arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Woonkamer » Lichtblauw in het interieur: 7 prachtige voorbeelden

Lichtblauw in het interieur: 7 prachtige voorbeelden

Fan van blauw? Yes, wat een fraaie kleur! Blauw is er natuurlijk in allerlei kleurtinten te vinden. In deze blog hebben we het over lichtblauw – rustgevend, zomers en vrolijk in je woning. Hoe kun je lichtblauw in je interieur verwerken? We delen onze tips!

Lichtblauw op de muur

Wil je blauw op een groot oppervlakte terug laten komen in je woning? Doen! Zo valt de kleur namelijk echt goed op. Ga voor lichtblauw op de wand. Dat zorgt zeker voor een wereld van verandering als je nu een eenvoudige witte muur hebt. Die wand gaat stralen! Waar je dit kunt doen? Denk aan een lichtblauwe muur in de woonkamer. Of juist een lichtblauwe muur in de slaapkamer – het is maar net waar jij die make-over voor ogen hebt.

Lichtblauw op de muur

Lichtblauw in de badkamer

We hadden het hierboven al over de slaapkamer en de woonkamer. Maar lichtblauw kun je ook heel goed in de badkamer verwerken! Kijk maar eens op onderstaand beeld: wat een plaatje! Zo is de badkamer echt allesbehalve saai. Hier zien we ook lichtblauw op de muur, maar dan op een wat subtielere manier met de stroken. Zeker een fraai idee! Of ga juist voor een gehele lichtblauwe muur, met tegels. Je kunt de kleur ook terug laten komen in de accessoires – van de handdoeken tot de zeeppomp.

Lichtblauw in de badkamer

Lichtblauw interieur met meubels

Lichtblauwe meubels in het interieur zijn ook een prachtig idee! Het is natuurlijk wel een beetje een gewaagde kleur die gevoelig is voor vlekken – met kleine kinderen is het misschien niet altijd een verstandige keuze. Maar anders raden we het zeker aan! Zo zijn we verliefd op onderstaande blauwe bank. Je kunt ook denken aan een lichtblauwe fauteuil, eetkamerstoelen of een bijzettafel! Genoeg om uit te kiezen.

Lichtblauw interieur met meubels

Lichtblauwe woonaccessoires

Van grote meubels gaan we juist naar de details: lichtblauwe woonaccessoires! Hieronder zien we lichtblauwe accessoires in de slaapkamer voorbijkomen: een plaid, poef, kussentjes, nachtlampje en lichtslinger. Die kun je natuurlijk ook in bijvoorbeeld je woonkamer kwijt! Waar je nog meer aan kunt denken? Van plantenpotten tot klokken, van vazen tot opbergmanden: alles is er in deze fraaie lichte kleur te vinden.

Lichtblauwe woonaccessoires

Donkerblauw met lichtblauw interieur

Hoe kun je lichtblauw in je interieur combineren? Met donkerblauw! Dat zien we hieronder: omdat de kleuren zo duidelijk bij elkaar horen, zorg je voor een net geheel. Maar dat wel met een speels randje! Een ideaal idee voor de ware fans van blauw onder ons.

Donkerblauw met lichtblauw interieur

Lichtblauw in de keuken

Wil je eens iets nieuws in je keuken? Denk ook hier aan lichtblauw! Hieronder zien we een lichtblauwe muur in de keuken, maar je zou juist ook voor keukenkasten in deze kleur kunnen gaan. Echt een vrolijk aanzicht, die blauwe keuken!

Lichtblauw in de keuken

Details in lichtblauw

Ten slotte kun je denken aan een lichtblauw interieur door details in de afwerking in deze tint te pimpen. Kijk maar eens op het beeld hieronder: uniek toch, die deur en plint in deze kleur? Een perfect plan als je je interieur graag net even anders dan anders hebt!

Lichtblauw in het interieur: 7 prachtige voorbeelden

Verder lezen? Trend: blauw vloerkleed in het interieur


Reageer

Lees ook:

Met deze 3 tips verander je jouw slaapkamer in een luxe hotelkamer >
Slaap jij wel goed? >
Elektrische keukenboiler kopen en plaatsen: hier moet je op letten >
Vier simpele trucjes voor een luxe badkamer >
Aluminium jaloezieën: ideale raamdecoratie voor de badkamer >
Zo kun jij jouw keukenkast organizen: 4 handige tips >
Scoor deze handigheidjes voor in de keuken >
6 tips voor een robuuste en stoere keuken >
Hoe verander ik mijn woonkamer in een indoor jungle? >
De woonkamer upgraden: hoe zorg je hier voor een luxere uitstraling? >
Kwalitatief beddengoed kopen: waar moet je rekening mee houden? >
Perfecte spiegel voor de badkamer kiezen: waar let je allemaal op? >
5x Tips en tricks om een aangebrande pan schoon te krijgen >
Wil je hebben! Dít zijn de mooiste voorbeelden van velvet meubels >
Nieuwe vloer kiezen: wat zijn de verschillen tussen een Hongaarse punt en een visgraat vloer? >

Terug naar overzicht >>