arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonstijl » Stijlvol » Gezinswoning met grote tuin

Gezinswoning met grote tuin

“Ons vorige huis werd simpelweg te klein voor ons gezin met drie kinderen, vandaar dat Alan en ik besloten op zoek te gaan naar een andere woning. We kwamen niet helemaal per toeval in Ugchelen terecht. Wij woonden al op de Veluwe en mijn ouders woonden in Apeldoorn.” Loes vertelt dat het destijds niet direct liefde op het eerste gezicht was met haar huis. “Maar eenmaal binnen was ik om. Het had veel mogelijkheden om er een geweldig gezinshuis van te maken en de tuin! We wonen midden in het dorp, maar hebben een hele grote tuin. Dat was heerlijk voor twee jongens van vijf en een meisje van zeven.” Ze hebben in de afgelopen dertien jaar enorm veel verbouwd. Zo is er aan de achterkant een flink stuk aangebouwd waardoor binnen een lichte eethoek is ontstaan. De garage is inmiddels woon- en bijkeuken en vorig jaar is aan de achterzijde van het huis een veranda gebouwd. “Daar zitten we, zodra de temperatuur wat aangenamer wordt, heel vaak,” aldus Loes.

Perfecte service

Omdat Loes kookworkshops geeft, wilde ze erg graag een keuken waarin zowel zij als haar cursisten aan de slag konden. “De keuken heb ik zelf samengesteld en hebben we laten maken door Jongboer Interbouw in Renkum. We zijn echt heel tevreden over hen. Ze dachten mee en gaven perfecte service. En daar ben ik gevoelig voor. Niets is zo vervelend dat zodra je de offerte hebt getekend men het allemaal wel best vindt.” De witte, strakke, hoogglans keuken heeft brede grepen en een aanrechtblad van Caesarstone. “Fantastisch materiaal want het is duurzaam, onderhoudsvriendelijk, krasvrij, vlekbestendig en je kunt er zonder problemen een hete pan op zetten.” Tegen de muur staat een hoog tafeltje waar de gezinsleden ‘s morgens aan ontbijten, het eerste kopje koffie drinken en de kinderen achter de laptop kruipen.

Bronzen bank

Tussen de woonkamer en woonkeuken zit een kleine tussenkamer. Hier staat een vitrinekast met serviesgoed, de tv en een stijlvol bankje. Die blijkt net nieuw te zijn. “We waren toe aan nieuwe zitmeubels. Ik heb de twee stoelen in de woonkamer door Arcade Antiek laten herstofferen met vilt. En de nieuwe banken zijn van Prades. Ik vind die in de tv-hoek echt geweldig. Hij is hip, stoer en door z’n glans ook vrouwelijk. Het is een skai-achtige bekleding. Heel praktisch, want dat maak je met een natte doek makkelijk schoon.”

Licht en fris

Loes vertelt dat de indeling van haar huis redelijk vast staat. “Ik zou nu eigenlijk niets willen veranderen. Ik ben helemaal happy met hoe het nu is, lekker licht en fris. Ik wissel wel iedere week de accessoires en heb altijd verse bloemen staan. Ik adviseer particulieren en bedrijven op het gebied van bloemen en maak rouw-, trouw- en andere bloemwerken. Ik kom wekelijks op de veiling en neem dan ook altijd verse bloemen voor thuis mee. Alan is voor zijn werk veel van huis en hij kan, als hij thuis komt, echt gaan zitten genieten van de bloemen.”

Marokkaans behang

Onlangs is een grote wens van Loes in vervulling gegaan. Een gashaard in de eethoek. “Ik wilde erg graag een doorkijkhaard, zodat je zowel in de eethoek als in de keuken van het vuur kon genieten. Maar dat was niet mogelijk omdat het een draagmuur betrof. Maar dit is natuurlijk een prima compromis. Het is zo mooi, zo’n brandende haard op ooghoogte.” Toen de haard klaar was, was de muur toe aan een nieuw behangetje. “Ik had zo’n koeienhuidbehang met echt haar. Prachtig hoor, maar dat zag je op een gegeven moment overal. Ik heb tijden gezocht naar iets anders, dat net zo bijzonder was, maar toch met een heel andere stijl. Dit Marokkaanse behang met zilverlook van Chivasso is lekker opvallend op de scheiding van eethoek en woonkeuken.”

Stoklamp

Qua verlichting past Loes een mix & match van strak en landelijk toe. Opvallend is de staande lamp van Zoeppritz. Een stok die zo uit het bos lijkt te komen met daarop een vierkant kapje. “Af en toe iets geks in huis maakt het eigen en verrassend. De stok en het kapje zijn heel eenvoudig, maar de combinatie maakt het bijzonder. Ik houd van in het oog springende items. Een hele grote vaas of een bijzonder, seizoensgebonden bloemstuk. De meeste lampen in ons huis zijn van Duran, zij hebben overigens ook fantastische woonaccessoires. En de draadlamp onder de veranda heb ik zelf gemaakt van buigzaam draad. Ik ben er wel wat uurtjes zoet mee geweest, maar heb nu wel een uniek exemplaar.”

Plezier

Het is tijd voor de lunch en we nemen plaats onder de veranda. De kikkers, het is paartijd, maken een kabaal van jewelste en merels vliegen af en aan met eten voor de jonkies. Loes vertelt: “We wonen hier met zo veel plezier. In ons huis wordt echt geleefd. We hebben veel aanloop en iedereen kan mee-eten en blijven slapen. Heerlijk vind ik dat. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd.”


Reageer

Lees ook:

Kuipstoelen blijven dé perfecte stoelen voor aan de eettafel >
Interieur inspiratie: dít zijn de banken trends van 2023 >
Geef jouw eetkamer meer sfeer en karakter >
Kunststof in je interieur: onderhoudsvriendelijk én trendy >
De leukste fotowand ideeën >
Zo ga je voor een zachte en elegante look in de badkamer >
Met deze 7 tips richt je een comfortabele zithoek in >
Trend: blauw vloerkleed in het interieur >
6x Inspiratie voor een moody en donkere badkamer >
Tips voor tijdloze en frisse badkamer >
7 tips voor een romantische tuin >
De houten eettafel: 7 prachtige voorbeelden >
Plaatjes kijken: 7 prachtige vloerkleden >
Maak van jouw tuin een extra woonkamer >
Een bohemian tuinhoek inrichten: 6x tips en inspiratie >

Terug naar overzicht >>