat te gaan. Perfect als je daarnaar op zoek bent in huis! Durf hiermee uit te pakken.

Maar je kunt er juist ook voor kiezen om de streep alleen op het tapijt terug te laten komen – zo trek je alle aandacht daar naartoe. Het is maar net wat je mooi vindt staan. Als we naar onderstaande foto kijken, weten we een ding in ieder geval zeker: daar worden we vrolijk van!

Strepen in de slaapkamer: voorbeelden en inspiratie

Reageer

Lees ook:

5 tips om de hal op te knappen >
Zo ga je voor een persoonlijke touch in een nieuwbouwwoning >
Een bohemian tuinhoek inrichten: 6x tips en inspiratie >
4 redenen waarom jij zo snel mogelijk zonnepanelen wilt >
5 tips voor het bloemschikken van een mooie bos bloemen >
7x dit zijn de beste manieren om interieur inspiratie op te doen >
Zo krijg je het luxe hotelgevoel in je eigen slaapkamer >
Dit zijn de mooiste kleuren voor een vintage kast in huis >
Wanddecoratie ideeën voor in de slaapkamer >
Een donkerblauwe keuken: voorbeelden en inspiratie >
4 tips voor het verzorgen van planten op je balkon >
Binnenkomen in een gezellige hal: zo pak je het aan >
Kijken maar: verschillende voorbeelden van een tiny house >
Tips voor het organiseren van je make-up tafel >
Kies voor opvallend behang: verschillende voorbeelden >

Terug naar overzicht >>