arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonstijl » Deens » Kindvriendelijk wonen

Kindvriendelijk wonen

De schitterende kamers-en-suite deuren zijn origineel. Ze zorgen voor een stijlvolle scheiding tussen voor- en achterkamer. Van oudsher was de voorkamer de nette kamer, waar men alleen op zon- en bijzondere dagen gebruik van maakte. De originele houten schouw en de mooie lijsten om de deur zijn hiervan stille getuigen. Ook de huidige bewoners gebruiken de voorkamer min of meer als nette kamer. ’s Avonds als de kinderen naar bed zijn, wordt hier tv gekeken of een boek gelezen. En wil de vierjarige Koen rustig met zijn lego spelen, dan  kan dat hier.

Tip:

Zowel in de voor- als achterkamer liggen brede multiplex delen. Zelf gezaagd, gelegd, gegrond en grijs afgelakt. Het is een kindvriendelijke vloer, een krasje meer of minder maakt niet uit. Je schuurt de vloer licht op, schildert hem bij en hij oogt weer als nieuw.

Speels effect

De schoorsteen verfde Marjolein in een goudkleur, waarna ze hem licht opschuurde. Hierdoor ontstond een speels, oud effect. Op de muur naast de schouw is een mintgroene tint van Flexa aangebracht. Marjolein heeft regelmatig zin in een nieuw kleurtje en dat gaat het eenvoudigst op een strakke muur.

Lekker warm

De achterkamer wordt zeer intensief gebruikt. Aan de lange tafel wordt gegeten, de krant gelezen en spelletjes gedaan. Bij mooi weer gaan de ramen open en wordt de tafel zo dicht mogelijk richting de open ramen geschoven om optimaal van de zon te kunnen genieten. ’s Winters staat de tafel in het midden van de kamer. Dan kunnen de kinderen, zittend op de radiator, lekker opwarmen.

Oud & nieuw

De ruimte in de keuken wordt beperkt door de originele, oude schouw en kast die uit hetzelfde bouwjaar stammen als het huis. Onder de schouw zat vroeger een vuurplaats waarboven gekookt werd. Ruud ontwierp en bouwde de keuken eigenhandig om de kast heen. Hij maakte de keukenkastjes verschillend van diepte om het optisch wat minder strak te laten ogen.

Leuk en handig:

Het geel op de achterwand in de keuken is een hoogglans houtverf. Handig, want vlekken en vetspatten zijn heel eenvoudig af te nemen.

Experiment

Voor Ruud is zijn huis een experiment. Thuis zoekt hij uit wat nieuwe materialen doen en of ze praktisch in het gebruik zijn. Behang op de achterwand in de keuken stond ook op zijn experimentenlijstje. Maar dat ging Marjolein te ver.

Niet te serieus

Het schilderij boven de schouw is een originele zeefdruk van Henk Schiffmacher en stelt een slagerij in Harderwijk voor waar het gezin Beyer altijd vlees koopt. ‘Die barokke, bijna tuttige lijst om zo’n modern schilderij maakt het allemaal wat minder serieus,’ aldus Ruud.

De tegelvloer in de hal is origineel en zat verstopt onder een tapijttegels. De muursticker, met daarop de weekplanning van het gezin, is overschrijfbaar.

In de hal werden deuren verplaatst of dichtgemaakt om ruimte voor een toilet te creëren, want die zat bij de aankoop nog achter het huis in de tuin. De opkamer, links in de hal, doet dienst als voorraad- en rommelkamer, jassenkast en slaapplaats voor de poes.

Verhuizen

Huizen kijken, verhuizen, verbouwen en opnieuw inrichten is voor de een iets wat hooguit een keer in een mensenleven moet gebeuren, voor Marjolein mag dat om de vijf jaar. Zij is degene die Funda afstruint op zoek naar leuke huizen in het oude centrum van Harderwijk. Ze was al regelmatig langs dit huis gelopen en dacht als het toch eens te koop zou komen… Volgens Ruud is zij degene die beslist of er verhuisd gaat worden en gaat hij vervolgens aan de slag. Een prima taakverdeling volgens hem.


Reageer

Lees ook:

Trend: blauw vloerkleed in het interieur >
Wanddecoratie ideeën voor in de slaapkamer >
5 compacte bankstellen voor een kleine woonkamer >
Je eigen woonstijl ontdekken: zo doe je dat! >
Het verschil tussen laminaat en parket >
Trend: een rond vloerkleed als sfeermaker >
Zo maak je een wit interieur gezellig >
Vind de perfecte bank voor jouw interieur: van hoekbank tot eetkamerbank >
Een luxe interieur met design van Vitra >
6 prachtige led-hanglampen voor boven de eettafel >
5 toffe wanddecoratie ideeën >
5 tips voor het kiezen van de juiste bank >
Zo kies jij de juiste vorm van raamdecoratie >
Dit zijn de voordelen van spullen durven weggooien in je interieur >
Tips voor een Scandinavische look in huis >

Terug naar overzicht >>