arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Planten in de keuken: voorbeelden en inspiratie
Gezelligheid in de keuken: plaats planten op het aanrecht

Planten in de keuken: voorbeelden en inspiratie

Planten zijn vandaag de dag onmisbaar in het interieur. Ze zijn trendy, mooi en rustgevend. Heb je nog meer redenen nodig om er een boel van in huis te halen? Wat betreft de ruimtes waar je planten plaatst: dat mag overal in je woning. Zo ook in de keuken. In deze blog bespreken we: voorbeelden en inspiratie voor planten in de keuken.

Plaats ze in de vensterbank

Ben je meteen geneigd om te roepen dat je helemaal geen plaats hebt in de keuken? Het is een idee om daar nog eens goed naar te kijken. Zet de planten bijvoorbeeld in de vensterbank: best een grote kans dat hier nog wat plek over is. Het lijkt misschien niet de mooiste plaats, maar ook daar is niets van waar.

Planten in de vensterbank maken de boel namelijk helemaal af! Zo’n stuk ruimte waar anders niet veel spannends mee gebeurt: daar lenen planten zich perfect voor. En zo kunnen ze tegelijkertijd ook meteen een boel zonneschijn opvangen. Happy plants, happy you!

Planten in de vensterbank: een ideale oplossing

Op een rijtje op een plank

Een andere plek waar je altijd wel een plant op kwijt kunt: op een plank aan de muur! Of er nu al een plank te vinden is in je keuken of dat je er eerst een moet ophangen. Gezellig ziet dit er hoe dan ook uit – kijk maar eens op het beeld hieronder.

Je kunt ervoor kiezen om die plank alleen met planten te vullen: zet ze gezellig op een rijtje. Zo ga je puur voor het decorerende effect op deze plek. Maar een ander idee is om ze naast potten met kruiden en pasta te zetten – om maar wat te noemen. Die planken bieden namelijk meteen een nieuwe opbergruimte!

Planten in de keuken: voorbeelden en inspiratie

Aan een rekje: hangplanten

Planten aan de muur kun je niet alleen kwijt op een plank, maar ook als hangplant. Hang ze daarbij op aan een rekje! Dat ziet er meteen enorm speels uit – perfect om je keuken een levendige look te geven.

Er zijn een boel hangplanten te vinden die je voor de sier een plek kunt geven aan een rek. Met grote of kleine bladeren, en licht of donker van kleur: er is voor ieder wat wils. Maar het is ook een idee om hier kruidenplanten aan op te hangen. Zo kun je meteen recepten maken met die planten in de keuken!

Hangplanten in de keuken mogen niet ontbreken

Geef ze een plekje op het aanrecht

Wie de planten toch liever in een pot zet en ze ergens op plaatst, kan ze een plek geven op het aanrecht. Het voordeel dat hierbij komt kijken? Je kunt niet anders doen dan met regelmaat naar ze te kijken. Die beauties mogen gezien worden! Als ze recht voor je neus staan, wordt dit zeker verwezenlijkt.

Of je ze nu in een hoekje plaatst, naast de wasbak of naast het messenblok: overal zien plantjes er beeldschoon uit. En vervolgens beleef jij alleen maar meer plezier aan je keuken!

Gezelligheid in de keuken: plaats planten op het aanrecht


Reageer

Lees ook:

Fuchsia in huis: verschillende voorbeelden >
Koper in de badkamer: voorbeelden en inspiratie >
Bespaar tijd in het huishouden met een robotstofzuiger >
Design items voor in de woonkamer >
De houten eettafel: 7 prachtige voorbeelden >
De voordelen van tegel laminaat >
Dit zijn de mooiste vloeren in de keuken >
Plaatjes kijken: 7 prachtige vloerkleden >
5x dit zijn de mooiste behangideeën voor de kinderkamer >
Geniet van luxe met een exclusieve keuken >
Uniek: 5x een zwarte keuken >
Een babykamer inrichten: deze 6 items mogen echt niet missen >
5 tips om de hal op te knappen >
Zo ga je voor een persoonlijke touch in een nieuwbouwwoning >
Een bohemian tuinhoek inrichten: 6x tips en inspiratie >

Terug naar overzicht >>