arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » De bar in de keuken: de mooiste voorbeelden
De bar in de keuken: de mooiste voorbeelden

De bar in de keuken: de mooiste voorbeelden

Grote kans dat we er allemaal wel eens van dromen: het hebben van een grote keuken. Dat straalt nu eenmaal een bepaald gevoel van luxe uit – en daar genieten we uiteraard van. Een bar in de keuken is een onderdeel van dit gevoel. En daarom lichten we in deze blog de mooiste voorbeelden uit. Of je nu zelf een bar in je keuken gaat bouwen, of gewoon even wilt dromen: kijk mee!

De minimalistische stijl

We beginnen met een voorbeeld in de minimalistische stijl, zoals je ziet op het beeld hieronder. Een bar in de keuken als deze past in werkelijk iedere woning: hier kun je nooit de mist mee ingaan. De basic kleuren en designs van de barkrukken zijn tijdloos en chic – een ideale combinatie.

Het hout in de stoelen zorgt voor een luxueuze uitstraling – iets wat natuurlijk goed aansluit op de bartafel in de keuken. Zie je jezelf al zitten in deze keuken met bar? Of het nu is voor het ontbijt, de lunch, het diner of de borrel in de avond: deze bar is een geschikte zitplek voor ieder moment van de dag.

De minimalistische look in de keuken: altijd goed

Een opvallend detail

Wil je juist liever wat meer uitpakken met de keuken en bartafel? Ook dat is natuurlijk een optie! Kijk maar eens naar het beeld hieronder: hier zie je een keukeneiland met bar waar een opvallend detail in is verwerkt. Namelijk het patroon van strepen in de tafel! Dat trekt natuurlijk meteen de aandacht.

Met dit idee voeg je echt iets unieks en persoonlijks toe aan de bar in de keuken: perfect als je hier best wat mee durft uit te pakken in je woning. Waar op het voorbeeld een gestreept patroon centraal staat, zijn er natuurlijk nog een heleboel meer opties mogelijk. Laat je fantasie dan ook de vrije loop! Van kleurpatronen tot grafische vormen, van schilderingen tot mozaïek: maak er helemaal jouw feestje van.

Pak uit met een opvallend detail in de keukenbar

De nadruk op het hout

Ten slotte duiken we nog even verder in een idee waar met name de materiaalsoort een hoofdrol speelt, zoals je op onderstaande foto ziet. Het hout komt hier sterk naar voren, wat zorgt voor een rustgevende en tegelijkertijd warme uitstraling. Ook dit is een beeldschoon idee! Zeker als de rest van de keuken een neutrale uitstraling kent, zoals op het beeld het geval is, pakt de bar hierbij echt alle aandacht.

Dat maakt het een waar plezier om aan de bar voor in de keuken plaats te nemen. Ook andere materiaalsoorten zijn hierbij een idee – denk bijvoorbeeld aan koper of ijzer. Het is maar net welke uitstraling je naar voren wilt laten komen. En om even te benadrukken dat de details de look helemaal af kunnen maken: denk na over een element als de witgeverfde onderkant van de poten. Zo sluiten de barkrukken weer prachtig aan op de rest van de ruimte.

De bar in de keuken: de mooiste voorbeelden


Reageer

Lees ook:

Badkamermeubel en badkamerspiegel: blikvangers in jouw badkamer >
Winterse woonkamer inrichten: zo maak je het er ultiem gezellig >
Goede messen kiezen voor in de keuken: waar kun je op letten? >
De leukste fotowand ideeën >
6x populaire keukenstijlen van dit moment >
Je eigen homegym bouwen: dit zijn de beste tips >
Olijfboom binnen: hoe kun je de plant het best verzorgen? >
3 opbergtips voor in je slaapkamer >
Veel vocht in de badkamer? Dit kun je eraan doen! >
Gele keuken inrichten: de mooiste voorbeelden >
Een vieze douchekop weer schoon krijgen: zó doe je dat! >
Zo zorg je voor een perfecte nachtrust >
Een smalle en lange kamer inrichten: zó pak je dat aan >
Leuke cadeaus voor een housewarming: 7 toffe tips om te geven >
Zo richt je een kleine woonkamer optimaal in >

Terug naar overzicht >>