arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Tuin » Weinig budget? Zo richt je je tuin in!

Weinig budget? Zo richt je je tuin in!

We kunnen weer lekker de tuin in! Ben je toe aan iets nieuws in je tuin? Leuk! Maar we snappen dat je dat het liefst zo goedkoop mogelijk aanpakt. Gelukkig is er genoeg moois te vinden, ook als je weinig budget hebt voor de tuin. Kijk mee en ontdek voorbeelden van een tuin goedkoop inrichten!

Let goed op de prijzen

De eerste tip is: let goed op de prijzen van verschillende woonwinkels. Vergelijk deze prijzen, ze kunnen soms namelijk flink verschillen tussen winkels! Juist als je budget beperkt is, is het belangrijk om winkels op te speuren die lage prijzen hebben. Als je ze eenmaal gevonden hebt, kun je echt je slag slaan! Wat voorbeelden? Denk aan Xenos, Hema, Ikea of Action.

Soms lijken producten voor in de tuin bij verschillende woonwinkels behoorlijk op elkaar, maar kunnen ze flink van prijs verschillen. Dat schiet voor jou natuurlijk niet op! Daarom is dit dus een belangrijke onder de budget tuintips: kijk en vergelijk voordat je aanschaft.

Weinig budget? Zo richt je je tuin in!

Koop niet te veel

Wat je nog meer helpt bij goedkoop je tuin inrichten? Koop niet te veel! Het klinkt misschien een beetje als een inkoppertje, maar we benoemen het toch maar even. Voor je het weet kom je namelijk weer met veel te veel spullen thuis. Meer dan je eigenlijk voor ogen had. En dat is zonde voor de portemonnee!

Zeker als het gaat om een kleine tuin inrichten heb je echt niet veel nodig. Bepaal wat nu écht je favorieten zijn en investeer daarin – de rest laat je lekker links liggen. Heb je bijvoorbeeld echt zoveel verschillende tuinstoelen nodig? Grote kans van niet. Een te volle tuin ziet er zelfs minder mooi uit, dus dat kun je maar beter voor zijn!

Planten krijgen

Ze hoeven niet per se duur te zijn, maar je kunt er natuurlijk absoluut mee besparen als je ze gratis krijgt: planten! Vraag aan familie en vrienden of ze stekjes over hebben, die je vervolgens gewoon in je tuin kunt plaatsen. Dat kost je zelfs helemaal niets! Er is waarschijnlijk altijd wel iemand die het een en ander over heeft – zeker als je het vraagt aan een bekende met een grote tuin.

We geven toe: het kost je zo misschien wat meer tijd voor je een volle, bloeiende tuin hebt – zeker als je in de winkel anders kant-en-klare grote planten zou kopen. Maar het voordeel is dat het zo zelfs haalbaar is om een tuin in te richten als er helemaal geen budget is. Dát zijn natuurlijk nog eens goedkope tuinideeën!

Tips voor je tuin goedkoop inrichten

Tweedehands in de tuin

De laatste tip in de rij voor je tuin goedkoop inrichten: haal tweedehands meubels voor je tuin! Die zijn er meer dan genoeg te vinden. En daarmee kun je zelfs honderden euro’s besparen – zeker als je bijvoorbeeld een hele nieuwe tuinset wilt hebben.

Ga dus eens langs bij een kringloopwinkel: er is meer dan genoeg te vinden. Vaak is de kwaliteit nog hartstikke prima, en kun jij er dus nog jarenlang plezier aan hebben! En dat voor een zachte prijs.


Reageer

Lees ook:

Houten veranda of overkapping: hier moet je aan denken >
Koper in de badkamer: voorbeelden en inspiratie >
Bespaar tijd in het huishouden met een robotstofzuiger >
Een grote tuin inrichten: 7 handige tips >
5 manieren om inbrekers buiten de deur te houden >
De voordelen van tegel laminaat >
Zo creëer je een industrieel interieur >
Oude lamp kopen: houd rekening met deze zaken >
Zomers etentje? Prachtige voorbeelden van een gestylede eettafel in de tuin! >
Maak van jouw tuin een extra woonkamer >
Bouwplannen maken: 5 tips om rekening mee te houden >
5 tips om de hal op te knappen >
Een bohemian tuinhoek inrichten: 6x tips en inspiratie >
Dit moet je weten bij het kopen van een hekwerk >
Tips voor een licht thuiskantoor: verlichting en daglicht >

Terug naar overzicht >>