arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » Ik wil mijn muren weer netjes, hoe doe ik dat?
Ik wil mijn muren weer netjes, hoe doe ik dat?

Ik wil mijn muren weer netjes, hoe doe ik dat?

Wanneer doe-het-zelvers en deskundigen een ruimte schilderen, hoe voorzichtig of deskundig ze ook zijn met verf, kunnen er fouten gebeuren. Verf kan gemakkelijk spatten, morsen, en bloeden, en er zijn een overvloed aan andere belemmeringen die een verf job kan belemmeren. Houd in gedachten dat slordig schilderwerk niet permanent is. Je kunt het snel repareren met deze instructies. Als u zelf niet zo handig bent zijn er genoeg latexspuitspecialisten die u verder kunnen helpen. 

Gelukkig zijn de meeste blunders gemakkelijk te verhelpen. Probeer een van deze eenvoudige remedies de volgende keer dat u een druppel, lekkage of “oeps”-moment hebt om u weer op weg te helpen naar een foutloos eindresultaat. 

Ongelijke dekking moet ongedaan gemaakt worden

Om goed te kunnen schilderen, moet u het juiste aantal lagen aanbrengen. Als u niet genoeg lagen aanbrengt, kunnen uw muren er ongelijk uitzien, met kleurvlekken die door de vorige afwerking heen komen. Laat de verf volledig drogen voordat u een tweede laag aanbrengt om deze typische fout te voorkomen.

Niet-gemengde verf is een andere factor die bijdraagt tot ongelijkmatige dekking. Vaste stoffen zakken naar de bodem van het blik als de verf na verloop van tijd scheidt. Gebruik een verfroerstaafje om de verf grondig te mengen alvorens hem aan te brengen. Een roerstokje volstaat, maar een mechanisch roerstokje maakt het proces een beetje gemakkelijker.

Ongelijke dekking moet ongedaan gemaakt worden

Verfbellen moeten worden weggewerkt

Als de bovenste verflaag zich niet goed hecht aan de onderlaag, bijvoorbeeld door vocht of hitte, ontstaan er verfbelletjes of blaasjes. Als u deze onaantrekkelijke bubbels ontdekt, zoek dan eerst uit wat de oorzaak is voordat u de afwerking probeert te herstellen.

Schraap de luchtbellen en blaasjes weg met een handige verfschraper en schuur glad als het onderliggende probleem is verholpen. Breng voor het overschilderen een grondlaag aan.

De afwerking terugwinnen

Als u stucwerk doet, kunt u het beste een vochtige doek bij de hand houden, vooral rond sierlijsten. Als u per ongeluk de sierlijsten afschuimt, kunt u het tijdens het schilderen opvegen. Als u de vlek niet ziet voordat hij droogt, schuurt u de verf eraf en veegt u het oppervlak af met een vochtige doek om het stof te verwijderen. Als de verf droog is, kunt u de verf gebruiken om de plek bij te werken.

Druppels en loopjes moeten worden verwijderd

Als je te veel verf op je kwast gebruikt, kunnen er druppelvlekken ontstaan. Wacht tot de verf droog is voordat je de druppels van de muur schraapt met een verfkrabber en het gebied gladschuurt. Verf het stuk met zorg over en zorg ervoor dat het bij de rest van de muur past.


Reageer

Lees ook:

Frisse Lucht, Fris Huis: Hoe Airco’s je Woonstijl Complementeren >
Zo laat je je huis achter na verhuizing! >
De verschillen tussen inductiekookplaten en koken op gas, een moderne keukenrevolutie >
Muurkleur kiezen: Wordt het Taupe of RAL? >
Verkopen van een huis >
Het belang van onderhoud na een eenmalige grondige schoonmaak >
Kies de perfecte voordeur voor je nieuwe huis >
Tips om meer opbergruimte te krijgen in huis >
Tips bij het kopen van een nieuwe bank >
Ontdek de voordelen van draadloze verlichting >
5 toekomstbestendige keuzes voor je woning >
Hoe technologie de wereld van interieurontwerp verandert >
Inspiratie voor een functioneel en stijlvol bureau >
Maak je tuin compleet met een leuk tuinhuisje >
De opkomst van de aluminium veranda >

Terug naar overzicht >>