arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Geel in de slaapkamer: wat een vrolijkheid!
Geel in de slaapkamer: wat een vrolijkheid!

Geel in de slaapkamer: wat een vrolijkheid!

Wil je graag een frisse en vrolijke look aan je slaapkamer toevoegen? Daar leent de kleur geel zich perfect voor! Ga voor een zomerse uitstraling in de ruimte – wát een gezelligheid. In deze blog delen we verschillende manieren waarop je de kleur kunt toevoegen aan de slaapkamer.

Geel aan de muur

We beginnen de blog over de slaapkamer met geel bij de muur: geef de wand een gele lik verf! Dit lijkt misschien een wat ingrijpende make-over – zeker als er nu een basic kleur als wit te vinden is – maar het resultaat is juist beeldschoon. Durf hier dan ook mee uit te pakken!

Het is daarbij belangrijk voor welke tint geel je gaat: dit brengt namelijk verschillende effecten met zich mee. Als je voor een zacht effect wilt gaan, kies je voor een lichte tint als pastelgeel. Maar ook een kleur als okergeel muurverf ziet er prachtig uit: wat warmer en knusser.

Lekker opvallend: een gele muur in de slaapkamer

Geel op het bed

Geel in het interieur leent zich ook goed voor het bed. Haal dan ook geel beddengoed in huis! Wat zal je daar heerlijk onder slapen. Zeker als het zonnetje op het bed schijnt, ga je voor een zomers resultaat – kijk maar eens op het beeld hieronder.

Je kunt ervoor kiezen om de hele dekbeddenset in geel in huis te halen. Maar ga je liever voor een wat subtieler idee? Kies dan bijvoorbeeld voor gele kussens – goed te combineren met andere kleuren als blauw, crème of zwart. Een geel plaid is trouwens ook een prachtige toevoeging aan het bed!

Geel in de slaapkamer: wat een vrolijkheid!

Geel achter het bed

Ook achter het bed kun je kiezen voor decoratie in het geel. Kijk maar eens op onderstaand beeld: ziet zo’n schilderij of wandplaat er niet prachtig uit? Het is wat minder opvallend dan een gele muur, maar trekt nog altijd de aandacht – een ideale middenweg, eigenlijk. Zo ga je voor een subtiele verwerking van de kleur in de ruimte!

Bij dit idee van het interieur in het geel speelt ook het patroon een belangrijke rol: durf dan ook te kiezen voor unieke patronen of samenvoegingen van kleuren met het geel. Dit zorgt voor een karakteristieke uitstraling!

Een mooi idee: geel achter het bed

Gele details in de slaapkamer

We sluiten de blog af met accessoires in het geel: ook een subtiele manier om de kleur in de slaapkamer te verwerken. Zo zien we op het beeld hieronder gele details terugkomen: gele meubelen en andere gele accessoires. Je kunt het ook nog kleiner aanpakken, door bijvoorbeeld te gaan voor een gele klok, plantenpot of dienblad op het nachtkastje. Om maar wat ideeën te noemen!

Ook hier is de tint weer van belang: op het beeld zien we dat okergele accessoires in de slaapkamer het goed doen. Maar een zachte of juist fellere tint zijn ook prachtig – zoek uit wat jij het mooist vindt, en uitpakken maar met die make-over!

Subtiel en toch vrolijk: gele accessoires in de slaapkamer


Reageer

Lees ook:

De unieke kenmerken van een Engelse badkamer >
Het belang van investeren in een kwalitatieve boxspring >
Van rustiek tot modern: houten keukens passend bij elke woonstijl >
Veelgemaakte misvattingen over keukeninrichting en -gebruik >
Ontdek de wereld van marmeren keukens >
Neem deze trends mee in het ontwerp van je nieuwe badkamer >
De beste keukenindelingen voor elk type woning >
Vintage verlichting: breng sfeer en karakter in je interieur >
Deze 5 woonaccessoires moet je in huis hebben! >
Tijdloze elegantie voor jouw slaapdomein >
Hoe knap je een oude badkamer op? >
5 tips voor het personaliseren van je slaapkamer >
Tijd voor een nieuwe keuken? Dit zijn 4 tips voor een efficiënte keuken transformatie >
Goedkoop en smaakvol: betaalbare keukentrends van 2023 >
De beste tips om je bed zo comfortabel mogelijk te maken >

Terug naar overzicht >>