arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Waar let je op bij een make-over van je woonkamer?
Woonkamer make over

Waar let je op bij een make-over van je woonkamer?

Ben je uitgekeken op de huidige uitstraling van je woonkamer? Dan is het de hoogste tijd om je kamer ondersteboven te keren en te gaan voor een nieuwe en frisse look. Als je het allemaal goed aanpakt, kun je er vervolgens weer een lange tijd van genieten. Een make-over van je woonkamer kun je zo duur of zo goedkoop maken als je zelf wilt. In dit artikel lees je meer over de make-over van je woonkamer.

Meubilair

Je meubilair speelt natuurlijk een essentiële rol in de uitstraling van je woonkamer. Ga je voor een hip en strak interieur of gaat je voorkeur uit naar een klassieke of landelijke uitstraling? De keuze voor je meubilair speelt hier een grote rol in. Daarom speelt de keuze voor nieuwe meubelstukken een grote rol bij de make-over van je woonkamer. Gaat het aanschaffen van nieuw meubilair je net wat te ver? Verplaats alle meubels eens. Je zult zien dat een nieuwe indeling van je woonkamer ook al een enorm verschil maakt.

Woonkamer makover

Nieuwe vloer

Bij de make-over van je woonkamer hoort ook een nieuwe vloer. Als je je hier al eens in hebt verdiept weet je dat het aanbod hierin enorm is. Alleen al qua materiaal kun je alle kanten op. Ga je voor een tapijt of kies je toch voor een fraaie houten vloer? Door het ruime aanbod van houten vloeren, is het geschikt voor vrijwel iedere gewenste uitstraling van modern tot klassiek. Maar ook laminaat en PVC-vloeren zijn tegenwoordig geliefde vloeren in menig huishouden.

Houten vloer

Licht

Het licht en de lichtinval spelen ook een grote rol in de sfeer die je woonkamer uitstraalt. Wanneer we kijken naar de lichtinval zijn gordijnen hierbij belangrijk. Kies je voor donkere gordijnen of ga je juist voor lichte gordijnen, waardoor je licht van buitenaf krijgt. Bovendien zijn gordijnen een eyecatcher binnen je interieur. Maar ook de verlichting binnen je woonkamer verdient de nodige aandacht. Zo verhoog je met dimlichten de sfeer in je woonkamer en ook de stijl van de lampen leveren een fikse bijdrage aan de uitstraling van je woonkamer.

Muren verven

Beginnen je muren hun eigenlijke kleur wat te verliezen of ben je gewoon toe aan een nieuwe kleur op de muur? Kies dan voor een frisse laag verf op de muur! Ook dit levert een enorme bijdrage aan de sfeer van je woonkamer. Een verse laag verf geeft je huis weer een frisse uitstraling.

Bovenstaande punten kun je zo duur en goedkoop maken als je zelf wilt. Maar het is goed om in het achterhoofd te houden dat een investering in duurzame producten op den duur voordeliger is. Zo gaan houten vloeren bij goed onderhoud jarenlang mee en ook bij je meubelstukken geldt dat kwaliteit zichzelf na verloop van tijd vanzelf uitbetaald. Houten vloeren zijn erg populair en kun je overal bestellen. Alleen al voor houten vloeren Den Haag zijn er een groot aantal mogelijkheden.

 


Reageer

Lees ook:

De unieke kenmerken van een Engelse badkamer >
Het belang van investeren in een kwalitatieve boxspring >
5 tips voor het personaliseren van je slaapkamer >
Van rustiek tot modern: houten keukens passend bij elke woonstijl >
Veelgemaakte misvattingen over keukeninrichting en -gebruik >
Ontdek de wereld van marmeren keukens >
Neem deze trends mee in het ontwerp van je nieuwe badkamer >
De beste keukenindelingen voor elk type woning >
Vintage verlichting: breng sfeer en karakter in je interieur >
Tijdloze elegantie voor jouw slaapdomein >
Hoe knap je een oude badkamer op? >
Tijd voor een nieuwe keuken? Dit zijn 4 tips voor een efficiënte keuken transformatie >
Goedkoop en smaakvol: betaalbare keukentrends van 2023 >
De beste tips om je bed zo comfortabel mogelijk te maken >
Badkamermeubels van hoge kwaliteit: 5 redenen waarom ze het waard zijn >

Terug naar overzicht >>