arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Dit zijn de essentials voor in de slaapkamer
Dit zijn de essentials voor in de slaapkamer

Dit zijn de essentials voor in de slaapkamer

Hoewel er natuurlijk wat voor valt te zeggen dat je er eigenlijk alleen komt om er te slapen, is het toch iets om over na te denken: het optimaliseren van je slaapkamer! Je brengt er immers heel wat uren van je leven in door. En daar komen wat ons betreft best wat essentials bij kijken. Wat mag er niet ontbreken aan jouw slaapkamer?

Een goed matras

Wat zijn essentials voor in de slaapkamer? De lijst begint bij een goed matras: enorm belangrijk voor een goede nachtrust en een betere gezondheid. Denk hier dan ook niet te makkelijk over! Het is niet zo’n slim plan om gewoon een simpel matrasje in huis te halen, waarbij je van plan bent om er vervolgens jarenlang op te gaan slapen.

Ga op zoek naar een goed matras! Laat je hierbij het liefst adviseren, zodat je voor een variant kunt gaan die helemaal bij jouw lichaam past. Geloof ons maar: vervolgens heb je jarenlang profijt van dat goede matras. Een ware essential in de slaapkamer, dus!

Een goed matras mag niet ontbreken in je slaapkamer

Een nachtkastje met veel plek

Vervolgens komen we bij de volgende in de rij van slaapkamer essentials: een mooi nachtkastje. Allereerst dient het nachtkastje het doel om een plaatje voor het oog te zijn in de ruimte – wel zo fijn om iedere ochtend weer wakker te mogen worden in een stijlvol interieur.

Maar dat is niet alles: het nachtkastje dient uiteraard ook een praktisch doel. Haal er een in huis waar je behoorlijk wat spullen op kwijt kunt, mocht dit passen naast je bed! Waar dit in eerste instantie misschien wat overbodig lijkt, blijkt dit vervolgens juist handig te zijn. Je telefoon, boeken, een plantje, je sieraden: om zomaar wat spullen te noemen die je goed kwijt kunt op dit kastje.

Dit zijn de essentials voor in de slaapkamer

Genoeg kastruimte voor alle spullen

Niet alleen op dat nachtkastje wil je spullen kwijt, maar ook in de kast! Of je nu veel of weinig kleding en andere spullen hebt: zorg voor kastruimte waar écht alles in past. Zeg nu eerlijk: niemand wordt toch blij van duwen en proppen in de kast? Met een kast die groot genoeg is voor jouw items voorkom je dit.

Neem dan ook niet zomaar genoeg met een kleine kast als het gaat om slaapkamer benodigdheden. Hoewel een inloopkast natuurlijk niet voor iedereen is weggelegd, mag je best een grote kast in huis halen. Dat zorgt voor meer gemak in de ruimte!

Kastruimte in de slaapkamer: zorg dat alles past!

Een zacht tapijt onder de voeten

De laatste tip verhoogt het comfort in de slaapkamer, net als het matras waar we het eerder over hadden. Haal een tapijt in huis en leg ‘m onder het bed. Wat een heerlijk gevoel onder de voeten, en dat iedere ochtend opnieuw! Zeker in de koude wintermaanden is dit bevorderlijk voor het uit bed stappen met het goede been. Geen koude voeten voor jou!

Naast het comfort biedt het tapijt ook een stijlvolle toevoeging aan de ruimte. Ga dan ook voor een mooie kleur of een opvallend patroon: een perfecte essential voor een beeldschone slaapkamer!

Dit zijn de essentials voor in de slaapkamer


Reageer

Lees ook:

De unieke kenmerken van een Engelse badkamer >
Het belang van investeren in een kwalitatieve boxspring >
Van rustiek tot modern: houten keukens passend bij elke woonstijl >
Veelgemaakte misvattingen over keukeninrichting en -gebruik >
Ontdek de wereld van marmeren keukens >
Neem deze trends mee in het ontwerp van je nieuwe badkamer >
De beste keukenindelingen voor elk type woning >
Vintage verlichting: breng sfeer en karakter in je interieur >
Deze 5 woonaccessoires moet je in huis hebben! >
Tijdloze elegantie voor jouw slaapdomein >
Hoe knap je een oude badkamer op? >
5 tips voor het personaliseren van je slaapkamer >
Tijd voor een nieuwe keuken? Dit zijn 4 tips voor een efficiënte keuken transformatie >
Goedkoop en smaakvol: betaalbare keukentrends van 2023 >
De beste tips om je bed zo comfortabel mogelijk te maken >

Terug naar overzicht >>