arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Een sportief interieur: voorbeelden en inspiratie

Een sportief interieur: voorbeelden en inspiratie

Ben jij een ware avonturier en sportfanaat? Cool! Dat wil je natuurlijk graag terug laten komen in je interieur – het laat immers een stukje van jou zien. Het lijkt misschien lastig om dit te verwezenlijken, maar dat hoeft heus niet zo te zijn. In deze blog geven we verschillende tips en tricks.

Een fiets aan de muur

We beginnen met een sportief interieur idee dat een ware trend is: hang een fiets op aan de muur! Dat klinkt misschien niet zo praktisch – maar het is dan ook niet per se de bedoeling dat je de fiets die in gebruik is ophangt. Nee, het gaat juist meer om een kunstobject: kies een mooie fiets uit, en hang deze op om er vervolgens met plezier naar te kunnen kijken.

Het is ook een idee om een fiets aan de muur te hangen waar een herinnering aan zit. Denk bijvoorbeeld aan een racefiets die al jaren in bezit van de familie is – misschien hebben je ouders of grootouders er nog wel op gereden. Of misschien heb je zelf wel een fiets waar je prachtige ritten mee hebt gemaakt: geef ‘m een goede plek aan de muur, bijvoorbeeld boven de bank in de woonkamer of het bed in de slaapkamer!

Trendy en stijlvol: een fiets aan de muur

Een skateboard of snowboard in huis

Niet alleen de fiets is een idee om een plek te geven in huis, er zijn natuurlijk meer sport items waarmee dat goed kan! Zo denken we bij een interieur sportief aan een skateboard of snowboard: ook items die prachtig kunnen staan in een woning.

En over de plek van dat skateboard hoef je niet eens diep na te denken. Kijk maar eens op onderstaand beeld: het board staat gewoon casual tegen een muur aan – maar vormt zo tóch een stijlvol accessoire in de woning. Zeker een toffe look om voor te gaan!

Een sportief interieur: voorbeelden en inspiratie

Sportaccessoires: laat ze zien

Waar de fiets en het skateboard met name voor de sier bedoeld zijn, kun je ook sportaccessoires tentoon stellen in de ruimte die je daadwerkelijk gebruikt. Pas er daarbij wel mee op dat het niet te veel van het goede wordt – je huis moet natuurlijk wel gewoon bewoonbaar blijven. Maar een subtiele uitwerking, dat kan zeker goed staan.

Denk bijvoorbeeld aan een yogabal of -mat in de woonkamer! Als je daarbij kiest voor stijlvolle, basic kleuren, passen ze goed bij de rest. Zo zien we dit op onderstaand beeld voorbij komen. En handig is het ook nog eens: zo hoef je niet steeds die spullen op te ruimen, als je ze dagelijks gebruikt. Ideaal dus, zo’n sportieve inrichting!

Zo laat je sportaccessoires zien in je interieur

Reageer

Lees ook:

Bespaar tijd in het huishouden met een robotstofzuiger >
Design items voor in de woonkamer >
De houten eettafel: 7 prachtige voorbeelden >
De voordelen van tegel laminaat >
Dit zijn de mooiste vloeren in de keuken >
Plaatjes kijken: 7 prachtige vloerkleden >
5x dit zijn de mooiste behangideeën voor de kinderkamer >
Uniek: 5x een zwarte keuken >
Een babykamer inrichten: deze 6 items mogen echt niet missen >
5 tips om de hal op te knappen >
Zo ga je voor een persoonlijke touch in een nieuwbouwwoning >
Een bohemian tuinhoek inrichten: 6x tips en inspiratie >
4 redenen waarom jij zo snel mogelijk zonnepanelen wilt >
5 tips voor het bloemschikken van een mooie bos bloemen >
7x dit zijn de beste manieren om interieur inspiratie op te doen >

Terug naar overzicht >>