arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonstijl » Deens » Kleurrijk wonen

Kleurrijk wonen

Jonas en Nilla vonden hun droomhuis aan de gracht in de binnenstad van Delft. In eerste instantie bleek het huis in goede conditie, maar toen ze later het oude behang van de muren afhaalden, brokkelde de muur af. Het werd al snel duidelijk: hier moest grondig gerenoveerd worden.

Verrassende vloer

Een project an sich was het verwijderen van het tapijt op de eerste verdieping. Onder verschillende lagen tapijt kwam een originele houten vloer tevoorschijn. Prachtig! Een aangename verrassing. “Op de houten vloer zaten nog wel veel resten droge lijm en het was een enorme klus om dit te verwijderen,” vertelt  Jonas ons. “Aangezien de vloer meer dan 100 jaar oud is, lijkt het versleten, maar wij vinden het erg mooi. Toch komt het regelmatig voor dat de visite vraagt wanneer we de vloer gaan afmaken!“

Paradijselijk dakterras

Het tweede grote project was de bouw van het dakterras van 45 m2 en de trap om daar te komen. Na een grootse verbouwing is het dakterras uiteindelijk een paradijsje geworden waar de zon van ’s ochtends vroeg tot laat in de middag schijnt. En niet te vergeten…met een prachtig uitzicht over de binnenstad van Delft.

Licht en kleurrijk

Bijna alle muren in het huis zijn wit behalve in de slaapkamer van Nilla en Jonas. Door de witte basis heeft het huis een lichte, frisse sfeer. Kleur wordt voornamelijk toegevoegd door middel van stoffen accessoires zoals kussens en (zelfgemaakte) opbergzakken. “Ik hou van het combineren van verschillende stoffen die op het eerste gezicht niet bij elkaar passen,” zegt Nilla. “Vaak wordt een interieur persoonlijker en interessanter wanneer verschillende stijlen worden gemixt.”


Reageer

Lees ook:

Trend: blauw vloerkleed in het interieur >
Wanddecoratie ideeën voor in de slaapkamer >
5 compacte bankstellen voor een kleine woonkamer >
Je eigen woonstijl ontdekken: zo doe je dat! >
Het verschil tussen laminaat en parket >
Trend: een rond vloerkleed als sfeermaker >
Zo maak je een wit interieur gezellig >
Vind de perfecte bank voor jouw interieur: van hoekbank tot eetkamerbank >
Een luxe interieur met design van Vitra >
6 prachtige led-hanglampen voor boven de eettafel >
5 toffe wanddecoratie ideeën >
5 tips voor het kiezen van de juiste bank >
Zo kies jij de juiste vorm van raamdecoratie >
Dit zijn de voordelen van spullen durven weggooien in je interieur >
Tips voor een Scandinavische look in huis >

Terug naar overzicht >>