arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Zo maak je een gezellige plek van de vensterbank

Zo maak je een gezellige plek van de vensterbank

De vensterbank: we doen er vaak maar weinig mee in onze woningen. Misschien zetten we er een paar accessoires neer, om er vervolgens nooit meer naar om te kijken. Hoewel dat ergens een logische gang van zaken is, vinden we het toch ook best zonde. In ieder huis zijn vensterbanken te vinden – zou dat geen reden moeten zijn om er meer uit te halen? In deze blog geven we verschillende voorbeelden.

Pak uit met bloemen

We beginnen met een vrolijk idee om de vensterbank mee op te vullen: zet er bloemen neer! Liefst wissel je daarbij af met verschillende soorten – meng bijvoorbeeld meerdere kleuren met elkaar. Het mag best een beetje opvallen! En zo ga je echt weer voor een andere look dan wanneer je bloemen op bijvoorbeeld de tafel zet.

Let er wel op dat bloemen niet zo goed tegen de felle zon kunnen: laat dat meewegen in je oordeel bij welke vensterbank je de bloemen plaatst. Heb je een raam waar het grootste gedeelte van de dag de zon niet op staat? Perfect – niets meer aan doen! Daar kunnen die bloemen goed terecht.

Gezellig: zet bloemen in de vensterbank

Een gezellig aanzicht met planten

Naast bloemen, is het ook een idee om planten in de vensterbank te zetten! En in tegenstelling tot die bloemen die niet zo goed tegen de zon kunnen, is dat bij veel plantsoorten weer heel anders: die zijn dol op het zonnetje. Als je de juiste soort in huis haalt, staan ze te stralen in de vensterbank.

Wat daarbij ook nog eens handig is: planten vormen een beetje beschutting voor het raam. Ideaal dus tegen pottenkijkers! Zo hoef je niet steeds de gordijnen dicht te hebben, maar zit je toch een beetje beschermd. Een ideale middenweg – mét een mooie look!

Een ideale plek voor planten: de vensterbank

Kaarsen in de vensterbank

Net als bloemen zijn vaak ook kaarsen op de tafel te vinden: een logische plek. Maar in de vensterbank kunnen kaarsen juist ook een heel fijne sfeer overbrengen! Zo lekker dicht bij het raam – dat geeft een gevoel van gezelligheid. Zeker op gure dagen, wanneer het buiten maar koud is.

Pas natuurlijk wel altijd op met de gordijnen die bij het raam hangen – je kunt ze beter open laten staan als je de kaarsen aansteekt.

Maak het gezellig in de vensterbank met kaarsen

Maak er een zithoek van

Een creatief idee voor het inrichten van de vensterbank? Maak er een zithoek van! Daarbij is het natuurlijk wel noodzakelijk dat je een brede vensterbank in huis hebt – anders is er niet veel ruimte om te zitten. Is dat het geval in jouw woning? Yes: dan kun je er echt iets moois van maken!

Leg wat mooie kussens neer en een zacht plaid – en meer heb je eigenlijk niet nodig. Een prachtige, rustgevende zithoek in huis, waarbij je lekker naar buiten kunt kijken. Een boek erbij en een kop thee of koffie: en genieten maar!

Zo maak je een gezellige plek van de vensterbank

Reageer

Lees ook:

Bespaar tijd in het huishouden met een robotstofzuiger >
Design items voor in de woonkamer >
De houten eettafel: 7 prachtige voorbeelden >
De voordelen van tegel laminaat >
Dit zijn de mooiste vloeren in de keuken >
Plaatjes kijken: 7 prachtige vloerkleden >
5x dit zijn de mooiste behangideeën voor de kinderkamer >
Uniek: 5x een zwarte keuken >
Een babykamer inrichten: deze 6 items mogen echt niet missen >
5 tips om de hal op te knappen >
Zo ga je voor een persoonlijke touch in een nieuwbouwwoning >
Een bohemian tuinhoek inrichten: 6x tips en inspiratie >
4 redenen waarom jij zo snel mogelijk zonnepanelen wilt >
5 tips voor het bloemschikken van een mooie bos bloemen >
7x dit zijn de beste manieren om interieur inspiratie op te doen >

Terug naar overzicht >>