arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Inspiratie » Vind de perfecte bank voor jouw interieur: van hoekbank tot eetkamerbank

Vind de perfecte bank voor jouw interieur: van hoekbank tot eetkamerbank

Ben je op zoek naar een nieuwe bank? Dan weet je misschien niet waar je moet beginnen. Er zijn zoveel verschillende modellen en stijlen om uit te kiezen, dat je het overzicht helemaal kwijt kunt raken. Gelukkig is de zoektocht naar de perfecte bank ook ontzettend leuk! Zeker als je een paar handige tips in je achterhoofd houdt. In dit artikel geven we handvatten voor het kiezen van een geschikte bank én geven we meer informatie over de verschillende modellen. Dit helpt je hopelijk goed op weg!

Hoe kies je de perfecte bank?

De perfecte bank kies je niet in één middagje. Er gaat vaak een hoop denkwerk aan vooraf. Over het algemeen zou je in 5 eenvoudige stappen bij het ideale meubelstuk uit moeten komen. Die stappen zien er als volgt uit:

1. Bepaal hoeveel zitplaatsen je nodig hebt

Bedenk hoeveel zitplaatsen jouw nieuwe bank moet hebben. Woon je helemaal alleen in een klein huis? Dan heb je aan een 2-zits al genoeg. Voor gezinnen met meerdere kinderen kan de bank meestal niet groot genoeg zijn.

2. Bepaal de stijl en het model van de bank

Een bankstel is een belangrijk onderdeel van je interieur. Het is daarom wel zo mooi als het goed aansluit bij de stijl van je woning. Zoek naar inspiratie op verschillende woonblogs, in magazines en natuurlijk in de winkel.

3. Bepaal het formaat van de bank

Weet je inmiddels welke stijl je aanspreekt en hoeveel zitplaatsen de bank moet hebben? Dan kun je specifiek gaan kijken naar het geschikte formaat. Een compacte 3-zits bank kan bijvoorbeeld kleiner uitvallen dan een royale 2-zits met brede leuningen. Pak het meetlint erbij en noteer alle belangrijke afmetingen. Deze info komt goed van pas bij het shoppen.

4. Bepaal het juiste zitcomfort

Uiteraard moet een bankstel ook comfortabel zitten. Ga daarom langs een showroom of winkel om te kunnen ‘proefzitten’. Bij een online aankoop kun je de bank thuis testen en eventueel terugsturen binnen de retourperiode.

5. Bepaal de looproute in je woning

Heb je een geschikte bank op het oog? Check dan tot slot of het een handige zet is voor de bewegingsruimte in je woning. Misschien is de loungebank veel te lang of moet de hoek van de hoekbank juist aan de andere kant. Het is belangrijk dat de looproute niet wordt geblokkeerd.

Zitbanken: praktisch en veelzijdig

Om nog wat dieper in te gaan op de verschillende modellen, willen we graag beginnen bij de traditionele zitbank. Het is een praktisch meubelstuk dat geschikt is voor elke woning en voor elke stijl. Of je nou op zoek bent naar een ruime 4-zits of een knusse 2,5-zits. Er is altijd een zitbank die voldoet aan jouw eisen!

Hoekbanken: gezellig en comfortabel

Hoekbanken zijn zeker de laatste jaren erg populair. Het is een echte blikvanger in de woonkamer en je kunt er heerlijk op neerploffen na een lange dag. Een hoekbank is bovendien vaak verkrijgbaar in verschillende opstellingen. Van een verschuifbare hocker tot een extra groot lounge gedeelte.

Relaxbanken: luxe en uitgebreid

Wil je optimaal kunnen ontspannen? Kies dan voor een relaxbank met een breed zitgedeelte, een hoofdsteun en een (elektrisch) verstelbare voetensteun. Heerlijk voor een filmavondje!

Eetkamerbanken: compact en sfeervol

Tot slot is er nog de eetkamerbank. Deze zet je niet in de woonkamer voor de tv, maar juist aan de eettafel. Het compacte bankje neemt weinig ruimte in beslag en brengt veel sfeer in de eetkamer of woonkeuken.


Reageer

Lees ook:

De voordelen van een inloopdouche >
Lees onderstaande tips om een modern interieur te creëren >
Je badkamer groter laten lijken? Zo pak je het aan >
Maak je huis af met de mooiste woonaccessoires >
Heeft je kamer nog een goede eetkamerset nodig? >
Weet jij soms ook niet meer waar je al je kleding moet laten? >
Met deze 3 tips verander je jouw slaapkamer in een luxe hotelkamer >
Deze extraatjes maken van jouw woning een echte thuishaven >
Hoe kun je zorgen dat je dit jaar minder geld uitgeeft? >
Decoreren met een persoonlijke twist: 3 tips >
Slaap jij wel goed? >
Elektrische keukenboiler kopen en plaatsen: hier moet je op letten >
Vier simpele trucjes voor een luxe badkamer >
Waarom woonaccessoires in huis onmisbaar zijn >
Eetkamer inrichten Vergeet deze meubelen niet! >

Terug naar overzicht >>