arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Dit zijn de essentials voor in de slaapkamer
Dit zijn de essentials voor in de slaapkamer

Dit zijn de essentials voor in de slaapkamer

Hoewel er natuurlijk wat voor valt te zeggen dat je er eigenlijk alleen komt om er te slapen, is het toch iets om over na te denken: het optimaliseren van je slaapkamer! Je brengt er immers heel wat uren van je leven in door. En daar komen wat ons betreft best wat essentials bij kijken. Wat mag er niet ontbreken aan jouw slaapkamer?

Een goed matras

Wat zijn essentials voor in de slaapkamer? De lijst begint bij een goed matras: enorm belangrijk voor een goede nachtrust en een betere gezondheid. Denk hier dan ook niet te makkelijk over! Het is niet zo’n slim plan om gewoon een simpel matrasje in huis te halen, waarbij je van plan bent om er vervolgens jarenlang op te gaan slapen.

Ga op zoek naar een goed matras! Laat je hierbij het liefst adviseren, zodat je voor een variant kunt gaan die helemaal bij jouw lichaam past. Geloof ons maar: vervolgens heb je jarenlang profijt van dat goede matras. Een ware essential in de slaapkamer, dus!

Een goed matras mag niet ontbreken in je slaapkamer

Een nachtkastje met veel plek

Vervolgens komen we bij de volgende in de rij van slaapkamer essentials: een mooi nachtkastje. Allereerst dient het nachtkastje het doel om een plaatje voor het oog te zijn in de ruimte – wel zo fijn om iedere ochtend weer wakker te mogen worden in een stijlvol interieur.

Maar dat is niet alles: het nachtkastje dient uiteraard ook een praktisch doel. Haal er een in huis waar je behoorlijk wat spullen op kwijt kunt, mocht dit passen naast je bed! Waar dit in eerste instantie misschien wat overbodig lijkt, blijkt dit vervolgens juist handig te zijn. Je telefoon, boeken, een plantje, je sieraden: om zomaar wat spullen te noemen die je goed kwijt kunt op dit kastje.

Dit zijn de essentials voor in de slaapkamer

Genoeg kastruimte voor alle spullen

Niet alleen op dat nachtkastje wil je spullen kwijt, maar ook in de kast! Of je nu veel of weinig kleding en andere spullen hebt: zorg voor kastruimte waar écht alles in past. Zeg nu eerlijk: niemand wordt toch blij van duwen en proppen in de kast? Met een kast die groot genoeg is voor jouw items voorkom je dit.

Neem dan ook niet zomaar genoeg met een kleine kast als het gaat om slaapkamer benodigdheden. Hoewel een inloopkast natuurlijk niet voor iedereen is weggelegd, mag je best een grote kast in huis halen. Dat zorgt voor meer gemak in de ruimte!

Kastruimte in de slaapkamer: zorg dat alles past!

Een zacht tapijt onder de voeten

De laatste tip verhoogt het comfort in de slaapkamer, net als het matras waar we het eerder over hadden. Haal een tapijt in huis en leg ‘m onder het bed. Wat een heerlijk gevoel onder de voeten, en dat iedere ochtend opnieuw! Zeker in de koude wintermaanden is dit bevorderlijk voor het uit bed stappen met het goede been. Geen koude voeten voor jou!

Naast het comfort biedt het tapijt ook een stijlvolle toevoeging aan de ruimte. Ga dan ook voor een mooie kleur of een opvallend patroon: een perfecte essential voor een beeldschone slaapkamer!

Dit zijn de essentials voor in de slaapkamer


Reageer

Lees ook:

Handig stappenplan voor het kopen van een wijnkoelkast >
Praktische tips voor het renoveren van je badkamer >
Decluttering: wat is het en hoe pak je dat aan? >
Het kiezen van een mooie bank >
Tips voor het uitkiezen van een nieuwe brievenbus >
Geef je interieur een make-over met zelfklevende tegels >
Dit zijn de 4 nieuwste woontrends van het jaar >
Hoe je de beste douchewanden & douchedeuren uitkiest >
Wat zijn de laatste trends op het gebied van badkamerspiegels? >
3 simpele tips om jouw woonkamer een kleine make-over te geven >
Kuipstoelen blijven dé perfecte stoelen voor aan de eettafel >
Hoe je een granieten keukenblad kan vervangen >
Hoe kies je de juiste wastafel voor in jouw badkamer? >
Interieur inspiratie: dít zijn de banken trends van 2023 >
10 x must-have items voor iedere keuken! >

Terug naar overzicht >>