arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Tuin » Met deze tips ga je voor een vrolijke look in de tuin

Met deze tips ga je voor een vrolijke look in de tuin

Het kan soms veel werk lijken om een mooie look aan de tuin te geven. Natuurlijk is het dan ook wel zaak om er wat tijd en liefde in te steken! Zo vinden we het belangrijk om voor een vrolijke look in de tuin te gaan. Dat maakt het namelijk alleen maar leuker om er tijd door te brengen. In deze blog geven we tips en tricks.

Schommels in de tuin

Waar we al meteen aan denken bij een vrolijke tuin? Schommels in de tuin! Zeker als je met kinderen woont, is dit echt een groot feest. Maar ook voor volwassenen is zo’n schommel heus een plezier! Laat het innerlijke kind in je los. Heb je een grote tuin? Dan is het ook een optie om meerdere speeltoestellen te plaatsen. Maar de schommel is toch wel de ultieme favoriet, als je het aan ons vraagt!

Het liefst ga je dan ook voor zo’n mooie houten variant, eventueel in een luxe uitwerking. Of wat dacht je anders van een hangmat? Die past ook helemaal in stijl in de tuin! Wat we leren bij deze tuin inrichten tip? Dat het lekker speels mag in de tuin – dat is precies waar die vrolijke look vandaan komt.

Met deze tips ga je voor een vrolijke look in de tuin

Lekker veel accessoires

Over die speelse look gesproken: de vrolijke tuin kent ook veel accessoires. Bij de zithoek bijvoorbeeld. Natuurlijk, je plaatst er een stoel, tafel en bank. Maar is dat echt alles? Ga bijvoorbeeld voor mooie kussens met een opvallende print – dat geeft al meteen een heel ander effect dan wanneer er een lege stoel staat.

Maar plaats ook andere versiering in de zithoek. We denken hierbij meteen aan mooie kaarsen bijvoorbeeld, die je op een stijlvol dienblad plaatst. En ook een kleurrijke gieter of mooie versiering voor aan de schutting is een plaatje. Pak hierbij lekker uit!

Mooie bloemen

Dit is misschien een beetje een inkoppertje: een vrolijke tuin kan niet zonder kleurrijke planten! Let er daarom op dat je niet alleen maar groene planten plaatst, maar ook kleurrijke tuinplanten met bloemen erin.

Hierbij mag je best afwisselen: verschillende kleuren kunnen goed door elkaar heen lopen. Dat maakt het plaatje eigenlijk alleen maar mooier! Geel, rood, paars en blauw: om maar wat voorbeelden te noemen.

Een kleurrijke tuin met vrolijke bloemen

Vrolijke verlichting in de tuin

Ten slotte maakt de juiste verlichting in de vrolijke tuin de look helemaal af. Ga hierbij niet voor felle verlichting, maar juist voor lampen met warm licht. Denk aan een lichtslinger of mooie lantaarns die je her en der in de tuin plaatst.

Je kunt er ook voor kiezen om een looppad te benadrukken met de verlichting, door bijvoorbeeld lampjes naast het tegelpad te plaatsen. Om maar een idee te geven! Dat wordt genieten in de tuin.


Reageer

Lees ook:

Een bohemian tuinhoek inrichten: 6x tips en inspiratie >
Dit moet je weten bij het kopen van een hekwerk >
De voordelen van een inground trampoline >
De tuintrends van 2020 >
Energie besparen in de tuin: zo doe je dat >
4 tips voor het verzorgen van planten op je balkon >
De leukste tuinset voor in jouw achtertuin: 6x inspiratie >
Zo creëer je een stijlvol terras: van lounge stoel tot parasol >
Kunstgras voor een strakke tuin >
Het muggenseizoen begint. Zorg dat er geen water in je bloembakken staat >
Met deze tips houd je je schuur opgeruimd >
Buiten zijn en toch binnen zitten met een tuinkamer >
Weinig budget? Zo richt je je tuin in! >
Een kleine tuin inrichten: tips en tricks >
Zo ga je voor meer groen in de tuin >

Terug naar overzicht >>