arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Strepen in de slaapkamer: voorbeelden en inspiratie

Strepen in de slaapkamer: voorbeelden en inspiratie

Wil je een levendige look in de slaapkamer? Leuk! Je komt al een heel eind door een vrolijke print terug te laten komen in de ruimte. De streep bijvoorbeeld: een ware klassieker, en nog altijd een groot succes. Die past namelijk in elke ruimte en bij elke woonstijl! In deze blog geven we verschillende mooie voorbeelden.

Het beddengoed met strepen

We beginnen op het bed in de slaapkamer: laat de streep hier terugkomen! Dit zien we ook op het beeld hieronder – is het geen plaatje? Ga dus op zoek naar beddengoed met zo’n mooie streep erop. Daarbij heb je de keuze uit verschillende soorten strepen: breed of smal bijvoorbeeld. En bepaal ook welke kleuren je het mooist vindt.

Je kunt er daarbij voor kiezen om verschillende soorten strepen in de slaapkamer te halen, zoals we op onderstaand beeld zien. Zo ga je voor een speels effect! Zorg er daarbij bijvoorbeeld voor dat de streep in je dekbedovertrek er anders uitziet dan de streep in je kussensloop. Maar als je liever een minimalistischere look wilt, kan dat natuurlijk ook. Houd de streep in dat geval gewoon hetzelfde!

Strepen in de slaapkamer: voorbeelden en inspiratie

Behang met strepen

Een andere manier om strepen in de slaapkamer terug te laten komen? Ga voor streepjes behang! Dat ziet er enorm gezellig uit. Ook zorg je er zo meteen voor dat een groot gedeelte van de slaapkamer deze print krijgt: de muur is immers een flink oppervlakte. Die streep mag gezien worden!

Bepaal bij behang met strepen hoe breed je de streep wilt hebben. Vind je een brede of juist een smalle streep op behang mooier? Dat geeft verschillende effecten. En je kunt ook nadenken over de kleur. Ga je voor klassiek zwart-wit? Of kies je juist heel andere kleuren, die bijvoorbeeld ook elders in de slaapkamer naar voren komen? De keuze is helemaal aan jou!

Mooi: streepjes behang in de slaapkamer

Een vloerkleed met strepen

Ten slotte is het een idee om een vloerkleed met strepen in de slaapkamer te halen. Dit kan eventueel in combinatie met een van de bovenstaande ideeën, om weer voor een speels resultaat te gaan. Perfect als je daarnaar op zoek bent in huis! Durf hiermee uit te pakken.

Maar je kunt er juist ook voor kiezen om de streep alleen op het tapijt terug te laten komen – zo trek je alle aandacht daar naartoe. Het is maar net wat je mooi vindt staan. Als we naar onderstaande foto kijken, weten we een ding in ieder geval zeker: daar worden we vrolijk van!

Strepen in de slaapkamer: voorbeelden en inspiratie

Reageer

Lees ook:

Zo zorg je voor een perfecte nachtrust >
Leuke cadeaus voor een housewarming: 7 toffe tips om te geven >
Openslaande deuren zorgen voor meer ruimte: lees er hier alles over! >
Nieuw bed voor de kinderkamer? 4 opties op een rijtje >
Duurzamer wonen: 5 slimme tips en tricks >
Hotel chique slaapkamer creëren in 5 stappen >
Grote slaapkamer toch gezellig en knus inrichten >
De juiste gordijnen voor de kinderkamer kiezen: 4 tips en tricks >
Tips voor het kopen van een vloerkleed voor in je interieur >
Wat zijn de meest tijdloze kleuren voor de woonkamer? >
Wat zijn de voordelen van rolluiken? >
Terracotta in je interieur: 6 leuke ideeën! >
Een waterbed kopen? Hier moet je op letten >
Unieke hoge tafels >
Druk behang op je muren? Zó voorkom je een te rommelige look >

Terug naar overzicht >>