arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonstijl » Deens » Kleurrijk wonen

Kleurrijk wonen

Toen het Zweedse stel Jonas Walther en Nilla Söderberg met hun dochtertje Selma van Zweden naar het Nederlandse Delft verhuisden, voelde dat helemaal niet vreemd. Integendeel, het pittoreske Delft met zijn smalle straatjes, prachtige grachten en mooie bruggetjes, sprak hen meteen aan.

Jonas en Nilla vonden hun droomhuis aan de gracht in de binnenstad van Delft. In eerste instantie bleek het huis in goede conditie, maar toen ze later het oude behang van de muren afhaalden, brokkelde de muur af. Het werd al snel duidelijk: hier moest grondig gerenoveerd worden.

Verrassende vloer

Een project an sich was het verwijderen van het tapijt op de eerste verdieping. Onder verschillende lagen tapijt kwam een originele houten vloer tevoorschijn. Prachtig! Een aangename verrassing. “Op de houten vloer zaten nog wel veel resten droge lijm en het was een enorme klus om dit te verwijderen,” vertelt  Jonas ons. “Aangezien de vloer meer dan 100 jaar oud is, lijkt het versleten, maar wij vinden het erg mooi. Toch komt het regelmatig voor dat de visite vraagt wanneer we de vloer gaan afmaken!“

Paradijselijk dakterras

Het tweede grote project was de bouw van het dakterras van 45 m2 en de trap om daar te komen. Na een grootse verbouwing is het dakterras uiteindelijk een paradijsje geworden waar de zon van ’s ochtends vroeg tot laat in de middag schijnt. En niet te vergeten…met een prachtig uitzicht over de binnenstad van Delft.

Licht en kleurrijk

Bijna alle muren in het huis zijn wit behalve in de slaapkamer van Nilla en Jonas. Door de witte basis heeft het huis een lichte, frisse sfeer. Kleur wordt voornamelijk toegevoegd door middel van stoffen accessoires zoals kussens en (zelfgemaakte) opbergzakken. “Ik hou van het combineren van verschillende stoffen die op het eerste gezicht niet bij elkaar passen,” zegt Nilla. “Vaak wordt een interieur persoonlijker en interessanter wanneer verschillende stijlen worden gemixt.”

Reageer

Lees ook:

Kies de fauteuil die bij je past: dit zijn de trends van het moment >
Fotocollage inspiratie >
Interview Lenneke Wispelwey >
Behoud van ambacht >
Kindvriendelijk wonen >
Wonen in pastelkleuren >

Terug naar overzicht >>