arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » Ik wil mijn muren weer netjes, hoe doe ik dat?
Ik wil mijn muren weer netjes, hoe doe ik dat?

Ik wil mijn muren weer netjes, hoe doe ik dat?

Wanneer doe-het-zelvers en deskundigen een ruimte schilderen, hoe voorzichtig of deskundig ze ook zijn met verf, kunnen er fouten gebeuren. Verf kan gemakkelijk spatten, morsen, en bloeden, en er zijn een overvloed aan andere belemmeringen die een verf job kan belemmeren. Houd in gedachten dat slordig schilderwerk niet permanent is. Je kunt het snel repareren met deze instructies. Als u zelf niet zo handig bent zijn er genoeg latexspuitspecialisten die u verder kunnen helpen. 

Gelukkig zijn de meeste blunders gemakkelijk te verhelpen. Probeer een van deze eenvoudige remedies de volgende keer dat u een druppel, lekkage of “oeps”-moment hebt om u weer op weg te helpen naar een foutloos eindresultaat. 

Ongelijke dekking moet ongedaan gemaakt worden

Om goed te kunnen schilderen, moet u het juiste aantal lagen aanbrengen. Als u niet genoeg lagen aanbrengt, kunnen uw muren er ongelijk uitzien, met kleurvlekken die door de vorige afwerking heen komen. Laat de verf volledig drogen voordat u een tweede laag aanbrengt om deze typische fout te voorkomen.

Niet-gemengde verf is een andere factor die bijdraagt tot ongelijkmatige dekking. Vaste stoffen zakken naar de bodem van het blik als de verf na verloop van tijd scheidt. Gebruik een verfroerstaafje om de verf grondig te mengen alvorens hem aan te brengen. Een roerstokje volstaat, maar een mechanisch roerstokje maakt het proces een beetje gemakkelijker.

Ongelijke dekking moet ongedaan gemaakt worden

Verfbellen moeten worden weggewerkt

Als de bovenste verflaag zich niet goed hecht aan de onderlaag, bijvoorbeeld door vocht of hitte, ontstaan er verfbelletjes of blaasjes. Als u deze onaantrekkelijke bubbels ontdekt, zoek dan eerst uit wat de oorzaak is voordat u de afwerking probeert te herstellen.

Schraap de luchtbellen en blaasjes weg met een handige verfschraper en schuur glad als het onderliggende probleem is verholpen. Breng voor het overschilderen een grondlaag aan.

De afwerking terugwinnen

Als u stucwerk doet, kunt u het beste een vochtige doek bij de hand houden, vooral rond sierlijsten. Als u per ongeluk de sierlijsten afschuimt, kunt u het tijdens het schilderen opvegen. Als u de vlek niet ziet voordat hij droogt, schuurt u de verf eraf en veegt u het oppervlak af met een vochtige doek om het stof te verwijderen. Als de verf droog is, kunt u de verf gebruiken om de plek bij te werken.

Druppels en loopjes moeten worden verwijderd

Als je te veel verf op je kwast gebruikt, kunnen er druppelvlekken ontstaan. Wacht tot de verf droog is voordat je de druppels van de muur schraapt met een verfkrabber en het gebied gladschuurt. Verf het stuk met zorg over en zorg ervoor dat het bij de rest van de muur past.


Reageer

Lees ook:

Foto’s maken voor de verkoop van je woning? Dit zijn goede tips >
Welke vloer is de beste voor jouw woning? >
4 tips voor het kopen van zonnepanelen >
Deze extraatjes maken van jouw woning een echte thuishaven >
Wanneer een schilder inschakelen? >
Dit zijn de voordelen van een scheidingswand in de woonkamer >
Buitendeur kopen? Dit zijn goede tips >
Hoe kun je zorgen dat je dit jaar minder geld uitgeeft? >
Voordelen van veilig glas wat er ook nog eens goed uitziet >
Slaap jij wel goed? >
Elektrische keukenboiler kopen en plaatsen: hier moet je op letten >
Zo kan je duurzamer leven >
3 tips voor het kopen van een traplift >
Verkoeling zoeken >
Heb jij deze typen behang al eens gezien? >

Terug naar overzicht >>