arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Inspiratie » Decoreren met een persoonlijke twist: 3 tips
Decoreren met een persoonlijke twist: 3 tips

Decoreren met een persoonlijke twist: 3 tips

Het is echt niet zo vanzelfsprekend dat een huis een echt thuis wordt. Steeds vaker worden interieurs klakkeloos uit boekjes en Pinterest gehaald, maar mist het aan bezieling. De sfeer ontbreekt. Het huis voelt niet echt aan als jouw woning. Tijd om daar verandering in te brengen. Jouw huis moet immers een plek zijn waar je volledig tot rust kunt komen, jezelf kunt zijn en waar anderen een deel van jouw persoonlijkheid in kunnen zien. Met de juiste decoraties kom je al een heel eind. Maar hoe pak je dit precies aan? In dit artikel geven we 3 tips om te decoreren met een persoonlijke twist.

1.      Verwerk oudere voorwerpen in huis


Bijna iedereen heeft wel enkele dozen vol met oude voorwerpen. Dingen waar je geen afstand van kon doen, maar die ook niet in huis worden gebruikt. Denk aan relatiegeschenken, erfstukken, maar ook aan knutselwerkjes van de (klein)kinderen. Dit zijn spullen die je soms heel dierbaar zijn en waar je eenvoudigweg geen plekje voor kan vinden. Dit zijn tevens de voorwerpen die extra sfeer en een persoonlijke touch kunnen bieden.

Daarom is dit hét moment om deze spullen weer tevoorschijn te halen en ze een nieuw plekje in huis te geven. Je kunt ze bijvoorbeeld stallen in een vitrinekast of juist als eyecatcher binnen de ruimte gebruiken. Het geeft helemaal niets als de uitstraling van het voorwerp niet bij jouw interieurstijl past. Het is juist heel aantrekkelijk om verschillende stijlen met elkaar te matchen. Dat maakt een ruimte interessant.

2.      Kunst kopen

Kunst in huis is een goede manier om jouw eigen persoonlijkheid te tonen. Met kunst kun je meer vertellen dan met woorden. Het laat zien waar je voor staat, wie je bent en wat je mooi vindt. Aan de hand van de kunst in huis, kunnen anderen al heel veel vertellen over jouw persoonlijkheid. Kunst mag dan ook niet ontbreken wanneer je jouw huis een persoonlijk tintje wilt geven. Bovendien kan dit werkelijk van alles zijn. Van tuinbeelden tot schilderijen. Bedenk goed wat nog aan jouw woning ontbreekt en ontdek het kunstwerk wat hierbij past.

3.      Foto’s van dierbaren en bijzondere momenten

Foto’s van dierbaren en bijzondere momenten

Foto’s zijn onmisbaar om een woning persoonlijker te maken. Met foto’s laat je direct zien wie belangrijk zijn in jouw leven en welke momenten je nooit meer wilt vergeten. Toch is het ook niet de bedoeling om het gehele interieur te overladen met foto’s en canvasdoeken. Less is more. Begin daarom met enkele fotolijstjes en houd dit zo minimalistisch mogelijk. Wil je toch wat meer? Dan kan je er ook voor kiezen om één loze muur uit te kiezen en deze vol te laden met fotolijstjes. Zo heb je één gehele fotomuur vol fantastische mensen en dierbare momenten, terwijl de rest van het interieur rustig blijft.

Let op: zorg wel voor wat extra eenheid op de fotowand. Denk bijvoorbeeld aan lijstjes in dezelfde kleur en vorm. Op die manier blijft het wel één geheel.


Reageer

Lees ook:

Je huis stijlvol inrichten met planten? Zo doe je het! >
Een gezellige leefkeuken creëren? Zo doe je het! >
5 tips voor je thuiskantoor >
Zo vind je de mooiste eetkamertafel >
Maak je droomhuis zelf waar >
Lees onderstaande tips om een modern interieur te creëren >
Maak je huis af met de mooiste woonaccessoires >
Heeft je kamer nog een goede eetkamerset nodig? >
Weet jij soms ook niet meer waar je al je kleding moet laten? >
Met deze 3 tips verander je jouw slaapkamer in een luxe hotelkamer >
Deze extraatjes maken van jouw woning een echte thuishaven >
Hoe kun je zorgen dat je dit jaar minder geld uitgeeft? >
Vier simpele trucjes voor een luxe badkamer >
Waarom woonaccessoires in huis onmisbaar zijn >
Eetkamer inrichten Vergeet deze meubelen niet! >

Terug naar overzicht >>