arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » De bar in de keuken: de mooiste voorbeelden
De bar in de keuken: de mooiste voorbeelden

De bar in de keuken: de mooiste voorbeelden

Grote kans dat we er allemaal wel eens van dromen: het hebben van een grote keuken. Dat straalt nu eenmaal een bepaald gevoel van luxe uit – en daar genieten we uiteraard van. Een bar in de keuken is een onderdeel van dit gevoel. En daarom lichten we in deze blog de mooiste voorbeelden uit. Of je nu zelf een bar in je keuken gaat bouwen, of gewoon even wilt dromen: kijk mee!

De minimalistische stijl

We beginnen met een voorbeeld in de minimalistische stijl, zoals je ziet op het beeld hieronder. Een bar in de keuken als deze past in werkelijk iedere woning: hier kun je nooit de mist mee ingaan. De basic kleuren en designs van de barkrukken zijn tijdloos en chic – een ideale combinatie.

Het hout in de stoelen zorgt voor een luxueuze uitstraling – iets wat natuurlijk goed aansluit op de bartafel in de keuken. Zie je jezelf al zitten in deze keuken met bar? Of het nu is voor het ontbijt, de lunch, het diner of de borrel in de avond: deze bar is een geschikte zitplek voor ieder moment van de dag.

De minimalistische look in de keuken: altijd goed

Een opvallend detail

Wil je juist liever wat meer uitpakken met de keuken en bartafel? Ook dat is natuurlijk een optie! Kijk maar eens naar het beeld hieronder: hier zie je een keukeneiland met bar waar een opvallend detail in is verwerkt. Namelijk het patroon van strepen in de tafel! Dat trekt natuurlijk meteen de aandacht.

Met dit idee voeg je echt iets unieks en persoonlijks toe aan de bar in de keuken: perfect als je hier best wat mee durft uit te pakken in je woning. Waar op het voorbeeld een gestreept patroon centraal staat, zijn er natuurlijk nog een heleboel meer opties mogelijk. Laat je fantasie dan ook de vrije loop! Van kleurpatronen tot grafische vormen, van schilderingen tot mozaïek: maak er helemaal jouw feestje van.

Pak uit met een opvallend detail in de keukenbar

De nadruk op het hout

Ten slotte duiken we nog even verder in een idee waar met name de materiaalsoort een hoofdrol speelt, zoals je op onderstaande foto ziet. Het hout komt hier sterk naar voren, wat zorgt voor een rustgevende en tegelijkertijd warme uitstraling. Ook dit is een beeldschoon idee! Zeker als de rest van de keuken een neutrale uitstraling kent, zoals op het beeld het geval is, pakt de bar hierbij echt alle aandacht.

Dat maakt het een waar plezier om aan de bar voor in de keuken plaats te nemen. Ook andere materiaalsoorten zijn hierbij een idee – denk bijvoorbeeld aan koper of ijzer. Het is maar net welke uitstraling je naar voren wilt laten komen. En om even te benadrukken dat de details de look helemaal af kunnen maken: denk na over een element als de witgeverfde onderkant van de poten. Zo sluiten de barkrukken weer prachtig aan op de rest van de ruimte.

De bar in de keuken: de mooiste voorbeelden


Reageer

Lees ook:

Dit zijn de mooiste keukeneilanden >
Opbergplanken boven het bed: stijlvol én handig >
Het belang van goede huisisolatie >
Een rustgevend thuiskantoor: tips en tricks >
Een mooie trap in huis: hier kun je op letten >
Tips en tricks: let hierop bij het uitkiezen van eetkamerstoelen >
Industriele vitrinekasten: charmant en stoer tegelijk >
6 tips voor een strakke en verzorgde vloer >
Met deze tips ga je voor optimaal comfort in de slaapkamer >
Een kleine keuken? Zo pak je het inrichten aan! >
Retro vibes in huis met een oranje kleur >
Basic kleuren in het interieur: voorbeelden en inspiratie >
Haal het loft-gevoel in huis met deze tips >
Dit zijn de benodigdheden om dakbedekking te bevestigen >
Een sportief interieur: voorbeelden en inspiratie >

Terug naar overzicht >>