arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Woonkamer » 5 compacte bankstellen voor een kleine woonkamer

5 compacte bankstellen voor een kleine woonkamer

Heb jij een kleine woonkamer? Geen zorgen – je kunt nog steeds een hele fijne zithoek creëren met een mooie bank. Het bankstel zal alleen iets compacter moeten zijn. In dit artikel laten we 5 verschillende bankstellen zien die geschikt zijn voor een kleine woning. Hopelijk doe je zo wat inspiratie op!

Kleine 3-zitsbank in Scandinavische stijl

Niet iedere 3-zitsbank is hetzelfde. Er zitten hele grote verschillen in de formaten. Op de bovenstaande afbeelding zie je een knusse en compacte variant. Perfect voor in een kleine woonkamer! Tip: Meet de ruimte waar de bank komt te staan goed op. Neem deze maten mee naar de winkel of vergelijk de afmetingen met de producten van een webwinkel. Een compacte 3-zitsbanks kan bijvoorbeeld net zo groot zijn als een ruime 2,5-zitsbank. Let daarom niet alleen op de naam, maar vooral op de maten.

Compacte hoekbank voor kleine woonkamer

Wist je dat er hele kleine hoekbanken verkrijgbaar zijn? Je hoeft die droom van een comfortabele loungebank dus niet meteen te laten varen als je een kleine woning hebt. Je kunt eventueel ook zelf een hoekbank creëren door een bijpassende hocker te kopen voor jouw huidige bank. Duik vooral eens een goede woonwinkel in om te kijken naar alle mogelijkheden. De Bommel Meubelen heeft een uitgebreide collectie met banken voor ieder budget. Aanrader!

2,5-zitsbank met houten onderstel

Natuurlijke materialen zoals hout brengen veel warmte in het interieur. Dit bankstel met houten onderstel is een heel tof voorbeeld. Het is een knusse zitplaats voor drie personen of een hele ruime bank voor met z’n tweeën. Haal eventueel een aantal sierkussens weg om meer ruimte te creëren.

Compacte grijze bank op pootjes

Hoewel deze lichtgrijze bank wat groter is, oogt het toch nog heel luchtig. Dit komt door het compacte design en de hoge pootjes. Dit zijn dus punten om op te letten tijdens het aanschaffen van een nieuw bankstel. In een kleine ruimte is het bovendien mooier om te kiezen voor één groot meubelstuk dan voor meerdere kleine banken of stoelen. Een extra poef of een compacte hocker is wel altijd een goede toevoeging.

Moderne kleine 2-zitsbank

Woon je in je eentje en komt er niet vaak bezoek over de vloer? Dan is een kleine 2-zitsbank of een loveseat al genoeg. Het is fijner dan een normale stoel, maar het neemt veel minder ruimte in beslag dan een echt bankstel. Prima om op te relaxen met een boek of een film te kijken onder een dekentje.


Reageer

Lees ook:

Wat is de beste lamp voor boven een eettafel? >
Een vieze douchekop weer schoon krijgen: zó doe je dat! >
Tafel mooi dekken voor een sushi avond >
Koud in huis? Dit kun je eraan doen >
Thuiswerkplek inrichten met ergonomische tips >
Zo zorg je voor een perfecte nachtrust >
Must read: 8x dít kun je allemaal schoonmaken met babydoekjes! >
Laminaat of PVC – wat is de beste keuze? >
Een smalle en lange kamer inrichten: zó pak je dat aan >
Leuke cadeaus voor een housewarming: 7 toffe tips om te geven >
Zo richt je een kleine woonkamer optimaal in >
Samen met het gezin het huishouden doen: bij welke klusjes kunnen kinderen helpen? >
Openslaande deuren zorgen voor meer ruimte: lees er hier alles over! >
Thuis een leuke speelhoek voor kinderen inrichten: 4 tips >
Je woonkamer een snelle make over geven; zo doe je dat! >

Terug naar overzicht >>