arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Duurzamer wonen: 5 slimme tips en tricks
Duurzamer wonen: 5 slimme tips en tricks

Duurzamer wonen: 5 slimme tips en tricks

Je hoort er meer en meer mensen over: duurzaam wonen! Langzaamaan wordt er steeds meer belang aan gehecht, met het oog op de toekomst. Ben je ook van plan om stappen te zetten richting duurzaam wonen? Een mooi vooruitzicht! In dit artikel delen we onze tips.

Duurzame keuzes in en rondom een woning

Duurzaam wonen betreft allereerst een groot plaatje. Je kunt de nodige aanpassingen doen aan je woning om duurzaamheid in huis te vergroten. Woon je in een oude woning? Dan is het slim om de woning goed te laten isoleren. Denk aan vloerisolatie, dakisolatie of isolatie van de gevels en muren. Met het plaatsen van zonnepanelen hoef je minder energie te gebruiken. Ook stappen steeds meer mensen af van gas. Het vraagt om de nodige investering, maar deze toekomstgerichte keuzes zijn een ideale oplossing voor meer duurzaamheid in de woning.

Duurzamer wonen: 5 slimme tips en tricks

Minder spullen kopen

We leven in een materialistische samenleving. Het kopen van spullen wordt als iets normaals gezien. Probeer echter eens kritisch te zijn bij wat je allemaal in huis haalt: heb je het daadwerkelijk nodig? Nieuwe spullen vragen om veel grondstoffen en energieverbruik. Door minder spullen te kopen, kies je voor duurzamer wonen.

Leestip! Minimaliseren in huis: zo pak je dit aan

Duurzaam huis met de juiste interieurmerken

Uiteraard heb je sommige spullen nu eenmaal nodig in het interieur. Je kunt ervoor kiezen om bij duurzame interieurmerken te shoppen. Dit zijn winkels die belang hechten aan het productieproces. Zo wordt er minder afval geproduceerd, wordt er gerecycled en wordt er nagedacht over transport.

Duurzamer wonen met tweedehands items

Een andere optie is het kopen van tweedehands meubels en accessoires: hier hoeft niets nieuws voor te worden gemaakt! Waar bij het maken van nieuwe producten altijd grondstoffen moeten worden ingezet, is dat bij gebruikte spullen natuurlijk wel een ander verhaal. Veel spullen kunnen nog prima een ronde mee: maak daar slim gebruik van. Dit is meestal ook nog eens een goede keuze voor de portemonnee – met tweedehands shoppen kun je flink wat kosten besparen.

Duurzamer wonen: 5 slimme tips en tricks

Duurzame woning: de keuken

Met name in de keuken kan duurzaamheid een belangrijkere rol gaan spelen. Probeer bijvoorbeeld verpakkingsvrij de boodschappen doen: steeds meer winkels bieden hier mogelijkheden in. Elk stuk plastic dat je minder in huis haalt, is al een stukje winst. Gooi verder minder weg in de keuken, als het aankomt op bijvoorbeeld groenten. Door slimmer boodschappen te doen en beter in te schatten welke producten je echt nodig hebt, gaat er minder verloren. Ook dat past in het straatje van duurzamer wonen!


Reageer

Lees ook:

Winterse woonkamer inrichten: zo maak je het er ultiem gezellig >
Goede messen kiezen voor in de keuken: waar kun je op letten? >
De leukste fotowand ideeën >
6x populaire keukenstijlen van dit moment >
Olijfboom binnen: hoe kun je de plant het best verzorgen? >
Gele keuken inrichten: de mooiste voorbeelden >
Leuke cadeaus voor een housewarming: 7 toffe tips om te geven >
Openslaande deuren zorgen voor meer ruimte: lees er hier alles over! >
De juiste gordijnen voor de kinderkamer kiezen: 4 tips en tricks >
Tips voor het kopen van een vloerkleed voor in je interieur >
Wat zijn de meest tijdloze kleuren voor de woonkamer? >
Terracotta in je interieur: 6 leuke ideeën! >
Unieke hoge tafels >
Hoe kun je je voorraadkast overzichtelijk indelen? 6 tips en tricks! >
Druk behang op je muren? Zó voorkom je een te rommelige look >

Terug naar overzicht >>