arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Tuin » 4 tips om je screens weer op te knappen

4 tips om je screens weer op te knappen

Zonnescreens zijn een mooie, luxe zonwering. Maar ook de beste zonwering heeft regelmatig onderhoud nodig. Helaas denken de meeste mensen dat het niet nodig is. En dus wordt meer dan 90% van alle zonweringen en screens niet onderhouden. Kijk jij naar je screens en zie je dat ze niet meer zo mooi zijn als vroeger? Met deze 4 tips kun je je screens weer opknappen.

1. Een frisse schoonmaakbeurt

Laat je screens helemaal zakken en maak ze eens lekker schoon. Je kunt het beste beginnen met lauw water en een zachte borstel. Zitten er vlekken op het screendoek? Dan kun je daar speciale schoonmaakmiddelen voor vinden. De truc is om het schoonmaakmiddel over het hele doek te gebruiken. Mocht het doek dan iets gaan verkleuren, dan verkleurt het hele doek gelijkmatig en valt het minder op.

2. Vervang het screendoek

Wordt het screendoek niet meer goed schoon, of is het beschadigd? Dan kun je beter een nieuw screendoek kopen. Je hoeft gelukkig niet het hele systeem te vervangen. Voor vrijwel elk soort zonnescreen zijn nieuwe screendoeken te vinden. Het screendoek vervangen is vrij eenvoudig en je kunt het best zelf doen. Maar vind je dat een te grote klus, dan kan een professional het natuurlijk ook. Zelfs als je gaat voor een wat duurder screendoek van goede kwaliteit, zoals een Tibelly screendoek, is het vervangen van het losse doek een stuk goedkoper dan het vervangen van het complete screen.

3. Check de draaiende onderdelen

Werken je screens nog wel goed? Na verloop van tijd kunnen ze moeilijker gaan draaien. Dat kan komen door slecht onderhoud. Loop alle bewegende onderdelen eens na en vet ze in met een speciaal middel. Let op dat het middel niet op het doek komt! Door de draaiende onderdelen in te vetten zal het doek waarschijnlijk weer soepeler lopen.

4. Controleer de bediening

Heb je screens die met de hand omhoog of omlaag gaan? Dan check je of de bediening nog goed werkt. Zijn de katrollen nog goed? En hoe is de staat van het trekband? Als je een elektrisch motortje hebt, controleer je of dit nog steeds goed werkt. Zo niet, dan kun je onderdelen meestal los vervangen zonder dat je het hele screen hoeft te vervangen. Heb je ook elektrische rolluiken? De bediening werkt meestal ongeveer hetzelfde als de bediening van een zonnescreen.

Je screens opknappen is een kwestie van alles schoonmaken, invetten en zo nodig onderdelen vervangen. Je kunt van de meeste zonnescreens vrijwel alle onderdelen vervangen. Je hoeft dus niet meteen te gaan denken over een compleet nieuw screen. Het vervangen van het screendoek en losse onderdelen is vele malen goedkoper en is bovendien ook beter voor het milieu.


Reageer

Lees ook:

Zomers etentje? Prachtige voorbeelden van een gestylede eettafel in de tuin! >
Een babykamer inrichten: deze 6 items mogen echt niet missen >
Maak van jouw tuin een extra woonkamer >
5 tips om de hal op te knappen >
Zo ga je voor een persoonlijke touch in een nieuwbouwwoning >
Een bohemian tuinhoek inrichten: 6x tips en inspiratie >
Dit moet je weten bij het kopen van een hekwerk >
4 redenen waarom jij zo snel mogelijk zonnepanelen wilt >
5 tips voor het bloemschikken van een mooie bos bloemen >
7x dit zijn de beste manieren om interieur inspiratie op te doen >
De voordelen van een inground trampoline >
De tuintrends van 2020 >
Dit zijn de mooiste kleuren voor een vintage kast in huis >
Wanddecoratie ideeën voor in de slaapkamer >
Een donkerblauwe keuken: voorbeelden en inspiratie >

Terug naar overzicht >>