arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Woonkamer » Roze en geel in het interieur combineren

Roze en geel in het interieur combineren

Kleuren maken een interieur. En mag het van jou wel lekker opvallend zijn? Zo zien we het graag! Maak er een feest van in je woning. Je kunt ook twee opvallende kleuren combineren – om helemaal uit te pakken. Daar gaan we het vandaag over hebben: combineer geel en roze in je interieur. Dat lijkt misschien een vreemde combinatie, maar het werkt juist hartstikke goed!

Pasteltinten

Pasteltinten zijn vandaag de dag helemaal in trend. En dat is niet gek! Ze brengen vrolijkheid én tegelijkertijd rust en zachtheid naar je woning toe. En wat het combineren betreft: dat wordt je alleen maar makkelijker gemaakt met pasteltinten. Die staan namelijk allemáál prachtig bij elkaar!

Zo kun je dus ook geel en roze combineren – voor beginners eigenlijk, want hiermee kun je nooit de mist ingaan. Kijk maar eens op het beeld hieronder. Als je dacht dat geel en roze samen zouden misstaan: ben je al van gedachten veranderd? Wat een plaatje!

Pasteltinten in roze en geel in huis: prachtig en vrolijk

Felgeel en zachtroze

Bij een geel en roze interieur kun je de contrasten ook nog wat verder uitvergroten. Hoe je dat aanpakt? Door van de ene kleur een felle tint en van de andere kleur juist een zachte tint te kiezen. Felgeel in combinatie met zachtroze! Dat geeft echt een unieke uitstraling aan je interieur. Perfect als je daarnaar zoekt.

Ga bijvoorbeeld voor okergeel met oud roze. Twee stralende kleuren, die ook bij elkaar een goede combinatie vormen. Je moet het wel even durven. Maar als oud roze met okergeel eenmaal terugkomt in je interieur, wil je niet meer terug.

Felroze en zachtgeel

Je kunt het juist ook precies omdraaien: ga voor een felle roze kleur en een zachte gele kleur. Dat zien we voorbijkomen op het onderstaande beeld. Fuchsia steekt heerlijk af tegen het zachtere geel op de achtergrond. Daar raak je toch niet op uitgekeken?

Let ook op de verhoudingen van de gekleurde items in de woonkamer. Hier is ervoor gekozen om de felle roze kleur extra te laten opvallen door een groot meubelstuk in huis te halen in deze kleur. De zachte gele kleur valt daarbij juist minder op, omdat het om een kleiner oppervlakte gaat. Iets om rekening mee te houden!

Roze en geel in het interieur combineren

Speel met licht en donker

Een ander contrast in de kleuren? Daar kies je voor door te spelen met licht en donker. Ook hierbij kun je namelijk weer afwisselen – om voor die speelse uitstraling in huis te gaan. Bepaal zelf of je het geel of juist het roze in licht of donker wilt hebben, en haal de andere kleur in het tegenovergestelde in huis.

Waar je ook voor kiest: met roze en geel in het interieur ga je hoe dan ook voor een opvallende look. En daar zijn we nu juist zo’n fan van! Het hoeft namelijk allemaal niet zo saai in huis.


Reageer

Lees ook:

Zo maak jij jouw zithoek compleet >
Je huis sneller schoonmaken? Met deze 4 tips lukt het! >
6 tips om je huis met huisdieren hygiënisch te houden >
4 dingen die je niet mag vergeten bij het kopen van een tafel >
De ronde eettafel: om deze 5 redenen is ‘ie zo populair! >
Alles wat je moet weten over een topdekmatras >
De vensterbank stylen: 8x deze woonaccessoires kun je hier goed kwijt! >
Inspiratie: woonaccessoires en decoratie voor de slaapkamer >
Leven met minder plastic in huis: zo pak je het slim aan >
Maak de slaapkamer lenteproof met deze tips >
Dít zijn de voordelen van een slaapkamer op zolder >
Minder afval in de keuken: 6 handige tips! >
Een picknicktafel in de eetkamer: wat zijn de voordelen? >
Alles wat je moet weten over steektrappen >
4 tips bij het uitzoeken van een U bank >

Terug naar overzicht >>